Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Πως να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο.

Πως να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο.

Περιμένετε ή έχει μόλις έρθει το νέο μέλος της οικογένειας; Μήπως έχετε μόλις μετακομίσει; Σε κάθε περίπτωση, το πώς θα διακοσμηθεί το νέο παιδικό δωμάτιο είναι μια σκέψη που απασχολεί συχνά τους νέους γονείς ή τους κατόχους ενός καινούριου σπιτιού. Για όποιον λόγο και αν θέλετε να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο από την αρχή, αυτό είναι μια ευχάριστη διαδικασία, η οποία μπορεί να απλοποιηθεί με τις ιδέες που σας προτείνουμε.

 

Καλό είναι να ξεκινήσετε από το δάπεδο του δωματίου και να αποφασίσετε αν θα βάλετε χαλί ή μοκέτα. Οι μοκέτες έχουν το πλεονέκτημα ότι ζεσταίνουν το χώρο μεταφορικά και κυριολεκτικά, ενώ ειδικά για το παιδικό δωμάτιο είναι μια καλή λύση, αφού προσφέρει προστασία από τραυματισμούς, οι οποίοι μπορούν να συμβούν σε γυμνό δάπεδο. Από την άλλη, οι μοκέτες δεν πλένονται εύκολα και αυτό είναι πρόβλημα σε ένα χώρο όπως το παιδικό δωμάτιο, το οποίο εκ των πραγμάτων λερώνεται ευκολότερα από το υπόλοιπο σπίτι. Αν επιλέξετε χαλί, στην αγορά θα βρείτε παιδικά χαλιά με διάφορα σχέδια και χρώματα, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τα γούστα του παιδιού σας. Κυκλοφορούν μάλιστα και εφηβικά χαλιά που είναι πιο διακριτικά από τα παιδικά για να ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του εφήβου. Οπωσδήποτε πάντως αποφύγετε να διαλέξετε κάτι χειροποίητο, αφού τα χειροποίητα χαλιά είναι πιο ευπαθή, ενώ βγαίνουν σε πιο συντηρητικά σχέδια. Μπορεί τα κλασικά χαλιά ή ακόμα και τα μοντέρνα χαλιά να ενθουσιάζουν τους ενήλικες, όμως για το παιδικό δωμάτιο θα είναι μάλλον αταίριαστα.

 

Αφού τελειώσετε με τα χαλιά και το στάδιο του ντυσίματος του δαπέδου, καλό είναι να δώσετε βάση στους τοίχους. Ταπετσαρίες και αυτοκόλλητα τοίχου σε νοσταλγικά σχέδια, όπως αερόστατα, λουλούδια και μπαλόνια αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή ανάλογα και με το φύλο του παιδιού, ενώ αν φοβάστε να κολλήσετε το οτιδήποτε πάνω στον τοίχο, μπορείτε να τον βάψετε σε παστέλ χρώματα που ηρεμούν το μάτι και την ψυχή και δίνουν τη γαλήνια αίσθηση που αρμόζει σε κάθε παιδικό δωμάτιο.


 
Από εκεί και πέρα σε αντίστοιχα χρώματα και τόνους μπορούν να είναι τα σεντόνιακουβερλί και οι κουβέρτες του κρεβατιού που έχουν τη δυναμική να μετατρέψουν και το πιο μουντό χώρο σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Προσθέστε επίσης μεγάλα διακοσμητικά μαξιλάρια και πουφ, ενώ και τα λούτρινα αρκουδάκια που τόσο αγαπούν τα παιδιά μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν και ως διακοσμητικά πάνω στο κρεβάτι, τον καναπέ, τη βιβλιοθήκη ή ακόμα και το πάτωμα.
 


Τέλος, επειδή το φως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα δείχνει το δωμάτιο, επενδύστε σε λάμπες με ζεστό, φυσικό φωτισμό που θα αναδεικνύει τις άλλες παρεμβάσεις διακόσμησης. Αντίστοιχα σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κουρτίνες, οι οποίες, εκτός από το ότι αποτελούν αυτόνομο διακοσμητικό στοιχείο, διαθλούν και το φως του ήλιου και το μεταφέρουν στο δωμάτιο με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ένα χρώμα που από τη μία γεμίζει με θαλπωρή το δωμάτιο και ταιριάζει τόσο σε κοριτσάκι όσο και σε αγοράκι, ενώ από την άλλη εισάγει το φως της ημέρας μέσα με τον καλύτερο τρόπο, είναι το πορτοκαλί. Τολμήστε το και δε θα χάσετε!

Τελευταία Άρθρα