Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Tips για την επιλογή και την τοποθέτηση του ιδανικού πίνακα στο χώρο!

Tips για την επιλογή και την τοποθέτηση του ιδανικού πίνακα στο χώρο!

Ένας όμορφος και κομψός πίνακας μπορεί να αλλάξει ριζικά τη διακόσμηση του χώρου σας! Επιλέξτε, λοιπόν, τον ιδανικό πίνακα από τη μεγάλη γκάμα του designdrops και απογειώστε το design του σπιτιού ή της επιχείρησής σας εύκολα και οικονομικά!

σαλόνι μοντέρνος πίνακας έπιπλα

Το κατάλληλο χρώμα του πίνακα 

Βασικό κριτήριο για την επιλογή του ιδανικού πίνακα για έναν χώρο είναι το χρώμα! Σε έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο καλό είναι να τοποθετήσετε ένα πολύχρωμο πίνακα με έντονα χρώματα. Ενώ σε έναν τοίχο έντονου χρωματισμού θα ταίριαζε καλύτερα ένας ασπρόμαυρος πίνακας ή ένα κάδρο με παστέλ αποχρώσεις. Φροντίστε ώστε τα χρώματα του πίνακα να συνδυάζονται αρμονικά με τα χρώματα της υπόλοιπης διακόσμησης, για παράδειγμα μπορείτε να ταιριάξετε τον πίνακα με τα ριχτάρια και τα φωτιστικά.

υπνοδωμάτιο κρεβατοκάμαρα πίνακας κρεβάτι

Το ιδανικό μέγεθος του πίνακα 

Οι διαστάσεις του τοίχου αλλά και των επίπλων που βρίσκονται κάτω από τον πίνακα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του ιδανικού πίνακα για το χώρο σας. Ένας μεγάλος πίνακας θα ταίριαζε άψογα στον τοίχο που ακουμπά η πλάτη του καναπέ σας. Φροντίστε ώστε οι πίνακες που βρίσκονται πάνω από έπιπλα να είναι τουλάχιστον στα 2/3 του μέγεθος των επίπλων. Με αυτόν τον τρόπο το ένα στοιχείο θα αποτελεί μέρος του άλλου, δημιουργώντας μία μοναδική αρμονία.

σαλόνι αφηρημένη τέχνη πίνακες καναπές μοντέρνο

Το στυλ του πίνακα είναι το Α και το Ω

Φυσικά, ένας πίνακας θα πρέπει να εναρμονίζεται άψογα με το στυλ του χώρου σας! Φανταστείτε έναν ρομαντικό πίνακα με φρούτα και βάζα σε έναν pop art χώρο… θα ήταν καταστροφή! Σας προτείνουμε να επιλέξετε εκείνον τον πίνακα που ταιριάζει στα γούστα σας χωρίς να επηρεαστείτε από εξωγενείς παράγοντες, π.χ. τη γνώμη φίλων, τις τάσεις της μόδας κ.α. Εκείνος ο πίνακας που θα επιλεγεί με την καρδιά σας θα είναι εκείνος που θα γίνει ένα με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σας, γιατί άλλωστε εσείς έχετε δημιουργήσει την ήδη υπάρχουσα αισθητική! Το designdrops θέλοντας να κάνει την επιλογή του ιδανικού πίνακα για εσάς ακόμα πιο εύκολη, τους διέκρινε σε κατηγορίες με βάση το σχέδιο. Για παράδειγμα, σε εσάς που αγαπάτε το ρομαντικό ή το vintage στυλ θα προτείναμε κλασικούς πίνακες, ενώ για τις ταξιδιάρικες ψυχές θα ήταν ιδανική επιλογή οι πίνακες με τοπία. Για τους πιο μοντέρνους τύπους φυσικά αναλογούν οι αντίστοιχοι πίνακες! Εάν θέλετε κάτι πιο ανατρεπτικό και επιβλητικό προτείνουμε να συνδυάσετε πίνακες και κάδρα με διαφορετικό ή παρόμοιο σχέδιο και να δημιουργήσετε μία άκρως εντυπωσιακή σύνθεση που θα μαγνητίσει τα βλέμματα!

σαλόνι αφηρημένη τέχνη πίνακες καναπές μοντέρνο

Η σωστή τοποθέτηση του πίνακα θα αναδείξει τον χώρο σας

Ακόμα και αν αγοράσετε τον πιο εντυπωσιακό πίνακα δε θα μπορέσετε να τον αναδείξετε ιδανικά αν δεν τον τοποθετήσετε στο ιδανικό σημείο. Όσον αφορά το ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί ένας πίνακας οι ειδικοί του interior design συνιστούν το κέντρο του τοίχου. Δηλαδή για ένα μέσο δωμάτιο με ύψος 2,70-2,80m το ιδανικό ύψος για να κρεμάσετε τον αγαπημένο σας πίνακα είναι το 1,45-1,55m. Σχετικά με ένα έπιπλο που βρίσκεται κάτω ή δίπλα από τον πίνακα, τότε η ιδανική απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου 20-30cm, ώστε το ένα να αποτελεί μέρος του άλλου χωρίς να υποσκελίζεται η αξία κανενός! Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία σύνθεση από πίνακες και κάδρα, τότε σας συνιστούμε να διατηρήσετε την απόσταση των 5cm μεταξύ τους. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι αρμονικό και άκρως εντυπωσιακό!

 σαλόνι αφηρημένη τέχνη πίνακες καναπές φυτό τοποθέτηση

Tips για εύκολη τοποθέτηση του πίνακα στον τοίχο

Για βρείτε ακριβώς τα σημεία όπου θα τρυπήσετε για να τοποθετήσετε τον αγαπημένο σας πίνακα σας έχουμε ένα έξυπνο tip! Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στις οπές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του πίνακα και ακουμπήστε τον στον τοίχο. Μόλις τον απομακρύνετε θα δείτε ακριβώς τα σημεία όπου πρέπει να τρυπήσετε. Σας τα δείχνει η οδοντόκρεμα! Τρυπήστε, σκουπίστε και τοποθετήστε τον ολόισια στον τοίχο σας!

Εάν ο τοίχος σας δεν επιτρέπει τα τρυπήματα λόγω υλικού κατασκευής ή εάν δε θέλετε να γεμίσετε με τρύπες το χώρο σας και να πρέπει να στοκάρετε μόλις θελήσετε κάποια αλλαγή, τότε σας προτείνουμε τις αυτοκόλλητες ταινίες Velcro. Τα έξυπνα αυτοκόλλητα Hook-and-loop fastener θα τα βρείτε σε μαγαζιά με είδη ραπτικής και σε καταστήματα με εργαλεία. Αγοράστε ένα ρολό, κόψτε το σε μικρά κομμάτια, κολλήστε το κομμάτι με τους βρόγχους στον τοίχο και το κομμάτι με τα άγκιστρα στον πίνακα. Πιέστε το ένα επάνω στο άλλο και στερεώστε τον πίνακά σας εύκολα και απλά! Τοποθετήστε τόσα αυτοκόλλητα όσα απαιτεί το βάρος του πίνακα.

Τελευταία Άρθρα