Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Οδηγίες πλύσης για να διατηρήσετε την πετσέτα θαλάσσης σαν καινούργια!

Οδηγίες πλύσης για να διατηρήσετε την πετσέτα θαλάσσης σαν καινούργια!

Το δημοφιλέστερο αξεσουάρ για την παραλία δεν είναι άλλο την πετσέτα θαλάσσης. Πρόκειται για ένα αντικείμενο που σας συντροφεύει στη θάλασσα και στην πισίνα όλο το καλοκαίρι ή ακόμα και για περισσότερα καλοκαίρια, για αυτό πρέπει να του δείξετε την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα, διατηρώντας το αναλλοίωτο. Το designdrops σας προσφέρει μία πλούσια συλλογή πετσετών θαλάσσης, οι οποίες διακρίνονται για τον υπέροχο σχεδιασμό και την άριστη ποιότητά τους! Για να διατηρήσετε την απαλότητα, τα πλούσια χρώματα και τις ίνες τους αφράτες πρέπει να τις περιποιείστε με τον κατάλληλο τρόπο μετά από κάθε χρήση. Επομένως, σας παραθέτουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε η πετσέτες σας να παραμένουν σαν καινούριες!πετσέτα θαλάσσης εμπριμέ

Βήμα 1: Προετοιμασία πριν την πλύση

Απλώστε την πετσέτα σας στον ήλιο για να στεγνώσει, καθώς με την ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφεται περίπου το 90% των μικροβίων. Τινάξτε την καλά και ξεπλύνετε τη με νερό για να φύγει η άμμος, διαφορετικά αν βάλετε την πετσέτα στο πλυντήριο χωρίς να την τινάξετε, η άμμος θα κολλήσει επάνω στις ίνες και θα την κάνει πιο σκληρή και τραχιά.

Στη συνέχεια, και πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία πλύσης, ελέγξτε τις ετικέτες των πετσετών για οδηγίες πλύσης από τον κατασκευαστή. Συνήθως αναφέρονται ειδικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε. Για παράδειγμα άλλες οδηγίες έχει μία βαμβακερή πετσέτα θαλάσσης και άλλες μία πετσέτα από microfiber. Αν η πετσέτα σας έχει πολλά σημεία με λεκέδες, μπορείτε να τους απομονώσετε πριν την πλύση και να προσθέσετε περισσότερο απορρυπαντικό στα συγκεκριμένα σημεία.

πετσέτα θαλάσσης βαμβακερή

Βήμα 2: Επιλογή απαλού απορρυπαντικού 

Για την πλύση των πετσετών θαλάσσης, προτιμήστε απαλό απορρυπαντικό χωρίς χλώριο ή λευκαντικά. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση των χρωμάτων και της απαλότητας του υφάσματος. Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού, καθώς συχνά κάνει τις πετσέτες λιγότερο απορροφητικές. Εάν η πετσέτα είναι σκληρή μπορείτε να τη μουλιάσετε σε μία λεκάνη με νερό, όπου θα έχετε προσθέσει 1-2 φλιτζάνια λευκό ξίδι. 

πετσέτα θαλάσσης βαμβακερή γκρί

Βήμα 3: Πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο 

Μπορείτε να επιλέξετε να πλύνετε τις πετσέτες θαλάσσης είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο, ανάλογα με τις οδηγίες της ετικέτας. Αν τις πλύνετε στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε ήπιο πρόγραμμα πλύσης σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν η πετσέτα σας πλένεται στο χέρι, γεμίστε έναν νιπτήρα, μία λεκάνη ή μια μπανιέρα με χλιαρό νερό και προσθέστε το απορρυπαντικό. Βυθίστε την πετσέτα και μουλιάστε την απαλά για λίγα λεπτά.

πετσέτα θαλάσσης βαμβακερή

Βήμα 4: Ξέβγαλμα, στύψιμο και άπλωμα

Μετά το πλύσιμο, ξεβγάλτε καλά την πετσέτα με καθαρό χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, στύψτε την προσεκτικά για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό. Αν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο, επιλέξτε ένα ήπιο πρόγραμμα για στύψιμο. Έπειτα απλώστε τη σε μία επίπεδη επιφάνεια ή στην απλώστρα για να στεγνώσει. 

πετσέτα θαλάσσης τσάντα

Βήμα 5: Στεγνώστε και σιδερώστε (προαιρετικά) 

Όταν η πετσέτα έχει σχεδόν στεγνώσει, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία για να ολοκληρωθεί το στέγνωμα. Αν χρειάζεται, μπορείτε επίσης να σιδερώσετε την πετσέτα σε χαμηλή θερμοκρασία για να αφαιρέσετε τυχόν ζάρες. Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς καταστρέφουν τις ίνες της. 

Extra Tips:

1. Δεν είναι απαραίτητο να πλένετε την πετσέτα σας μετά από κάθε χρήση, εάν δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά. Καλό είναι να την πλένετε μετά από κάθε δεύτερη επίσκεψή σας στην παραλία.

2. Για λόγους υγιεινής θα πρέπει να αποφεύγετε να σκουπίζεστε με την πετσέτα που έχετε στρώσει στην ξαπλώστρα. Για αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας δεύτερη πετσέτα. Εάν δε διαθέτετε δεύτερη, επιλέξτε την αγαπημένη σας από τη μεγάλη μας συλλογή με γυναικείες, ανδρικές και παιδικές πετσέτες θαλάσσης και σύντομα θα είναι έξω από την πόρτα σας για να σας συντροφέψει σε όλες τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις!

πετσέτα θαλάσσης πολύχρωμη άμμος

Εάν ακολουθείτε τις παραπάνω οδηγίες πλύσης του designdrops θα φροντίσετε τις πετσέτες θαλάσσης σας, ώστε να διαρκέσουν! Η σωστή φροντίδα θα τις βοηθήσει να παραμείνουν καθαρές, απαλές, απορροφητικές και φρέσκιες για πολλά ακόμα καλοκαίρια. Απολαύστε τις ηλιόλουστες μέρες στην παραλία με φρέσκες και απαλές πετσέτες!

Τελευταία Άρθρα