Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Επιλέξτε Το Ιδανικότερο Χαλί Για Το Χώρο Σας Με Κριτήριο Το Υλικό Κατασκευής

Επιλέξτε Το Ιδανικότερο Χαλί Για Το Χώρο Σας Με Κριτήριο Το Υλικό Κατασκευής

Η αγορά ενός χαλιού απαιτεί ενδελεχή έρευνα, καθώς είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιείται καθημερινά, οπότε πρέπει να είναι ανθεκτικό αλλά και εντυπωσιακό, αφού καλύπτει μεγάλη έκταση και μαγνητίζει τα βλέμματα αμέσως.

Η επιλογή του σχεδίου είναι υποκειμενική υπόθεση. Όμως, όσον αφορά την επιλογή της ποιότητας του χαλιού, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές που ακολουθώντας τες θα οδηγηθείτε στην αγορά του κατάλληλου χαλιού για το χώρο σας.

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα τοποθετηθεί σε έναν πολυσύχναστο χώρο ή σε σημείο που δεν θα το πατάτε τόσο συχνά και ανάλογα με το πόσο βαριά χρήση θα υποστεί να επιλέξετε ένα ανθεκτικό και ποιοτικό χαλί ή ένα στιλάτο, ιδιαίτερο αλλά και πιο ευαίσθητο χαλί.

Τα υλικά από τα οποία μπορεί να είναι κατασκευασμένο ένα χαλί διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα φυσικά υλικά και τα συνθετικά υλικά. Τα δεύτερα διακρίνονται για το μικρότερο κόστος και την εξαιρετική αντοχή, ενώ τα πρώτα για την μοναδική υφή, την ποιοτική κατασκευή και για την «φιλικότητα» προς τον άνθρωπο.

Φυσικά Υλικά

 

Βαμβάκι

Οι βαμβακερές ίνες προσφέρουν στον σχεδιαστή την ευελιξία στην επιλογή άπειρων χρωμάτων, τρόπων ύφανσης και σχεδίων, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε βαμβακερά χαλιά σε όλες τις αποχρώσεις και για όλα τα διακοσμητικά στυλ! Τα βαμβακερά χαλιά είναι ιδανικά για τους πιο ζεστούς μήνες, καθώς είναι δροσερά στην υφή. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα βαμβακερό χαλί ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο, αφού είναι απολύτως υγιεινό για το παιδί σας, το οποίο μπορεί να παίζει άφοβα και με άνεση επάνω του. Τα βαμβακερά χαλιά είναι ανθεκτικά αλλά δεν μπορούν αν συγκριθούν με την αντοχή ενός μάλλινου ή συνθετικού χαλιού. Καθαρίζονται εύκολα και αν το επιτρέπει το μέγεθός τους μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και στο πλυντήριο. Ενδείκνυνται για χώρους μεσαίας κυκλοφορίας, όπως είναι το υπνοδωμάτιο, η τραπεζαρία ή ακόμα και το σαλόνι.

 

Μετάξι

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε πολυτέλεια και φινέτσα σε έναν χώρο, τότε η επιλογή είναι μία… το μετάξι! Πρόκειται για ένα φίνο φυσικό υλικό, που χαρίζει στα χαλιά πολυτελή όψη, χάρη στη λάμψη των ινών και στο πλούσιο χρώμα τους. Οι μεταξωτές ίνες διακρίνονται για τη λεία υφή, το μικρό τους βάρος αλλά για την ευελιξία που παρουσιάζουν στον συνδυασμό με άλλα υλικά, όπως είναι το βαμβάκι, το μαλλί κ.α. Είναι ιδανικά για παιδιά αλλά και για ανθρώπους με αλλεργίες. Ένα μεταξωτό χαλί είναι μία ακριβή επιλογή, η οποία όμως θα σας ανταμείψει με την μοναδικότητα, την αξεπέραστη ποιότητα και με την πολυτέλεια που θα εξασφαλίσει στο χώρο σας. Ενδείκνυται για χώρους μικρής κυκλοφορίας, καθώς είναι ευαίσθητα στην έντονη τριβή, στο βάρος και στο ηλιακό φως. Επίσης, απαιτούν ειδικό καθάρισμα και προσεκτική συντήρηση. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ιδιαίτερο μεταξωτό χαλί και να το χρησιμοποιήσετε ως επιτοίχιο αξεσουάρ… το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό!

 

Μαλλί

Το μαλλί είναι ένα υλικό για χαλιά που θα υποστούν βαριά χρήση, καθώς είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και στην τριβή. Τα μάλλινα χαλιά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και υγιεινά για τον άνθρωπο. Καθαρίζονται εύκολα και διακρίνονται για τη μοναδική υφή. Ένα μάλλινο χαλί είναι μία σχετικά ακριβή επιλογή, η οποία όμως θα σας ανταμείψει, καθώς είναι μονωτικό. Διατηρεί το σπίτι ζεστό και απορροφά τους θορύβους. Το μειονέκτημα ενός μάλλινου χαλιού είναι η ευαισθησία στις ηλιακές ακτίνες, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μετά από μεγάλη έκθεση σε αυτές να ξεθωριάσουν τα χρώματα.

 

Ψάθα

Τα ψάθινα χαλιά μπορεί να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, εκ των οποίων τα πιο συνηθισμένα είναι η γιούτα, το μπαμπού, το seagrass, η κάνναβη και το σιζάλ. Διακρίνονται για την αντοχή, το εύκολο καθάρισμα και τα ανθεκτικά χρώματα. Είναι μία οικολογική επιλογή, που θα προσφέρει στο χώρο σας εξωτική διάθεση και μοναδικό στυλ! Είναι κατάλληλα για χώρους μέτριας κυκλοφορίας και δεν ενδείκνυται για το παιδικό δωμάτιο, αφού η σχετικά τραχιά υφή τους δεν τα καθιστά άνετα στο να καθίσει το παιδί και να παίξει επάνω του.

 

Δέρμα

Ένα ακόμα πολυτελές υλικό που θα σας γοητεύσει με την πρώτη ματιά είναι το δέρμα! Τα δερμάτινα χαλιά μπορούν να μεταμορφώσουν ολοκληρωτικά το χώρο σας, προσδίνοντας κύρος και πολυτέλεια στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία ακριβή επιλογή, η οποία όμως σας εξασφαλίζει ότι θα έχετε ένα μοναδικό χαλί αξεπέραστης ποιότητας. Τα δερμάτινα χαλιά είναι ιδανικά για χώρους μικρής κυκλοφορίας και για πιο ψυχρούς μήνες. Απαιτούν ειδικό καθάρισμα και προσεγμένη συντήρηση. Εφόσον πρόκειται για δερμάτινο χαλί με τρίχωμα ενδέχεται να παρουσιάζεται απώλεια των ινών, ειδικά μετά από έντονη χρήση. Δεν ενδείκνυνται για σημεία όπου θα έρχονται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα τους.

 

Συνθετικά Υλικά

Polyester

Ένα πολυεστερικό, ποιοτικό χαλί είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για τους πολυσύχναστους χώρους, όπως είναι η κουζίνα, το σαλόνι ή το χολ. Οι πολυεστερικές ίνες είναι πολύ ανθεκτικές στη χρήση αλλά και στους σκληρούς λεκέδες. Αυτό που κάνει τα πολυεστερικά χαλιά να υπερέχουν από τα υπόλοιπα συνθετικά είναι η απαλότητα των ινών τους! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να αγοράσετε το χαλί σας από ένα αξιόπιστο κατάστημα με ποιοτικά και προσεγμένα χαλιά, ακριβώς όπως είναι το designdrops!

 

Polypropylene

Πρόκειται για ένα συνθετικό υλικό που προτιμάται σε χαλιά με χαμηλό πέλος, καθώς είναι ανθεκτικότερο από τα φυσικά υλικά άλλα λιγότερο ανθεκτικό από τα υπόλοιπα συνθετικά. Είναι, επομένως, ιδανικό για χώρους μέτριας χρήσης. Το μεγάλο προτέρημα των χαλιών από πολυπροπυλένιο είναι ότι δεν ξεθωριάζουν τα χρώματα τους ακόμα και μετά από συχνές πλύσεις με καθαριστικά ή και μετά από έκθεση στον ήλιο.

 

Νάιλον

Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά. Διακρίνεται για την ελαστικότητά του, που το βοηθά να ξαναβρίσκει την αρχική του φόρμα εύκολα ακόμα και μετά από μεγάλη τριβή. Πρόκειται για ένα ευέλικτο υλικό που μπορεί να υποστεί πολλές επεξεργασίες και να αποκτήσει το χρώμα και την επιθυμητή υφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία τεράστια γκάμα χρωμάτων, σχεδίων και υφών για να διαλέξετε!

Τελευταία Άρθρα