Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Οι νέες τάσεις στα χαλιά που ήρθαν για να μείνουν!

Οι νέες τάσεις στα χαλιά που ήρθαν για να μείνουν!

Τα χαλιά αποτελούν αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι των σύγχρονων χώρων. Η επιλογή των χαλιών στις μέρες μας θα πρέπει να γίνεται πάντα με σκοπό ο χώρος να αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον ευεξίας και ευημερίας, κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες στην ψυχολογία μας.

Αυτό το blog θα σας ενημερώσει για τις νέες τάσεις στον τομέα του χαλιού, με σκοπό να επιλέξετε αυτό που θα σας βοηθήσει να κάνετε τον χώρο σας πιο όμορφο και καλαίσθητο από ποτέ!

Χρώμα

Το χρώμα είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό σε κάποιο χαλί. Η επιλογή του χρώματος στο χαλί σας θα πρέπει να γίνεται με βάση το στιλ του χώρου και την εποχή. Αποχρώσεις σε χρώματα όπως το μπεζ, το γκρι και το καφέ είναι τάσεις και αποτελούν ασφαλείς και μοντέρνες επιλογές. Αλλά εάν το design στον χώρο σας το επιτρέπει, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κίτρινα, μπλε, πράσινα και άλλων έντονων χρωμάτων χαλιά, καθώς είναι ικανά να απογειώσουν κάθε σύγχρονο χώρο και να εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Μοτίβα-Σχέδια

Επόμενο και εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο ενός χαλιού αποτελεί το μοτίβο. Με μεγάλη δόση σιγουριάς μπορεί να ειπωθεί πως το γεωμετρικό μοτίβο θα είναι η νούμερο ένα τάση. Όμως, το γεωμετρικό θα έχει μεγάλους ανταγωνιστές και άλλα μοτίβα ή σχέδια, όπως το ethnic, το ριγέ, το floral, το abstract, το fade και το animal print. Ανάλογα με τη διακόσμησή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιους συνδυασμούς αυτών των μοτίβων. Τέλος, δε γίνεται να λησμονηθούν και να μη γίνει λόγος για τα all time classic χαλιά με vintage σχέδια, όπως είναι τα περσικά και άλλα ανατολίτικα, τα οποία δίνουν χαρακτήρα στον χώρο και τον κάνουν να δείχνει κομψός και φινετσάτος.

Υφή 

Ίσως να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά υποσυνείδητα οι υφές μπορούν να δώσουν ξεχωριστό ύφος στη διακόσμηση, γεγονός που καθιστά την υφή του χαλιού σας εξαιρετικής σημασίας. Η νέα τάση, λοιπόν, λέει πως δεν πρέπει να φοβηθείτε να συνδυάσετε υφές. Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο του χώρου σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί με ανάγλυφη υφή, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο να τοποθετήσετε κάποιο frieze χαλί. Ο συνδυασμός αυτός θα σας βοηθήσει να οριοθετήσετε τον χώρο σας, να τον κάνετε να δείχνει μεγαλύτερος και εντυπωσιακότερος. Τέλος, επιλογές σε υφές όπως η βελούδινη ή η shaggy είναι εξαιρετικές, καθώς κάνουν τον χώρο πιο ζεστό και πλουσιοπάροχο. 

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε λαμβάνοντας υπόψιν την ποιότητα και τις ανάγκες του χώρου σας. Ανακαλύψτε τη μεγάλη γκάμα του designdrops και να είστε σίγουροι πως οι επιλογές θα είναι τόσες που θα σας ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό!

 

Τελευταία Άρθρα