Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Είσαι πρωτοετής; Ορίστε η λίστα με τα απαραίτητα για το φοιτητικό σπίτι!

Είσαι πρωτοετής; Ορίστε η λίστα με τα απαραίτητα για το φοιτητικό σπίτι!

«Πέρασα, πέρασα!» αναφώνησαν οι μελλοντικοί φοιτητές όταν αντίκρισαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Ευχάριστα συναισθήματα κατέκλεισαν τις οικογένειες και ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή πολλών ανθρώπων μόλις άνοιξε! Εάν και οι δικοί σου κόποι ανταμείφθηκαν, το διάβασμα απέδωσε και πλέον ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο καινούργιο σου σπίτι, εκεί όπου θα περάσεις τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σου… τα φοιτητικά χρόνια, το designdrops είναι εδώ για να σε βοηθήσει να επιπλώσεις και να εφοδιάσεις το φοιτητικό σου σπίτι με όλα τα απαραίτητα! Οι διαδικασίες αυτές, συχνά, είναι χρονοβόρες και κουραστικές. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κάνεις τη διαδικασία αυτή ευχάριστη και απολύτως επιτυχημένη. Στο κατάστημά μας μπορείς να βρεις οικονομικά, ανθεκτικά, πρακτικά και εργονομικά προϊόντα, που θα δημιουργήσουν ένα ονειρεμένο φοιτητικό περιβάλλον.

έπιπλα για φοιτητές καρέκλα γραφείο φωτιστικό γραφείου

Έπιπλα για το φοιτητικό σπίτι

Για το φοιτητικό σπίτι είναι προτιμότερο να επιλέξεις οικονομικά έπιπλα, καθώς δε θα υποστούν βαριά χρήση και μπορεί να μην τα πάρεις πίσω μετά το πέρας το σπουδών, αφού συνήθως οι μεταφορικές είναι πιο δαπανηρές από την αγορά τους.

  • Κρεβάτι:

Εκεί που πρέπει να δώσεις βαρύτητα είναι το κρεβάτι και το στρώμα, αφού είναι τα απαραίτητα εφόδια για να ξυπνάς αναζωογονημένος και ξεκούραστος. Ένα αναπαυτικό κρεβάτι θα αναβαθμίσει την ποιότητα του ύπνο, γεγονός που θα σε βοηθά να είσαι πιο αποδοτικός στις εξετάσεις και γενικότερα στην καθημερινότητα. 

  • Καναπές-Κρεβάτι:

Ο καναπές είναι το ιδανικό έπιπλο για να φιλοξενείς συγγενείς και φίλους και να χαλαρώνεις βλέποντας τηλεόραση. Ένας καναπές-κρεβάτι θα σου έδινε πολλές λύσεις, καθώς η πρακτικότητά του είναι αυτή που τον καθιστά ιδανικό για φοιτητές!

  • Τραπέζι: 

Το τραπέζι κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απολαμβάνεις το γεύμα ή τον καφέ με παρέα ή μόνος. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι ίσως να είναι προτιμότερο καθώς είναι πιο εύκολο στη μεταφορά και την αποθήκευση. Εάν σου το επιτρέπουν τα τετραγωνικά του χώρου μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τραπεζάκι σαλονιού

  • Καρέκλες: 

Υπάρχουν διάφορες επιλογές σε καρέκλες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εμείς θα σου προτείναμε μοντέρνες καρέκλες πολυπροπυλενίου, που είναι ανθεκτικές και πρακτικές. Αν όμως ο χώρος είναι περιορισμένος μπορείς να τοποθετήσεις δύο σκαμπό-σταντ που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και είναι πολύ λειτουργικά. Μία επιπλέον νεανική λύση για κάθισματα είναι τα πουφ!

  • Γραφείο και Καρέκλα Γραφείου:

Για το πολύωρο διάβασμα της εξεταστικής χρειάζεσαι ένα άνετο γραφείο, μία αναπαυτική καρέκλα γραφείου με μπράτσα και ένα φωτιστικό γραφείου. Επέλεξε αυτό που θα εξυπηρετεί τις δικές σου ανάγκες, καθώς θα περνάς πολλές ώρες στο γραφείο ειδικά αν σκοπεύεις να είσαι επιμελής φοιτητής.

  • Βιβλιοθήκη:

Φυσικά, χρειάζεσαι και αποθηκευτικούς χώρους για να οργανώσεις τα καινούργια σου βιβλία, επομένως μία μοντέρνα βιβλιοθήκη θα σου δώσει τη λύση. Για περιορισμένους χώρους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια τοίχου

  • Ντουλάπα:

Ένα έπιπλο που δεν μπορεί να λείπει από κανένα οργανωμένο σπίτι είναι η ντουλάπα. Αυτή θα σε βοηθήσει να αποθηκεύεις και να οργανώνεις τα ρούχα σου. Εάν η ντουλάπα δε διαθέτει ενσωματωμένο καθρέπτη θα πρέπει να αποκτήσεις έναν. 

φοιτητικό χαλί, μοντέρνο, χρωματιστό, χαλί κουζίνας, πατάκι μπάνιου, πατάκι εισόδου

Λευκά είδη για το φοιτητικό σπίτι

Άγχος κάθε γονιού είναι να μην κρυώσει το παιδί του και με τις τιμές της ενέργειας στα ύψη η χρήση σωμάτων θέρμανσης θα περιοριστεί. Προμηθεύσου όλα τα απαραίτητα λευκά είδη από το designdrops και επωφελήσου από τις ασυναγώνιστες τιμές και τις μεγάλες προσφορές!

  • Σετ Σεντόνια:

Δύο σετ απο ποιοτικά σεντόνια θα προσφέρουν αναζωογονητικό και άνετο ύπνο, ενώ θα προστατεύσουν το στρώμα από φθορές. Είναι απαραίτητα για μία υγιή και ευχάριστη φοιτητική ζωή.

  • Κουβέρτα:

Μία απαλή και ζεστή κουβέρτα θα παρέχει ζεστασιά και άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα που θα έδινες στην ενέργεια που θα κατανάλωνε το καλοριφέρ ή το ερκοντίσιον.

  • Κουβερλί: 

Το κουβερλί είναι εύκολο στη χρήση και τη συντήρηση, ενώ καλύπτει τις ανάγκες σου για ευχάριστο ύπνο και χαλάρωση. Επέλεξε αυτό που σου αρέσει από μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων και δημιούργησε μία άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα στο φοιτητικό υπνοδωμάτιό σου.

  • Πάπλωμα:

Ένα ελαφρύ ποιοτικό πάπλωμα προσφέρει αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Υπάρχουν πολλές και διάφορες επιλογές σε υλικά και είδη, ώστε να βρείς αυτό που ταιριάζει με τις προτιμήσεις σου αλλά και με την εποχή. 

  • Μαξιλάρι Ύπνου:

Φυσικά, αν θέλεις να ξυπνάς αναζωογονημένος για τις πρωινές διαλέξεις αλλά και για να συνέρχεσαι ευκολότερα από τα ξενύχτια χρειάζεσαι ένα μαξιλάρι ύπνου, που θα χαρίζει τέλεια στήριξη του αυχένα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο ανατομικό μαξιλάρι ή κάποιο memory foam. Μαζί με το μαξιλάρι θα χρειαστείτε και μερικές μαξιλαροθήκες που θα το προστατεύουν. 

  • Πετσέτες και Μπουρνούζι:

Επίσης, πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο σετ πετσέτες μπάνιου, ένα μπουρνούζι και 4-5 πετσέτες κουζίνας. Οι πετσέτες είναι βασικό στοιχείο της καθημερινής υγιεινής ενός σπιτιού, επομένως δεν πρέπει να ξεμείνετε από αυτές σε καμία περίπτωση. 

  • Διακοσμητικά Μαξιλάρια:

Τέλος, για μεγαλύτερη άνεση αλλά και στυλ στο χώρο σου προτείνουμε να τοποθετήσεις πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια στο κρεβάτι και στον καναπέ. Επέλεξε μαξιλάρια με νεανικές παραστάσεις, που θα φρεσκάρουν τον χώρο. 

Χαλιά για το φοιτητικό σπίτι

Τα χαλιά που θα επιλέξεις για το φοιτητικό σπίτι θα πρέπει να είναι μοντέρνα, ανθεκτικά, πρακτικά και ποιοτικά. Ο αριθμός και το μέγεθος των χαλιών ποικίλει ανάλογα με τα τετραγωνικά και τα δωμάτια του σπιτιού. 

  • Χαλί:

Επίλεξε ένα χαλί με μεσαίο ύψος πέλους και συνθετική κατασκευή, αφού πιθανότατα δε θα το χρησιμοποιείς τους καλοκαιρινούς μήνες και θέλεις κάτι ανθεκτικό που δε λερώνεται εύκολα. Στη συλλογή μας μπορείς να βρεις ποιοτικά χαλιά σε διάφορα μεγέθη, που παραμένουν αλέκιαστα και καθαρίζονται εύκολα. Στο κομμάτι του design εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα σύγχρονου σχεδιασμού χαλί με αφαιρετικά ή γεωμετρικά σχέδια και μοντέρνα χρώματα.

  • Χαλάκι Κουζίνας:

Εάν το σπίτι διαθέτει ξεχωριστή κουζίνα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο χαλάκι κουζίνας παρόμοιου στιλ με αυτό του σαλονιού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για το χαλί που θα τοποθετηθεί δίπλα από το κρεβάτι σε περίπτωση που το φοιτητικό σπίτι δεν είναι στούντιο.

  • Πατάκι Εισόδου:

Το πατάκι εισόδου αποτελεί αναγκαίο αξεσουάρ σε ένα φοιτητικό σπίτι, προστατεύοντάς το από τη λάσπη και τη βρωμιά που μπορεί να έρθει από έξω με τα παπούτσια. Εκτός από τη λειτουργικότητα, διακοσμεί την είσοδο με χρώμα και στυλ, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. 

  • Πατάκι Μπάνιου: 

Το πατάκι μπάνιου προσφέρει ασφάλεια και άνεση στο φοιτητικό σπίτι. Αποτρέπει την ολίσθηση και απορροφά το νερό και την υγρασία, διατηρώντας το πάτωμα στεγνό και καθαρό. Ένα νεανικό πατάκι θα κάνει τον χώρο πιο μοντέρνο και ευχάριστο. 

 ψυγείο, τοστιέρα, ηλεκτρονικές συσκευές, γκριλιέρα, φουρνάκι, καφετιέρα, βραστήρας

Ηλεκτρικές συσκευές για το φοιτητικό σπίτι

Σου προτείνουμε να μην αναλωθείς στην αγορά όλων των ηλεκτρικών συσκευών, καθώς ως φοιτητής μπορείς να βρεις εναλλακτικές λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, η αγορά ηλεκτρικής κουζίνας μπορεί να αποφευχθεί και να αντικατασταθεί από ένα φουρνάκι, αφού η λέσχη σου παρέχει καθημερινά τα τρία δωρεάν γεύματα, κάνοντας απλά μία αίτηση. Επίσης, μπορείς να αποφύγεις την αγορά πλυντηρίου, αφού στις περισσότερες φοιτητουπόλεις θα βρεις self-servise πλυντήρια-στεγνωτήρια που σε εξυπηρετούν με ελάχιστα χρήματα. Απαραίτητα σου είναι:

  • Ψυγείο:

Είναι απαραίτητη συσκευή για να συντηρείς διάφορα τρόφιμα και ποτά. Προτίμησε ένα ψυγείο με μεγάλη κατάψυξη, για να αποθηκεύεις τα δοχεία φαγητού της μαμάς καθώς και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα.

  • Τοστιέρα:

Η τοστιέρα είναι ένα απαραίτητη συσκευή για το φοιτητικό σπίτι, προσφέροντας γρήγορα και εύκολα γεύματα. Μπορείς να φτιάξεις τοστ και σάντουιτς, ενώ μία ψηστιέρα μπορεί να ψήσει ακόμα και κρεατικά κάνοντας τα νόστιμα και ζουμερά. Οι συσκευές αυτές είναι φορητές και εύκολες στην αποθήκευση, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για φοιτητές. 

  • Βραστήρας:

Ο βραστήρας είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή για έναν φοιτητή, καθώς εξοικονομεί χρόνο και είναι εύκολος στη χρήση. Θα ζεστάνει το νερό ώστε να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ ή το τσάι.

  • Σεσουάρ:

Το σεσουάρ αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στο φοιτητικό σπίτι, προσφέροντας γρήγορο στέγνωμα μαλλιών με ευκολία. Θα σε βοηθήσει να είσαι στην ώρα σου στα ραντεβού πάντα με ένα τέλειο χτένισμα!

  • Λάπτοπ:

Αν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε μία τηλεόραση ή ένα λάπτοπ, ασυζητητί διάλεξε το δεύτερο! Η αγορά της τηλεόρασης είναι υποκειμενική υπόθεση πλέον και αυτό οφείλετε στο γεγονός πως πλέον το λάπτοπ μπορεί να λειτουργήσει και σαν τηλεόραση. Επιπλέον, το λάπτοπ θα σε εξυπηρετήσει στις ανάγκες της σχολής και μπορείς να παρακολουθείς όλες τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες διαδικτυακά. Μία εργονομική βάση λάπτοπ θα κάνει ακόμα πιο εξατομικευμένη τη χρήση του. 

  • Ακουστικά:

Τα ακουστικά θα σε βοηθήσουν να επικεντρωθείς σε διαδικτυακά μαθήματα, ακόμα και σε ένα περιβάλλον με φασαρία. Επιπλέον, μπορείς να τα χρησιμοποιείς για να ακούς μουσική ή να παρακολουθείε την αγαπημένη σου σειρά χωρίς να ενοχλείς τους γείτονες ή τους διπλανούς σου στο λεωφορείο. 

  • Ηλεκτρική Σκούπα:

Πολλές φορές οι φοιτητές παραμελούν την καθαριότητα. Επομένως, για να μη μετατραπεί το φοιτητικό σπίτι σε εστία ανάπτυξης μικροβίων, η χρήση μίας ηλεκτρικής σκούπας, που θα καθαρίζει γρήγορα και αποτελεσματικά, είναι επιβεβλημένη!

Είδη μπάνιου για φοιτητές, ποτηροθήκη, δοχείο κρεμοσάπουνου, σαπουνοθήκη, πετσέτες

Είδη μπάνιου για το φοιτητικό σπίτι

Εξαιρετικά σημαντικός είναι και ο εξοπλισμός του μπάνιου με τα κατάλληλα προϊόντα. Με τις ιδανικές επιλογές το μπάνιο σου θα είναι ένα καθαρό, καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον.

  • Κουρτίνα Μπάνιου:

Η κουρτίνα μπάνιου είναι απαραιτήρη για ένα καθαρό, στεγνό και ασφαλές μπάνιο. Θα συγκρατεί το νερό εντός της μπανιέρας ή της ντουζιέρας με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να σφουγγαρίζετε και να αποφεύγεται ο κίνδυνος ατυχημάτων. Επιπλέον, με τα όμορφα σχέδιά της μπορεί να λειτουργήσει και σαν μία όμορφη διακοσμητική πινελιά στον χώρο.

  • Αντιολισθητικό Πατάκι Μπάνιου:

Εδώ γίνεται λόγος για τα αντιολισθητικά πατάκια μπάνιου που μπαίνουν στην μπανιέρα και προστατεύουν από τον κίνδυνο ολίσθησης και πτώσης κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Οι φοιτητές, συνήθως, μένουν μόνοι τους, επομένως οι πιθανότητες για ατυχήματα θα πρέπει να εκμηδενίζονται καθώς δεν θα υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα. 

  • Αξεσουάρ Μπάνιου:

Το δοχείο κρεμοσάπουνου, η σαπουνοθήκη και η ποτήροθήκη για την οδοντόβουρτσα και ο κάδος απορριμάτων μπάνιου είναι αντικείμενα εξαιρετικά χρήσιμα, που συγχρόνως θα αναβαθμίσουν τη διακόσμησή του χώρου. Αυτά και πολλά ακόμη αξεσουάρ μπάνιου μπορείς να τα κάνεις δικά σου σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές χάρη στο designdrops!

  • Καλάθι Απλύτων:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το καλάθι για τα άπλυτα ρούχα. Οι φοιτητές δε συνηθίζουν να πλένουν συχνά τα ρούχα τους στο πλυντήριο και αυτό συμβαίνει γιατί δε δημιουργούν τόσο μεγάλο αριθμό απλύτων, μίας και πρόκειται για άτομα που μένουν μόνα τους. Επομένως, φρόντισε να επιλέξεις ένα καλάθι απλύτων με μεγάλη χωρητικότητα.

κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά, κουτάλες, μαχαιροπίρουνα πετσέτες κουζίνας, αναδευτήρας, σπάτουλα

Κουζινικά για το φοιτητικό σπίτι

Ερχόμαστε σε έναν τομέα με τον οποίο συχνά οι φοιτητές έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή κατά τη φοιτητική τους ζωή, αυτός δεν είναι άλλος από τον τομέα της κουζίνας. 

  • Μαγειρικά Σκεύη:

Απαραίτητα είναι τα μαγειρικά σκεύη, όπως το τηγάνι, η κατσαρόλα και το ταψί. Με αυτά ο φοιτητής θα παρασκευάζει τις... σπεσιαλιτέ του, που για μεγάλο αριθμό φοιτητών περιορίζονται σε φαγητά όπως τα μακαρόνια, τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια και τα αυγά τηγανιτά.

  • Είδη Σερβίρισματος:

Τα είδη σερβιρίσματος δε γίνεται να λείπουν από κανένα σπίτι, επομένως ούτε από το φοιτητικό. Στα πιάτα, τα ποτήρια και τις κούπες προτιμώνται πιο μοντέρνες και funky επιλογές, που θα δέσουν αρμονικά με τον χώρο και τη νεανική αισθητική. Ένα σετ από το καθένα πιθανότατα να είναι αρκετό, μίας και σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να φιλοξενήσεις κάποιους συγγενείς ή φίλους. 

  • Μαχαιροπίρουνα:

Τα μαχαιροπίρουνα είναι απαραίτητα την κατανάλωση γευμάτων. Ένα σετ από ποιοτικά μαχαιροπίρουνα, που θα περιέχει μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια θα σου χρειαστεί σε περιπτώσεις που θα γευματίσεις με αγαπημένα φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα. Επίσης, θα χρειαστείς κουτάλες και άλλα εργαλεία κουζίνας

σακίδιο πλάτης, λάπτοπ φοιτητές

Bonus προτάσεις για τον οικιακό εξοπλισμό στο φοιτητικό σπίτι

Μερικά ακόμα προϊόντα που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα στο φοιτητικό σπίτι και δεν πρέπει να ξεχάσεις να τα αποκτήσεις είναι:

  • Προϊόντα Γραφικής Ύλης: 

Στυλό, μολύβια, μολυβοθήκες σημειωματάρια και πολλά ακόμη προϊόντα γραφικής ύλης είναι απαραίτητα για σημειώσεις, έρευνα, εργασίες και κάθε λογής ακαδημαϊκή δραστηριότητα.

  • Προϊόντα Φυσικής Κατάστασης και Ευεξίας: 

Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα σε βοηθάνε να διατηρείς σε καλό επίπεδο τη φυσική σου κατάσταση, χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο για να πηγαίνεις καθημερινά στο γυμναστήριο. Τέτοιοι προϊόντα είναι το θερμός, η ζυγαριά, τα είδη αποθεραπείας και ενδυνάμωσης, καθώς και άλλα αξεσουάρ φυσικής κατάστασης και ευεξίας

  • Απλώστρα και Σιδερώστρα: 

Η απλώστρα και η σιδερώστρα είναι απαραίτητες σε κάθε φοιτητικό σπίτι. Μία πτυσσόμενη απλώστρα είναι ιδανική για περιορισμένους χώρους και απαραίτητη για να στεγνώνεις τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σου. Μία σιδερώστρα και ένα σίδερο θα σιδερώνουν ομοιόμορφα τα ρούχα σου ώστε το στιλ σου να χαρακτηρίζεται πάντα από κομψότητα και φινέτσα. 

  • Βαλίτσα:

Φοιτητής χωρίς βαλίτσα δε γίνεται! Μία εργονομική βαλίτσα, η οποία θα μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση τα ρούχα και άλλα αντικείμενα από το πατρικό σου στο φοιτητικό σπίτι είναι μία σημαντική αγορά. 

  • Σακίδιο Πλάτης: 

Το σακίδιο πλάτης θα μεταφέρει στη σχολή σου διάφορα συγγράμματα, σημειώσεις και ότι άλλο χρειάζεσαι. Επειδή θα χρειαστεί να μεταφέρεις και το λάπτοπ θα ήταν χρήσιμο να αποκτήσεις και μία τσάντα για το λάπτοπ ή διαφορετικά να φροντίσεις ώστε το σακίδιο πλάτης να είναι κατάλληλο και για αυτή τη διαδικασία. Η ασφαλής μεταφορά του λάπτοπ είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς τυχόν βλάβη του θα είναι κοστοβόρα και μπορεί να αποβεί μοιραία στην προσπάθειά σου να περάσεις το μάθημα. 

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα αποκτήσεις ως ένα φοιτητικό πακέτο από το designdrops! Επιπλέον, μην ξεχάσεις να ανατρέξεις στην κατηγορία μας προσφορές όπου θα βρεις εξαιρετικές ευκαιρίας για κάθε είδους φοιτητικά προϊόντα. Μία ακόμη συμβουλή είναι, λίγες μέρες πριν τη μόνιμη εγκατάσταση σου στο σπίτι, να πας στο super market και να εφοδιαστείς με τα απαραίτητα καθαριστικά, είδη περιποίησης, τρόφιμα και άλλα μικροαντικείμενα που χρειάζεσαι. 

Το designdrops σου εύχεται να έχεις μία καλή και δημιουργική φοιτητική ζωή! 

φοιτητικό γραφείο στυλό, μολύβι σημειωματάριο μολυβοθήκη χάρακας τετράδιο

Συχνές Ερωτήσεις Για Το Φοιτητικό Σπίτι

  • Ποια είναι τα βασικά έπιπλα και οι συσκευές που πρέπει να έχουν οι φοιτητές όταν επιπλώνουν τη φοιτητική τους κατοικία;

Η επίπλωση και η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών για μία φοιτητική κατοικία απαιτεί προσοχή, για να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και άνετος χώρος. Ορισμένα βασικά έπιπλα είναι: το κρεβάτι, το γραφείο, η καρέκλα γραφείου, η βιβλιοθήκη, η ντουλάπα, ο καναπές, τα βοηθητικά καθίσματα και το τραπέζι. Όσον αφορά τις συσκευές απαραίτητες θεωρούνται: ο βραστήρας, η τοστιέρα, τα φωτιστικά, το φουρνάκι και φυσικά ο υπολογιστής ή το λάπτοπ.

  • Υπάρχουν έπιπλα που εξοικονομούν χώρο και συμβουλές οργάνωσης για τη μέγιστη χρήση του περιορισμένου χώρου σε φοιτητικά διαμερίσματα;

Το να επιπλώνεις ένα φοιτητικό διαμέρισμα με περιορισμένο χώρο είναι μια πρόκληση, αλλά με τις κατάλληλες επιλογές επίπλων και τη σωστή οργάνωση, μπορείς να δημιουργήσεις ένα λειτουργικό, άνετο και κομψό περιβάλλον. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις: κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο, πτυσσόμενα έπιπλα, έπιπλά με αποθηκευτικό χώρο και έπιπλα διπλής χρήσης, όπως ο καναπές-κραβάτι ή το τραπέζι-γραφείο. 

Ορισμένες συμβουλές οργάνωσης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου είναι: Η εκμετάλλευση των τοίχων, με τη χρήση επιτοίχιων επίπλων, η καλύτερη οργάνωση των αποθηκευτικών χώρων και ο διαχωρισμός των προσωπικών αντικειμένων, ώστε να κρατήσεις μόνο τα απαραίτητα και όχι αυτά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις. 

  • Τι συσκευές και σκεύη θα πρέπει να διαθέτουν οι φοιτητές που θέλουν να μαγειρεύουν τα γεύματά τους στο φοιτητικό τους σπίτι;

Όταν οι φοιτητές αποφασίζουν να μαγειρεύουν τα γεύματά τους στο φοιτητικό τους σπίτι, χρειάζονται μια βασική σειρά μαγειρικών σκευών και ηλεκτρικών συσκευών για να διευκολύνουν την παρασκευή φαγητού. Όσον αφορά τις συσκευές το φουρνάκι, το ψυγείο, το μπλέντερ, ο βραστήρας και η τοστιέρα αποτελούν βασικές επιλογές. Για τα σκευή θα χρειαστούν κατσαρόλες, τηγάνια, δοχεία αποθήκευσης και πιάτα

  • Υπάρχουν ενεργειακά αποδοτικές συσκευές και επιλογές φωτισμού που μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές να μειώσουν το κόστος στο φοιτητικό σπίτι;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι φοιτητές μπορούν να μειώσουν το κόστος ενέργειας στο φοιτητικό σπίτι τους. Για παράδειγμα, η χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων είναι μία λύση. Αντικατέστησε τις παλαιές λάμπες με ενεργειακά αποδοτικές LED λάμπες. Συνήθως, αυτές οι λάμπες καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και διαρκούν περισσότερο. Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις λυχνίες με ρυθμιζόμενο φωτισμό για να προσαρμόζεις τη φωτεινότητα ανάλογα με τις ανάγκες σου και να μην ξοδεύεις ενέργεια άσκοπα. Ακόμη, προσπάθησε να επενδύσεις σε συσκευές με λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης. Τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι τα φουρνάκια, οι βραστήρες, τα λάπτοπ κ.α.

  • Υπάρχουν ιδέες προϊόντων τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών για φοιτητές, για την υποστήριξη των ακαδημαϊκών και ψυχαγωγικών τους αναγκών;

Υπάρχουν πολλές επιλογές τεχνολογικών προϊόντων και ηλεκτρονικών ειδών που μπορούν να υποστηρίξουν τις ακαδημαϊκές και ψυχαγωγικές ανάγκες των φοιτητών. Η βασικότερη συσκευή είναι το λάπτοπ, που είναι απαραίτητο εργαλείο για σημειώσεις, έρευνα και εργασίες. Επιπλέον, το ηχείο και τα ακουστικά είτε ακουστικα-headphones είτε ακουστικα-earphones θα σε βοηθήσουν να ακούς μουσική και να λαμβάνεις πληροφορίες μέσω φωνητικών μηνυμάτων. Τέλος, ο εκτυπωτής είναι χρήσιμος για την εκτύπωση εργασιών και αναγκαίων εγγράφων, αλλά συχνά σε πόλεις που συχνάζουν φοιτητές υπάρχουν πολλά καταστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοιου είδους ανάγκες. 

  • Πώς μπορούν οι φοιτητές να προϋπολογίσουν την αγορά και τη συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη φοιτητική τους στέγαση;

Ο σωστός προγραμματισμός των αγορών και η σωστή συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη φοιτητική στέγαση μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και να αποφεύγουν ανεπιθύμητα έξοδα. Πριν αγοράσεις οποιονδήποτε εξοπλισμό, καθόρισε τις ακριβείς ανάγκες σου. Δηλαδή, όρισε το ποιος είναι ο εξοπλισμός που πραγματικά χρειάζεσαι για τις σπουδές και την καθημερινότητά σου. Στη συνέχεια ερεύνησε και συγκρίνετε τις τιμές, τα χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τις αξιολογήσεις προκειμένου να κάνεις την ιδανική επιλογή. Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι να καθορίσεις έναν προϋπολογισμό για τον εξοπλισμό που σχεδιάζεις να αγοράσεις και να προσπαθήσεις να μην ξεφύγεις από αυτόν. Επιπλέον, θα πρέπει να συντηρείς τον εξοπλισμό σου σωστά για να διατηρείς την απόδοση και την όψη των προϊόντων σε άριστη κατάσταση. 

  • Υπάρχουν ηλεκτρονικά καταστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών και προσφέρουν εκπτώσεις ή προσφορές σε έπιπλα και εξοπλισμό;

Ναι, υπάρχουν ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα που καλύπτουν τις ανάγκες σε έπιπλα και εξοπλισμό για τους φοιτητές. Ένα από αυτά είναι και το designdrops, στο οποίο μεγάλη ποικιλία σε ιδανικά προϊόντα για φοιτητές σε σούπερ τιμές. 

Τελευταία Άρθρα