Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Ιδέες διακόσμησης για την άνοιξη

Ιδέες διακόσμησης για την άνοιξη
Ο χειμώνας μας αποχαιρετάει σιγά σιγά και όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μουντάδα, τη σκοτεινιά και τη μελαγχολία του. Η φύση έξω ανθίζει και τα πουλιά κελαηδούν, όμως εμείς δεν πρόκειται να καταλάβουμε ότι ήρθε η άνοιξη, αν δεν τη βάλουμε μέσα στο σπίτι μας. Μόνο έτσι θα μας φτιάξει η διάθεση και θα νιώσουμε πως το καλοκαίρι πλησιάζει. Πώς, όμως, μπορούμε να μετατρέψουμε το χώρο μας σε μια όαση, από την οποία δε θα θέλουμε να φύγουμε;
 

Το βασικό χαρακτηριστικό της άνοιξης είναι τα χρώματα και το φως. Για να φέρουμε αυτή την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, τότε πρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς: να βάλουμε χρώματα παντού και κυρίως τα παστέλ χρώματα που έχουν την τιμητική τους. Λιλά, κίτρινο, απαλό ροζ και παστέλ πράσινο είναι οι καλύτερες επιλογές για τα μαξιλάρια, τα τραπεζομάντηλα, τα σεντόνια, τα ριχτάρια του καναπέ, τις πετσέτες, τις κουβέρτες, τις παπλωματοθήκες και τα σεντόνια. Έτσι, όπου και αν βρισκόμαστε, από το σαλόνι μέχρι το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο και την κουζίνα, θα νιώθουμε την αύρα της άνοιξης.
 
 
 Φυσικά, άνοιξη χωρίς λουλούδια δε νοείται. Γεμίστε το σαλόνι σας με λουλούδια παντός τύπου. Υάκινθοι, τουλίπες, μαργαρίτες και παπαρούνες συμβολίζουν ξεκάθαρα την άνοιξη και θα φωτίσουν διαμιάς κάθε δωμάτιο. Καλό είναι να αποφύγετε να τοποθετήσετε βάζο με λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα, μιας και μπορεί αυτά να σας στερήσουν το απαραίτητο οξυγόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όμως σε όλους τους υπόλοιπους χώρους, μπορείτε να το τολμήσετε. Στο υπνοδωμάτιο μπορείτε απλά να διαλέξετε σεντόνια που να απεικονίζουν λουλούδια, ενώ στην κουζίνα, μπορείτε παράλληλα με το βάζο, να στρώσετε πετσέτες σε αντίστοιχα μοτίβα.
Άλλα μοτίβα που ταιριάζουν στην άνοιξη και τα οποία μπορείτε να εισάγετε στο σπίτι σας είναι οι πεταλούδες και τα πουλιά. Είτε ως ταπετσαρίες και γενικά ως εικόνες πάνω στα υφάσματα, είτε ως αξεσουάρ για το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα μπορείτε να επιτύχετε με αυτά μια υπέροχη ανοιξιάτικη διακόσμηση. Και επειδή αναπόσπαστο μέρος της άνοιξης είναι το Πάσχα, χρωματιστά αυγά σε πιατέλες και πλατιά βάζα είναι μια ακόμα όμορφη παρέμβαση.
 
 
Σύμβολα της άνοιξης αποτελούν και κάποια ζώα, τα οποία από την αρχαιότητα έχουν συνδεθεί με την αναγέννηση και τη γονιμότητα. Ένα από αυτά είναι ο λαγός και ακολουθούν οι πάπιες, οι κότες και τα πρόβατα. Για τους περισσότερους τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά μοτίβα μόνο κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όμως μπορείτε να το τολμήσετε και για τις υπόλοιπες ημέρες. Κηροπήγια σε σχήμα λαγού, πιατέλες που απεικονίζουν πάπιες και βάζα με εγχάρακτες κότες θα προσδώσουν το κάτι διαφορετικό στη διακόσμηση του σαλονιού σας.
 
 
 
 Αν ενδιαφέρεστε για οικονομικές ιδέες διακόσμησης, σας προτείνουμε να φτιάξετε γιρλάντες από χρωματιστό χαρτί, τις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο: στα κουρτινόξυλα, στις πόρτες, στην άκρη του καναπέ ή ακόμα και στο κεφαλάρι του κρεβατιού. Έτσι, χωρίς να έχετε ξοδέψει σχεδόν τίποτα, θα απολαμβάνετε την αίσθηση του χρώματος κάθε φορά που θα γυρνάτε το κεφάλι σας. Άλλωστε, η άνοιξη είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου και οφείλουμε να την τιμήσουμε!
Τελευταία Άρθρα