Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

5 Απλοί Τρόποι Για Να Ξεκινάς Την Ημέρα Σου Με Καλή Διάθεση Και Πλατύ Χαμόγελο

5 Απλοί Τρόποι Για Να Ξεκινάς Την Ημέρα Σου Με Καλή Διάθεση Και Πλατύ Χαμόγελο
Λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, γι αυτό φρόντισε να ξυπνάς καθημερινά με την καλύτερη διάθεση! Ναι, ναι, μπορεί να νιώθεις κουρασμένος, μπορεί να θες να σπάσεις το ρημάδι το ξυπνητήρι που χτυπάει κάθε πρωί την ίδια ώρα, μπορεί να σου αρέσει η ζεστούλα του κρεβατιού σου… όμως με τα παρακάτω tips θα ξυπνάς πιο ευδιάθετος ή ακόμη και αν δεν ξυπνάς με το χαμόγελο στα χείλη θα το αποκτήσεις μέσα στην επόμενη μισή ώρα!

1. Κοιμήσου καλά!



Βασική προϋπόθεση για να ξυπνήσεις καλά είναι να έχεις κοιμηθεί καλά κι αυτό μπορεί να στο εξασφαλίσει το κατάλληλο στρώμα και μαξιλάρι για εσένα. Εάν κοιμάσαι στο πλάι ή στριφογυρίζεις συνέχεια, πρέπει να προτιμήσεις ένα μαλακό στρώμα που θα παίρνει το σχήμα του σώματος και ένα σκληρό μαξιλάρι για να στηρίζει καλά τον αυχένα σου. Αν κοιμάσαι ανάσκελα, τότε επίλεξε ένα σκληρό στρώμα που θα στηρίζει καλύτερα τη σπονδυλική στήλη και συνδύασέ το με ένα χαμηλό μαξιλάρι. Τέλος, για εσένα που η αγαπημένη σου στάση είναι πρηνηδόν, ο καλύτερος συνδυασμός είναι ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας και ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι. Τα πιο ποιοτικά, ανατομικά και αναπαυτικά στρώματα και μαξιλάρια θα τα βρείτε στις καλύτερες τιμές της αγοράς, μόνο στο designdrops!

2. Κάνε ένα γρήγορο ντους!



Ένα γρήγορο ντουζάκι θα σε ξυπνήσει αμέσως και το νερό θα σε αναζωογονήσει! Επίλεξε ένα αφροντούς με άρωμα λεβάντας, γιασεμιού ή κίτρο, αφού αυτές οι μυρωδιές πάνε κατευθείαν στο εγκέφαλο, μας ξυπνάνε και μας κάνουν να νιώθουμε καλά, γεμάτοι ενέργεια και αυτοπεποίθηση για την καινούργια ημέρα!

3. Άκου χαρούμενη μουσική!



Σύμφωνα με έρευνες η χαρούμενη μουσική τις πρωινές ώρες αυξάνει κατά 9% την έκκριση ντοπαμίνης στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για μία απλή οργανική ουσία που παράγει ο οργανισμός μας και προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, όπως χαρά, ευτυχία, ευχαρίστηση αλλά και το αίσθημα της απόλαυσης. Βάλε, λοιπόν, δυνατά την αγαπημένη σου μουσική και κούνα το κορμάκι σου όση ώρα θα ετοιμάζεσαι! Με αυτόν τον τρόπο θα ανεβάσεις τα επίπεδα των ενδορφινών, που αποβάλλουν το αίσθημα του άγχους και του στρες! Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

4. Ώρα για πρωινό!



Αφού ετοιμαστείς και φορέσεις κάτι στο αγαπημένο σου χρώμα, έφτασε η ώρα του πρωινού! Δεν έχει «δεν προλαβαίνω», «βιάζομαι» και λοιπά! Ο αγαπημένος σου καφές και ένα μπολάκι με γιαούρτι, λίγα δημητριακά ολικής, καρύδια, μισή μπανάνα και λίγο ξύσμα σοκολάτας θα απογειώσει τη διάθεσή σου εύκολα και απλά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παραπάνω τρόφιμα βοηθούν στην απελευθέρωση ενδορφινών, των κατεχολαμινών και της σεροτονίνης, δηλαδή των ουσιών που συνδέονται με το αίσθημα της χαράς και της ευτυχίας!

5. Απέφυγε τις οθόνες και προτίμησε την face to face επικοινωνία!



Προσπάθησε να μην μπεις στα social media ή να μην ανοίξεις την τηλεόραση το πρωί, ειδικά αν πρόκειται να ενημερωθείς για κάποια κακή είδηση. Οι αρνητικές ειδήσεις μπορούν να μας επηρεάσουν ψυχολογικά για περίπου 4-6 ώρες από τη στιγμή που τις μαθαίνουμε, γι αυτό άφησε τις οθόνες και έλα σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή με το κατοικίδιό σου. Η πρωινή επικοινωνία με τα πρόσωπα που αγαπάμε μας γεμίζει με χαρά και ενέργεια, κάνοντάς μας πιο δυναμικούς και αισιόδοξους για όλη την υπόλοιπη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να ξυπνάς γνωρίζοντας ότι έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν και σε στηρίζουν!


Λοιπόν… εάν θέλεις να σου χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χάρισέ της την καλή σου διάθεση!
Τελευταία Άρθρα