Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Χειμωνιάτικο Μπαλκόνι... Μετατρέψτε Το Σε Επίγειο Παράδεισο!

Χειμωνιάτικο Μπαλκόνι... Μετατρέψτε Το Σε Επίγειο Παράδεισο!
Το καλοκαίρι δεν καθόμαστε σχεδόν καθόλου μέσα στο σπίτι, αφού ο ήλιος μας προσελκύει συνεχώς στο μπαλκόνι. Τον χειμώνα, όμως, το μπαλκόνι συνήθως μετατρέπεται σε αποθηκευτικός χώρος και δεν μας ελκύει καθόλου να περάσουμε έστω και λίγη ώρα σε αυτό. Ακόμα και όσοι καπνίζουν βγαίνουν καταναγκαστικά έξω και μπαίνουν άρον άρον πάλι μέσα.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει, αφού μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε ένα επίγειο παράδεισο με μερικές απλές αλλαγές. Παρακάτω σας προτείνουμε εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να εντυπωσιάσετε με το χειμερινό μπαλκόνι του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου.


1. Χουχουλιάρικο Σαλόνι
Βγάλτε και πάλι στο μπαλκόνι τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, που σπεύσατε να τα αποθηκεύσατε μετά το πέρας του καλοκαιριού. Τοποθετήστε επάνω στους καναπέδες ή στις καρέκλες κουβέρτες καναπέ ή χουχουλιάρικα χαλάκια με γούνα. Προσθέστε μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια με shaggy λεπτομέρειες ή γούνινη επιφάνεια, για ακόμα πιο cozy αποτελέσματα.


2. Στρώστε χαλιά

Κάντε το κρύο δάπεδο πιο ζεστό, τοποθετώντας χαλιά. Μην παραμείνετε μόνο στο ένα χαλί αλλά δημιουργήστε πολλά leyers, επιλέγοντας ένα χαλί χαμηλού πέλους ως βάση και μερικά χαλάκια με γούνα ή με shaggy υφή από πάνω. Ιδανικά τοποθετήστε τα μικρά χαλάκια εκεί που ακουμπάνε περισσότερο τα πόδια σας, έτσι θα εξασφαλίσετε και ζεστασιά αλλά και μοναδικό στυλ στο μπαλκόνι σας.


3. Φωτίστε όμορφα τις γωνιές

Για να κάνετε το μπαλκόνι σας να φαίνεται ακόμα πιο ζεστό πρέπει να επιλέξετε φωτιστικά με θερμό φως, το οποίο θα κάνει την ατμόσφαιρα άκρως ελκυστική και αισθησιακή. Τοποθετήστε μερικά φωτιστικά εξωτερικού χώρου από τη συλλογή μας, ανάψτε τις απλίκες ή βάλτε πολλά λαμπάκια στα κάγκελα του μπαλκονιού, γύρω από τα έπιπλα ή πάνω στο τραπέζι μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.

4. Διακοσμήστε με φυτά

Οι περισσότεροι αποφεύγουν να φυτεύουν φυτά στις γλάστρες του μπαλκονιού το χειμώνα, αφού συνήθως χαλάνε, ξεραίνονται και δεν αντέχουν στο κρύο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν επιλέγουν τα φυτά που παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στο κρύο και στις καιρικές συνθήκες. Ομορφύνετε, λοιπόν, το μπαλκόνι σας τοποθετώντας μερικά καλλωπιστικά φυτά, όπως είναι η πρίμουλα, το χρυσάνθεμο, ο χειμωνανθός ή οι πανσέδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε τα γλαστράκια σας με αρωματικά φυτά, όπως είναι η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι ή η δάφνη και να εξασφαλίσετε στο μπαλκόνι σας ομορφιά, υπέροχα αρώματα, αλλά και γευστικά αρωματικά για το φαγητό ή το ρόφημά σας.


5. Ανεβάστε τη θερμοκρασία

Μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο ζεστό το μπαλκόνι σας, τοποθετώντας μία σόμπα εξωτερικού χώρου ή ένα αερόθερμό. Για να διατηρήσετε τη ζεστασιά της σόμπας ακόμα περισσότερο μπορείτε να κρεμάσετε κουρτίνες γύρω από το μπαλκόνι σας, έτσι θα δώσετε μοναδικό στυλ και απαράμιλλη ομορφιά στο χώρο. Επίσης, μπορείτε να ανάψετε μερικά κεράκια σε κηροπήγια ή φαναράκια, τα οποία και μόνο που τα βλέπει κανείς αισθάνεται μία ζεστασιά και μία χαλαρότητα να τον διακατέχει.

6. Barbeque Time

Τοποθετήστε ένα μικρό barbeque και καλέστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για να απολαύσετε όλοι μαζί τα λαχταριστά μπιφτεκάκια που ετοιμάσατε, αλλά και την εκπληκτική ατμόσφαιρα του μπαλκονιού σας. Είναι βέβαιο ότι όλοι θα ενθουσιαστούν με τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας και θα αποτελέσει ένα από τα πιο αγαπημένα σας «στέκια» από εδώ και πέρα!

Τελευταία Άρθρα