Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Ποιο είναι το πιο υγιεινό μπουκάλι νερού;

Ποιο είναι το πιο υγιεινό μπουκάλι νερού;

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πετάμε 2 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια για νερό και το NHS συνιστά να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα. Αυτά κάνουν τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού μια εξαιρετική επένδυση για εσάς και το περιβάλλον.

Ωστόσο, κάποιοι ανησυχούν για τις δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ισοθερμικών μπουκαλιών και την επικίνδυνη συσσώρευση βακτηρίων μετά από επαναλαμβανόμενες χρήσεις. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για την επιλογή του πιο υγιεινού επαναχρησιμοποιούμενου μπουκαλιού νερού.

Είναι ασφαλή τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού;

Η αγορά ενός ισοθερμικού μπουκαλιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να μειώσετε τα πλαστικά σας απόβλητα. Πολλά όμως από αυτά είναι κατασκευασμένα από κακής ποιότητας πλαστικά, που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Η κύρια χημική ουσία που προκαλεί ανησυχία είναι η BPA. Έχει αναφερθεί ότι αυτό το πλαστικό, το οποίο είναι κοινό σε προϊόντα οικιακής χρήσης, μπορεί δυνητικά να προκαλέσει ορμονική βλάβη ή καρκίνο. Αν και διάφορες μελέτες για το BPA έχουν δώσει ασαφή αποτελέσματα, πολλά πλαστικά μπουκάλια νερού είναι πλέον χωρίς BPA, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλή στη χρήση τους.

Ακόμα και αν ένα θερμός είναι κατασκευασμένο από απολύτως ασφαλή υλικά πολλοί ανησυχούν για τη συσσώρευση βακτηρίων μετά από παρατεταμένη χρήση ή αν αφεθούν μερικώς γεμάτα, κάνοντάς τα τελικά δυνητικά επιβλαβή. Για να αποφευχθεί αυτό, τα περισσότερα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια πλένονται πλέον στο πλυντήριο πιάτων και περιέχουν ακόμη και τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για τον καθαρισμό του νερού και την εξάλειψη των βακτηρίων.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα οφέλη από τη χρήση ενός ισοθερμικού μπουκαλιού αντί για ένα κοινό πλαστικό μίας χρήσης είναι πολλά και σημαντικά! Εκτός από το ότι είναι πιο βιώσιμο και συμβάλλει στη μείωση της χρήσης πλαστικού, διατηρεί το περιεχόμενο του στην επιθυμητή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση από του καταναλωτές έκανε τις εταιρείες κατασκευής να εστιάσουν περισσότερο στην κατασκευή και στο design του με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον θερμός σε άπειρα διαθέσιμα σχέδια, χρώματα και μεγέθη, ώστε να μπορούν να χωρέσουν εύκολα σε σακίδιο ή τσάντα και μην χρειάζεται να αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού καθώς ταξιδεύετε ή πάτε στο γυμναστήριο, στο σχολείο ή στη δουλειά σας.

Το ισοθερμικό μπουκάλι έχει οφέλη τόσο για την υγεία σας όσο και για τον πλανήτη. Επίσης, τα ισοθερμικά μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σπίτι έως το γραφείο ή το γυμναστήριο, σε εξωτερικούς χώρους, στο σχολείο και στο ταξίδι, καθώς είναι ελαφριά, ανθεκτικά και αεροστεγή, ώστε να μεταφέρετε με ασφάλεια το αγαπημένο σας ρόφημα χωρίς να φοβάστε για διαρροές. Είναι ιδανικά για να σας κρατούν ενυδατωμένους εν κινήσει, διατηρώντας παράλληλα το ποτό σας στην ιδανική θερμοκρασία για να το απολαύσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εκτός από τα άπειρα οφέλη για την υγεία σας θα εξοικονομήσετε και χρήματα αν δεν αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης. Αντικαθιστώντας τα πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια μίας χρήσης με ένα ισοθερμικό μπουκάλι-θερμός θα επωφεληθείτε και εσείς αλλά και ο πλανήτης. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια στη θάλασσα, εάν δεν μειώσουμε τη χρήση πλαστικών. Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού είναι μια απλή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε για να έχετε θετικό αντίκτυπο και σημαντική μείωση στη δική σας κατανάλωση πλαστικού.

Τι είδους θερμός να προτιμήσω με βάση το υλικό κατασκευής;

Ανοξείδωτο Ατσάλι: Τα μπουκάλια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια από τις πιο ασφαλείς και ανθεκτικές διαθέσιμες επιλογές. Εκτός από ανθεκτικά σε χτυπήματα και φθορές τα θερμός από ανοξείδωτο χάλυβα διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού ή του αγαπημένου σας ροφήματος για περισσότερες από 12 ώρες, αφού τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν μόνωση διπλού ή τριπλού τοιχώματος. Αν και είναι λίγο βαρύτερα και ακριβότερα από τις υπόλοιπες επιλογές, αξίζει να επενδύσετε σε ένα καλό ανοξείδωτο ισοθερμικό μπουκάλι!

Πλαστικό: Τα επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια είναι αρκετά ανθεκτικά και ένα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό χωρίς BPA, είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς που θέλετε ένα ελαφρύτερο μπουκάλι που θα το παίρνετε μαζί σας παντού. Καθαρίζονται εύκολα, όμως υστερούν στο χρόνο που διατηρούν τη θερμοκρασία του περιεχομένου τους, καθώς και στο ότι μεταφέρουν τη θερμοκρασία από μέσα προς τα έξω με αποτέλεσμα αν βάλετε κάτι πολύ καυτό να μην μπορείτε να το κρατήσετε εύκολα στο χέρι σας.

Γυαλί: Τα γυάλινα μπουκάλια είναι μια κομψή επιλογή και συχνά διαθέτουν περίβλημα σιλικόνης για ασφαλέστερο κράτημα και καλύτερη μόνωση. Επίσης, πλένονται στο πλυντήριο πιάτων και δεν περιέχουν BPA. Είναι λιγότερο ανθεκτικό από τα υπόλοιπα υλικά.

Στο designdrops θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία ισοθερμικών μπουκαλιών, τα οποία είναι κατασκευασμένα από τα πιο ποιοτικά υλικά! Περιηγηθείτε στην πλούσια συλλογή μας και επιλέξτε το αγαπημένο σας μέσα από μία τεράστια γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και σχημάτων, που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες και τα γούστα σας!

Τελευταία Άρθρα