Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Συμβουλές για δροσερό ύπνο ακόμα και τις πιο καυτές νύχτες του καλοκαιριού!

Συμβουλές για δροσερό ύπνο ακόμα και τις πιο καυτές νύχτες του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι είναι για πολλούς η αγαπημένη εποχή του χρόνου, καθώς είναι συνυφασμένο με τις διακοπές, την ξεκούραση, την ξενοιασιά και τη θάλασσα! Υπάρχει όμως ένα μελανό σημείο στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες… ο άβολος ύπνος! Λόγω της έντονης ζέστης το καλοκαίρι αισθανόμαστε δυσφορία όταν ξαπλώνουμε για να κοιμηθούμε. Ο δροσερός ύπνος, όμως, είναι απαραίτητος για την αναζωογόνηση του σώματος και του μυαλού μας. Έτσι, επειδή εμείς στο designdrops θέλουμε πάντα το καλύτερο για εσάς, σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν δροσερό ύπνο ακόμα και τις πιο καυτές νύχτες του καλοκαιριού.

δροσερά σεντόνια κρεβατοκάμαρα

1. Επιλέξτε τα κατάλληλα σεντόνια

Ένας δροσερός ύπνος ξεκινάει με την επιλογή των ιδανικών σεντονιών. Προτιμήστε τα φυσικά υλικά, όπως τα βαμβακερά σεντόνια, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Το βαμβακερό ύφασμα είναι ελαφρύ, δροσερό και διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή αποτρέποντας την εφίδρωση. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά που παρακρατούν τη θερμότητα.

2. Δημιουργήστε ένα διαπνέον κρεβάτι

Εκτός από τα βαμβακερά σεντόνια που αναφέραμε προηγουμένως, μπορείτε και με άλλους τρόπους να κάνετε το κρεβάτι σας να αναπνέει. Χρησιμοποιήστε το σωστό στρώμα, το κατάλληλο μαξιλάρι και την ιδανική μαξιλαροθήκη, που θα βρείτε στη μεγάλη μας συλλογή και αυτά θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε πιο ευχάριστο και δροσερό ύπνο.  

3. Αερίστε σωστά το υπνοδωμάτιο

Για να είναι το υπνοδωμάτιό σας δροσερό το βράδυ θα πρέπει να το έχετε αερίσει καλά στη διάρκεια της μέρας είτε με τη χρήση ερκοντίσιον ή ανεμιστήρα είτε με το να ανοίξετε τα παράθυρα, κατά προτίμηση τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. 

4. Κρατήστε το δωμάτιο σκοτεινό

Κατά τη διάρκεια της ημέρας κρατήστε σκοτεινό το υπνοδωμάτιο, κλείνοντας τα παντζούρια, τις κουρτίνες και τα στόρια και διατηρώντας την πρωινή δροσιά στον χώρο. Διαφορετικά, η είσοδος των ακτίνων του ηλίου στον χώρο θα ανεβάσει τη θερμότητα και θα κάνει πιο δύσκολο και δυσάρεστο τον ύπνο

άνετες πιτζάμες γυναίκα

5. Προτιμήστε ελαφριά ρούχα ύπνου

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο ύπνος χωρίς ρούχα θα τους εξασφαλίσει περισσότερη δροσιά. Αυτή είναι μία λάθος αντίληψη. Όταν κοιμόμαστε γυμνοί ή με εσώρουχα και το σώμα ιδρώνει, τα σκεπάσματα κολλάνε επάνω στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη δυσφορία και ζέστη. Φορέστε ελαφριά και δροσερά ρούχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως λεπτές βαμβακερές πιτζάμες.

6. Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές παράγουν θερμότητα, ακόμα και όταν είναι κλειστές! Για αυτό απομακρύνετε τις ηλεκτρικές συσκευές από το υπνοδωμάτιό σας και αποφύγετε τη φόρτιση τους μέσα στο χώρο. Επιπλέον, συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές εκπέμπουν φως που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας, για αυτό αποφύγετε τη χρήση τους τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο. Επιλέξτε LED λαμπτήρες για τα φωτιστικά που δεν παράγουν θερμότητα.

νερό κρεβάτι

7. Πίνετε αρκετό νερό

Σιγουρευτείτε ότι πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η αφυδάτωση μπορεί να καταστήσει την αίσθηση της ζέστης ακόμα πιο έντονη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καλό είναι να έχετε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας και να πίνετε τακτικά.

8. Αποφύγετε τα βαριά γεύματα πριν τον ύπνο

Τα βαριά γεύματα ενεργοποιούν πλήρως τον μεταβολισμό και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, αυξάνοντας τη θερμογένεση του σώματος. Προτιμήστε ελαφριά γεύματα πριν τον ύπνο για να διατηρήσετε το σώμα σας δροσερό. Ένα μπωλ με γιαούρτι με μέλι ή κάποιο φρούτο θα ήταν μία υπέροχη ιδέα.

δροσερό ντουζ

9. Κάντε ένα δροσερό ντουζ

Το δροσερό ντουζ θα σας ανακουφίσει και θα δώσει στο σώμα σας αίσθηση φρεσκάδας. Με ένα γρήγορα δροσερό ντουζ πριν τον ύπνο θα δώσει τη σωστή θερμοκρασία στο σώμα σας και θα σας βοηθήσει να αποβάλετε τον ιδρώτα που έχει συγκεντρωθεί στο δέρμα σας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και έτσι τα σεντόνια και οι πιτζάμες σας δε θα κολλάνε στο σώμα. 

10. Extra Ιδέες για να δροσίσετε την κρεβατοκάμαρα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο μικρού μεγέθους χαλιά, ώστε να αφήνετε ακάλυπτα τα πλακάκια, τα οποία είναι μία φυσική πηγή δροσιάς. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε χαλιά ψάθες από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι και η γιούτα. Άλλη μία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε παγοκύστες για να δροσίσετε τα σεντόνια σας. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα βρεγμένο σεντόνι στο παράθυρο, με αποτέλεσμα ο αέρας που θα εισέρχεται στον χώρο να ψύχεται μέσω του σεντονιού.

 

Μην αφήνετε τη ζέστη να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακολουθήστε τις συμβουλές του designdrops και δημιουργήστε ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου για να απολαμβάνετε αναζωογονητικό ύπνο ακόμα και τις πιο καυτές νύχτες. Έτσι, θα ξυπνάτε ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την ημέρα με ενέργεια και ευεξία.

 

Τελευταία Άρθρα