Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Tάσεις και προτάσεις για την καλοκαιρινή διακόσμηση κάθε χώρου!

Tάσεις και προτάσεις για την καλοκαιρινή διακόσμηση κάθε χώρου!

Η καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού μας για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη αφού θα μας φέρει μια νότα ανανέωσης μέχρι να φύγουμε για διακοπές. Σε αυτό εδώ το blog θα σας προτείνουμε διακοσμητικές επιλογές για κάθε χώρο του σπιτιού σας, που χάρη στην ανανεωμένη συλλογή του designdrops θα μπορείτε να τις κάνετε δικές σας εύκολα και οικονομικά!

καλοκαιρινή διακόσμηση σαλόνι

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Σαλονιού

Το σαλόνι είναι ο χώρος όπου υποδέχεστε τους επισκέπτες σας, περνάτε μεγάλο μέρος της καθημερινότητας σας και χαλαρώνετε παρέα με τους αγαπημένους σας. Για να δημιουργήσετε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας ξεκινήστε από τους τοίχους. Επιλέξτε καλοκαιρινά χρώματα για τους τοίχους, όπως το λευκό, το ανοιχτό γαλάζιο ή το φωτεινό πορτοκαλί, ώστε να φρεσκάρετε τον χώρο. Επιπλέον, μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους μακραμέ ή διάφορους καλαίσθητους πίνακες με θέμα το καλοκαίρι, όπως ηλιοβασιλέματα ή γαλάζιες θάλασσες. Αυτά τα έργα τέχνης θα φέρουν μια αίσθηση διακοπών και ανεμελιάς στο χώρο.

Μία άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε όμορφες μαξιλαροθήκες και ανάλαφρα ριχτάρια σε φωτεινά χρώματα, floral σχέδια και όμορφα μοτίβα, που θα προσθέσουν ζωντάνια και ανανέωση. Επίσης, σημαντική προσθήκη θα ήταν αυτή των διακοσμητικών φυτών και διακοσμητικών δέντρων. Τοποθετήστε είτε φυσικά είτε τεχνητά φυτά με εξωτικό χαρακτήρα, όπως φοίνικες ή ευκαλύπτους και δημιουργήστε μία φυσική ατμόσφαιρα. Αν από την άλλη είστε λάτρης του ρομαντικού, όμορφα ανθοδοχεία με κομψά λουλούδια, όπως παπαρούνες ή ορτανσίες, σε διάφορα σημεία του σαλονιού είναι μία υπέροχη λύση. Το να χρησιμοποιήσετε κασπώ - καλάθια από φυσικά υλικά θα κάνουν πιο φρέσκια τη διακόσμησή σας. 

καλοκαιρινή διακόσμηση κουζίνα

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που πρέπει να αποκτήσει τη σωστή καλοκαιρινή διακόσμηση, ώστε να ξυπνά τα πιο όμορφα αισθήματά σας και αυτό να αποτυπώνεται στη μαγειρική αλλά και στο κλίμα που θα επικρατεί κατά τα γεύματα. Μία πρακτική ιδέα είναι η αλλαγή των κουρτινών. Χρησιμοποιήστε φωτεινές και ελαφριές κουρτίνες αντί για τις βαριές και σκούρες, για να επιτρέψετε στο φως να εισέρχεται περισσότερο στον χώρο, κάνοντάς τον πιο φρέσκο και φωτεινό. 

Προτιμήστε βάζα, αξεσουάρ και εργαλεία που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά όπως το ξύλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιφάνειες κοπής από μπαμπού, ή δοχεία αποθήκευσης με ξύλινα καπάκια. Χρησιμοποιήστε κομψές φρουτιέρες, ώστε να αναδείξετε τα φρούτα σας και να κάνετε πιο ζωντανό τον χώρο. Διακοσμητικά αντικείμενα, όπως πινακίδες τοίχου με στίχους ή λέξεις που σχετίζονται με την κουζίνα ή το καλοκαίρι θα δημιουργήσουν μια διασκεδαστική και ευχάριστη αίσθηση στον χώρο. 

καλοκαιρινή διακόσμηση κρεβατοκάμαρα υπνοδωμάτιο

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος που θα πρέπει να έχει την ιδανική ατμόσφαιρα για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Πρώτα από όλα χρησιμοποιήσετε σεντόνια και κλινοσκεπάσματα σε φωτεινά και χαρούμενα χρώματα, όπως τα παστέλ. Τα σεντόνια θα μπορούσαν, επίσης, να φέρουν όμορφα μοτίβα ή διακριτικά floral σχέδια. 

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε πιο φυσική τη διακόσμηση του χώρου σας χρησιμοποιώντας διακοσμητικά αντικείμενα, όπως βάζα ή κορνίζες από φυσικά υλικά με καλοκαιρινά χρώματα και σχέδια. Τέλος, διακοσμητικά γλαστράκια σε παράθυρα και έπιπλα είναι μία ακόμα υπέροχη επιλογή. 

καλοκαιρινή διακόσμηση μπάνιο

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Μπάνιου

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μη σας προτείνουμε διακοσμητικές επιλογές για να φέρετε το καλοκαίρι και στο μπάνιο σας. Το μπάνιο ούτως ή άλλως είναι ένας χώρος που πρέπει να εκπέμπει φρεσκάδα, επομένως η διακόσμηση αυτή μπορεί να διατηρηθεί για όλο το χρόνο. Τοποθετήστε στις ραφιέρες και στις κρεμάστρες του μπάνιου σας πετσέτες σε φωτεινά χρώματα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος θα πρέπει να γίνει και η επιλογή της κουρτίνας μπάνιου

Χρησιμοποιήστε κρεμαστά διακοσμητικά φυτά και αξεσουάρ χώρου με θέμα το καλοκαίρι και τη θάλασσα. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα γυάλινο βάζο διακοσμητικά κοχύλια, βότσαλα, αχινούς και αστερίες, που θα κάνουν πιο θαλασσινή τη διακόσμηση. 

Καλοκαιρινή διακόσμηση κήπος αυλή

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Κήπου

Ο ιδανικότερος χώρος για να απολαύσετε το καλοκαίρι είναι ο κήπος. Ακολουθήστε τις προτάσεις μας και δημιουργήστε στον κήπο σας μία ονειρεμένη καλοκαιρινή διακόσμηση. Αρχικά φροντίστε να κάνετε έντονη τη βλάστηση στην περιοχή και έπειτα επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Αποκτήστε ένα σετ τραπεζαρίας ή σετ σαλονιού, για να περνάτε ευχάριστο χρόνο με τους αγαπημένους σας, ενώ επιλογές όπως οι ξαπλώστρες, τα πουφ οι αιώρες και οι κούνιες-φωλιές θα εντυπωσιάσουν και θα χαρίσουν αμέτρητες ώρες χαλάρωσης. 

Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο για τη διακόσμηση του κήπου σας το καλοκαίρι είναι η χρήση των ιδανικών φωτιστικών εξωτερικού χώρου. Κρεμαστά φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μία μαγευτική ατμόσφαιρα, που θα σαγηνέψει τις αισθήσεις. 

Extra Tip:

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τα ιδανικά αρωματικά χώρου. Οι μυρωδιές συνδέονται με τις εποχές για αυτό αντικαταστήστε τα βαριά αρώματα με αρωματικά κεριά και άλλων ειδών αρωματικά χώρου που θα έχουν βάση εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα ή μυρωδάτα άνθη, όπως η λεβάντα και το τριαντάφυλλο. 

Με τις προτάσεις του designdrops η καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού και του κήπου σας θα γίνει όπως ακριβώς την είχατε φανταστεί. Με ποιοτικά και καλαίσθητα προϊόντα από τη συλλογή μας θα απολαύσετε την καλοκαιρινή ομορφιά και χαλάρωση στο έπακρο! 

5 Συχνές Ερωτήσεις για την Καλοκαιρινή Διακόσμηση:

  • Υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι φυτών εσωτερικού χώρου που μπορούν να δημιουργήσουν φρέσκια και ζωντανή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σαλόνι;

Διάφορα είδη διακοσμητικών φυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σαλόνι, ώστε να φέρουν καλοκαιρινή διάθεση. Κάποια από αυτά είναι ο φοίνικας, η μονστέρα, τα παχύφυτα και οι ορχιδέες. Τα φυτά αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε τεχνητή μορφή στη μεγάλη μας συλλογή, ώστε να εξοικονομείτε χρήματα και χρόνο από τη συντήρησή τους. 

  • Ποια είναι τα ιδανικά λευκά είδη για το καλοκαιρινό υπνοδωμάτιο;

Τα ιδανικά λευκά είδη μπορούν να φέρουν αίσθηση δροσιάς και φωτεινότητας σε ένα υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σεντόνια, μαξιλαροθήκες και κουρτίνες σε τόνους του λευκού με κομψά και διακριτικά σχέδια, όπως το ριγέ είναι επιλογές που θα κάνουν το υπνοδωμάτιο πιο φωτεινό και δροσερό. Όσον αφορά την ποιότητα της σύνθεσης, επιλέξτε βαμβακερά υφάσματα, που θα επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει. 

  • Πώς θα ενσωματώσετε φυσικά στοιχεία, όπως βότσαλα ή φυτά, στη διακόσμηση του μπάνιου για να δημιουργήσετε ένα ζωντανό και γήινο καλοκαιρινό καταφύγιο;

Για να φρεσκάρετε τη διακόσμηση του μπάνιου σας μπορείτε να τοποθετήστε βότσαλα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα σε γυάλινα δοχεία ή να τοποθετήσετε διαφόρων ειδών φυτά στους τοίχους, τα έπιπλα και το πάτωμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα έπιπλα στο φυσικό τους χρώμα, για να κάνετε πιο φυσική την ατμόσφαιρα. Τέλος, το ιδανικό αρωματικό με φυσικό άρωμα θα δημιουργήσει ένα ζωντανό και γήινο περιβάλλον. 

  • Υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές καθισμάτων, όπως αιώρες ή ξαπλώστρες, που μπορούν να προσφέρουν έναν άνετο και χαλαρωτικό χώρο για να απολαύσετε τον κήπο κατά τη θερινή περίοδο;

Υπάρχουν πολλές επιλογές καθισμάτων που μπορούν να προσφέρουν έναν άνετο και χαλαρωτικό κήπο. Κάποιες από αυτές είναι: η αιώρα, που θα σας χαρίσει μοναδική αίσθηση χαλάρωσης, η ξαπλώστρα που ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση, η φωλιά - κούνια που αναβαθμίζει τη διακόσμηση και την κάνει πιο παραμυθένια, αλλά και το σετ τραπεζαρίας που είναι κατάλληλο για συναθροίσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας. 

  • Υπάρχουν συγκεκριμένα αρωματικά κεριά ή αρωματικά χώρου για να δημιουργήσω καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο μπάνιο;

Υπάρχουν πολλά αρωματικά κεριά ή αρωματικά χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Κεριά με αρώματα τροπικών φρούτων θα βοηθήσουν να κάνετε πιο εξωτική και τροπική την ατμόσφαιρα. Αρωματικά με εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ μπορούν να προσθέσουν φρεσκάδα και ενέργεια στον χώρο σας. Τα κεριά με αρώματα λουλουδιών, όπως γαρδένια, τριαντάφυλλο, γιασεμί ή φραγκοσυκιά είναι ιδανικά για μια φανταστική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Τελευταία Άρθρα