Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Μικρές συμβουλές για ένα τέλειο παιδικό δωμάτιο

Μικρές συμβουλές για ένα τέλειο παιδικό δωμάτιο
Ούτε καταλάβατε πότε το βρέφος που κρατούσατε στην αγκαλιά σας, είπε τις πρώτες του λέξεις και έγινε πια ένας μικρός κύριος ή μία μικρή κυρία που ετοιμάζεται να αδράξει τη ζωή. Τώρα στο δωμάτιο του παιδιού σας τη θέση της κούνιας, των λευκών βρεφικών ειδών, και των μωρουδιακών παιχνιδιών, ήρθε η ώρα να πάρουν οι παιδικές ζωγραφιές, τα έντονα χρώματα, το γραφείο και τα παιδικά λευκά είδη.
Το μυστικό στη δημιουργία ενός παιδικού δωματίου άξιου να φιλοξενεί τις μοναδικές στιγμές του παιδιού σας είναι η… Φαντασία. Πηγή έμπνευσής σας; Tι άλλο ο μικρός ήρωας ή η μικρή πριγκίπισσα που φέρνει το χαμόγελο στη ζωή σας. Διαβάστε ορισμένες συμβουλές που θα κάνουν το παιδικό δωμάτιο το δικό του/ της παλάτι:

1.jpg
 Χρώμα παντού!
 «Πλημμυρίστε» το δωμάτιο με χρώμα. Οι τοίχοι, τα έπιπλα, τα λευκά είδη, τα παιδικά παπλώματα και κάθε  διακοσμητικό που θα συμπεριλάβετε στον χώρο που θα δημιουργήσετε μπορούν να αποτελούνται από τα  αγαπημένα χρώματα του παιδιού σας. Από πολύ μικρή ηλικία θα σας δώσει να καταλάβετε ποια χρώματα βρίσκονται  στην κορυφαία λίστα των επιλογών του. Αξιοποιήστε τα!

 Οικονομία όπου χρειάζεται…
 Ο φόβος της δυσβάσταχτης οικονομικής επιβάρυνσης κατά τη διάρκεια μίας μικρής ή μεγάλης ανακαίνισης πάντα  μας κρατούν πίσω. Ωστόσο, οι έξυπνες επιλογές είναι η λύση. Σε ένα παιδικό δωμάτιο δεν είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε ακριβά έπιπλα, τα οποία χρειάζεται να αλλάξετε σε λίγα χρόνια ξανά, όταν πια το παιδί φτάσει σε εφηβική ηλικία. Αντί λοιπόν να αγοράσετε ένα ακριβό κρεβάτι, προτιμήστε ένα οικονομικότερο, αλλά στοχεύστε στην αγορά ενός ποιοτικού στρώματος και καλής ποιότητας παιδικών λευκών ειδών, σεντονιών αλλά και λευκών ειδών μπάνιου όπως παιδικά μπουρνούζια που θα χρησιμοποιεί μόνο το παιδί σας.

paidiko_mpornouzi.jpgΑποθηκευτικοί χώροι
Μία μικρή βιβλιοθήκη με μεγάλα και μικρά κουτιά, όμορφα κατανεμημένα στα ράφια της, θα σας βοηθήσουν στην αποθήκευση των παιχνιδιών και όλων των άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιεί συχνά το παιδί σας. Εκεί θα μπορείτε επίσης να τοποθετείτε τα μπλοκ ζωγραφικής του, τα παραμύθια αλλά και τα πρώτα του βιβλία.

 
Η γωνιά… δημιουργίας!
Από το πρώτο έτος της ζωής τους τα παιδιά ξεκινάνε τις αφηρημένες τέχνες. Από τις γραμμές φτάνουν στα σχήματα και ύστερα φτιάχνουν τα πρώτα τους σπιτάκια. Μία έξυπνη, λοιπόν, ιδέα είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο ειδικά για τις ζωγραφιές και τις κατασκευές του παιδιού σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε και έναν μαυροπίνακα στο σημείο εκείνο, όπου πέρα από τις δημιουργίες του θα μάθει να γράφει και τα πρώτα του γράμματα, να κάνει εξάσκηση στον πολλαπλασιασμό ή να γράψει το πρόγραμμα ενασχολήσεών του για την επόμενη μέρα.
 
 Ώρα για παραμύθια Τα μικρά παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια. Είτε τους τα διαβάζετε εσείς μέσα από τα βιβλία, είτε  τα βγάζουν τα ίδια από το μυαλουδάκι τους. Διατηρείστε έναν χώρο αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Τα  διακοσμητικά μαξιλάρια στο πάτωμα που θα υποδεχτούν τόσο εσάς, όσο και το αγγελούδι σας είναι μία πολύ καλή  και οικονομική επιλογή. Ωστόσο, μία σκηνή σίγουρα θα σας ταξιδέψει σε άλλους κόσμους λίγο πιο… παραμυθένιους και η φαντασία θα οξυνθεί στο έπακρο.
 
 Εκμεταλλευτείτε τις δημιουργίες του
 Το παιδάκι σας, όπως είπαμε και νωρίτερα, έχει ξεκινήσει ήδη να αυτοσχεδιάζει πάνω σε μία κόλλα χαρτί, ωστόσο  για εσάς αποτελεί «θησαυρό» το ίδιο και για τον μικρό δημιουργό τους. Μην τα αφήσετε κρυμμένα σε κάποια γωνία,  αξιοποιήστε τα στολίζοντας το δωμάτιο και υπερδιπλασιάστε τη χαρά του.
Τελευταία Άρθρα