Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Κάντε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος με αυτά τα 6 έξυπνα tips φωτισμού

Κάντε τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος με αυτά τα 6 έξυπνα tips φωτισμού

Τα είδη φωτισμού που χρησιμοποιούμε έχουν μεγάλη επίδραση στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας και φυσικά στην ψυχολογία μας. Φανταστείτε ότι ή σωστή επιλογή φωτιστικών μπορεί να αλλάξει ριζικά την αντίληψη του χώρου σας και να τον μεταμορφώσει σε κάτι που δεν είχατε φανταστεί ποτέ. Εμείς θα σας δώσουμε 6 έξυπνες ιδέες, κυρίως πως να μεγαλώσετε μικρούς χώρους με τον κατάλληλο φωτισμό και αν τις ακολουθήσετε σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι!

Για αρχή σκεφτείτε ότι δε χρειάζονται περιορισμοί. Ο συμβατικός φωτισμός οροφής μας περιορίζει και συνήθως, όσο παράξενο και αν ακούγεται, δεν τον προτιμούμε. Τα επιτραπέζια και τα επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να συμβάλουν σημαντικά στον φωτισμό του χώρου σας δίνοντας μια εντελώς νέα αίσθηση ώστε να φαίνεται ο χώρος σας μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός.



1. Προτιμήστε ράγες φωτισμού αντί για συμβατικά φωτιστικά στα μικρότερα δωμάτια. Ο τύπος φωτισμού ράγας είναι σχεδόν τέλειος μιας και τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά εξελιχθεί. Προτιμήστε πολλά μικρά φώτα της επιλογής σας, και ενσωματώστε στα σε ράγα ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία πλέον σε έτοιμες ράγες με φανταστικά αποτελέσματα. Επίσης, μπορείτε να βάψετε και τους τοίχους σας σε ανοιχτά χρώματα, το ανοιχτό χρώμα δίνει την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο «επεκτείνεται».



2.
 Ένας άλλος πολύ γνωστός τρόπος για να μεγαλώσετε ένα μικρό δωμάτιο είναι να κρεμάσετε μεγάλους καθρέπτες πάνω σε λευκούς τοίχους. Αυτή η εύκολη και οικονομική τεχνική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και πάντα έχει επιτυχία. Συνδυάστε τους με φωτισμό οροφής ή περιστροφικό φωτισμό ώστε να στοχεύουν στους λευκούς σας τοίχους και τους αναδεικνύουν κάνοντας τους να φαίνονται πιο εντυπωσιακοί. Να θυμάστε ότι τα γυάλινα διακοσμητικά και γενικώς γυαλιστερές επιφάνειες  αντανακλούν το φως και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.



3. Το επιθυμητό είναι να αλλάξουμε οπτικά το μέγεθος ενός δωματίου. Η ιδέα είναι να οδηγήσουμε το φως προς πολλές κατευθύνσεις επιλέγοντας διαφορετικές εντάσεις. Τα χωνευτά φώτα, φώτα δηλαδή που μπαίνουν μέσα σε κάποιο άνοιγμα της οροφής, μέσα σε γυψοσανίδες ή ακόμα και στον τοίχο σας. Τα χωνευτά φώτα έχουν την ιδιότητα να μην «εισβάλουν» μέσα στον χώρο. Για να μεταμορφώσετε μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι χρησιμοποιήστε χωνευτά φώτα οροφής όπως σποτ σε συνδυασμό με μοντέρνα φώτα τοίχου και επιδαπέδια φώτα.



4.
 Ένας ακόμα τρόπος για να επεκτείνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο είναι να κατευθύνετε το φως στο ταβάνι χρησιμοποιώντας ράγες φωτισμού σε συνδυασμό με φωτιστικά δαπέδου και τοίχου. Το λευκό και δυνατό φως που κατευθύνεται στο ταβάνι κάνει πάντα έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός.



5.
 Υπάρχουν μοντέρνα φώτα τοίχου ή και οροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο και μας δίνουν τη δυνατότητα να οδηγήσουμε μια δέσμη φωτός σε κάποιον διάδρομο ή χολ, με προσαρμοσμένες διαφορετικές γωνίες. Βρείτε την κατάλληλη κλίση στη γωνία, και ανοίξτε τους στενούς χώρους κάνοντας τους πιο ελκυστικούς και φιλικούς.

6. Τέλος, αν θέλετε να κάνετε να δώσετε την αίσθηση σε ένα χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος, δε σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε συμβατικό φωτιστικά οροφής που μπαίνουν στο κέντρο του δωματίου. Το αποτέλεσμα θα είναι να κάνετε τον χώρο σας πιο μακρόστενο και πιο στενό. Η λύση είναι να τοποθετήσετε φώτα σε έναν από τους τοίχους σε μια ευθεία γραμμή στοχεύοντας το φως προς το ταβάνι. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Τελευταία Άρθρα