Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Gourmet Σερβίρισμα Στο Σπίτι!

Gourmet Σερβίρισμα Στο Σπίτι!

Για εσάς που είστε καλοφαγάδες και δεν αρέσκεστε μόνο σε μία γευστική γαστρονομική δημιουργία αλλά σας ενδιαφέρει και η εμφάνιση του πιάτου σας το designdrops προσφέρει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να «στήσετε» το πιάτο σας ώστε να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από το μενού των διασημότερων σεφ της γκουρμέ κουζίνας. Είναι βέβαιο ότι ακολουθώντας τις συμβουλές μας θα δημιουργήσετε τα πιο όμορφα πιάτα, είτε για να απολαύσετε στο μέγιστο το καθημερινό σας γεύμα, είτε για να κερδίσετε τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο δείπνο είτε για να εντυπωσιάσετε τους followers στο instagram!

Επιλέξτε το σωστό πιάτο!

Το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα του πιάτου καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την τελική εικόνα του πιάτου σας!

Όσον αφορά το μέγεθος καλό είναι το πιάτο που θα επιλέξετε να είναι σχετικά μεγάλο, ώστε να αναδεικνύει το φαγητό και να κάνει πιο πλουσιοπάροχο το τραπέζι σας. Προσέξτε όμως μην επιλέξετε ένα πολύ μεγάλο πιάτο και σερβίρετε μία πολύ μικρή μερίδα γιατί θα φαίνεται άδειο. Σ' αυτήν την περίπτωση μπορείτε να «ξεγελάσετε» το μάτι και να φαίνεται πιο μεγάλο αλλά όχι μπουκωμένο το πιάτο σας, στολίζοντάς το με swoosh σάλτσας, βρώσιμα λουλούδια ή με γαρνιτούρα baby λαχανικών.

Για τους λάτρεις του μινιμαλισμού προτείνουμε τα μονόχρωμα λευκά πιάτα, τα οποία δημιουργούν υψηλή αντίθεση με το φαγητό και χάρη στο ουδέτερο χρώμα τους αποτελούν τον τέλειο καμβά για να αναδειχθούν όλες οι χρωματικές λεπτομέρειες και οι υφές. Το μαύρο αποτελεί μία πρωτότυπη επιλογή που κερδίζει τις εντυπώσεις και δίνει την ψευδαίσθηση πιο γενναιόδωρων μερίδων. Εάν θέλετε οι καλεσμένοι σας ή τα παιδιά σας να τελειώσουν το πιάτο τους, τότε επιλέξετε πιάτα σε φωτεινούς τόνους, όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το κόκκινο κ.α.

Σχετικά με το σχήμα του πιάτου οι επιλογές είναι λιτότερες, καθώς συνήθως τα στρογγυλά πιάτα έχουν την τιμητική του ως μία safe και καλαίσθητη επιλογή, ενώ τα τετράγωνα και ορθογώνια πιάτα είναι πιο ιδιαίτερα, αυξάνουν το οπτικό ενδιαφέρον του φαγητού και δημιουργούν ένα πιο τολμηρό αισθητικό αποτέλεσμα!

 

Στήσιμο επάνω στο πιάτο!

Για να στήσετε τα διαφορετικά στοιχεία του πιάτου σας χρησιμοποιήστε τη μέθοδο του ρολογιού! Έστω ότι το πιάτο σας είναι το ρολόι… η πρωτεΐνη πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ του 3 και του 9, οι υδατάνθρακες από 9-12 και τα λαχανικά μεταξύ του 12 και του 3.

Χρησιμοποιήστε τα υγρά συστατικά ως βάση για να αναδείξετε τα στερεά υλικά. Λόγω του ότι τα υγρά κινούνται μέσα στο πιάτο καλό είναι να τοποθετηθούν στη βάση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος. Τοποθετήστε τις σούπες, τις σάλτσες και τον πουρέ ως βάση για το κομμένο κρέας και τα αγαπημένα σας λαχανικά.

Για να απογειώσετε τόσο την εμφάνιση όσο και τη γευστική εμπειρία του φαγητού σας καλό είναι να έχετε κομμένα σε μικρά κομμάτια τα περισσότερα στοιχεία του πιάτου σας, έτσι ώστε να μπορούν να τα γευτούν όλα μαζί με μία πιρουνιά και να αναδειχθούν όλες οι γευστικές νότες συνδυαζόμενες μεταξύ τους.

Επιπλέον, καλό είναι να σερβίρετε στο πιάτο σας τα διαφορετικά στοιχεία σε μονούς αριθμούς, αφού δίνουν στο πιάτο μία ξεχωριστή οπτική γοητεία και οι μερίδες φαίνονται μεγαλύτερες.

Σημαντικό για ένα γκουρμέ πιάτο είναι να μην είναι πολύ γεμάτο, καθώς στο γκουρμέ φαγητό δεν έχει σημασία η ποσότητα αλλά η ανάδειξη των διαφορετικών γεύσεων και υφών, που δημιουργούν την απόλυτη αρμονία και ικανοποιούν πλήρως τους γευστικούς κάλυκες!

 

Δώστε βάση στις λεπτομέρειες!

Το χρώμα του κάθε συστατικού μπορεί να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση του πιάτου σας, γι αυτό προσθέστε χρώμα είτε με φρούτα και λαχανικά είτε με αρτύματα, π.χ. με βασιλικό, φλούδες λεμονιού, ντοματίνια ή ακόμα και βρώσιμα λουλούδια.

Δώστε ύψος και δημιουργήστε ενδιαφέρουσες γωνίες, στοιβάζοντας το κρέας με τα λαχανικά ή τοποθετώντας το ρύζι ή τα ζυμαρικά σαν βάση ανάδειξης για τις γαρίδες ή τα ψιλοκομμένα φιλετάκια.

Σημαντικό σε ένα γκουρμέ πιάτο είναι η ύπαρξη διαφορετικών υφών! Γι αυτό συνδυάστε έναν απαλό πουρέ με τραγανά λαχανικά ή ένα αφράτο ρύζι με ένα ζουμερό κομμάτι κρέατος, έχοντας πάντα την απαραίτητη υγρασία από μία γευστική σάλτσα.

Εκφράστε την καλλιτεχνική σας πλευρά «βάφοντας» το πιάτο σας με ένα πινέλο και την αγαπημένη σας σάλτσα ή δημιουργώντας πιτσιλιές παίζοντας με τα τριχίδια του πινέλου ή αν είστε πιο επιδέξιοι δοκιμάστε να κάνετε swooshing, τοποθετώντας μία γεμάτη κουταλιά από την αγαπημένη σας σάλτσα, το χούμους, το πέστο ή ακόμα και από έναν απαλό πουρέ και σύρετε γρήγορα με το κουτάλι για να δώσετε μοναδικό σχήμα.

Τέλος, είναι σημαντικό να φροντίσετε ώστε καθετί που θα υπάρχει πάνω στο πιάτο σας να είναι βρώσιμo.

 

 

Εξωτερικεύστε, λοιπόν, τον σεφ που βρίσκεται μέσα σας και αναδείξτε τις γαστρονομικές σας λιχουδιές σερβίροντάς τες στα πιάτα, στις πιατέλες, στα πλατώ και στους δίσκους που σας προσφέρει το designdrops, απολαμβάνοντάς τις με τα κατάλληλα μαχαιροπίρουνα!

Τελευταία Άρθρα