Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά τις βροχερές ημέρες!

Δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά τις βροχερές ημέρες!

Όταν ο καιρός είναι καλός τα παιδιά βγαίνουν στο πάρκο, στο μπαλκόνι και στην αυλή και παίζουν με τα αδέρφια και με τους φίλους τους και ο χρόνος τους περνάει σαν νεράκι, έχοντας «χορτάσει» παιχνίδι και γεμίζοντας τις μπαταρίες τους με χαρά και δημιουργική ενέργεια. Τώρα όμως που φθινοπώριασε ο καιρός χαλάει και τις βροχερές μέρες τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν έξω και να παίξουν με αποτέλεσμα πολύ συχνά να καταλήγουν είτε μπροστά σε μία οθόνη παίζοντας video games είτε να γκρινιάζουν γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν και που να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Το designdrops είναι εδώ για να σας προτείνει έξυπνες και δημιουργικές δραστηριότητες που θα χαροποιήσουν το παιδί και θα κάνουν όλοι την οικογένεια να δεθεί και να περάσει όμορφες στιγμές παίζοντας, μαγειρεύοντας, παρτάροντας κ.α.

1. Οικογενειακός Μαραθώνιος Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

Ξεσκονίστε όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια που έχετε στα ράφια σας και τοποθετήστε τα στη σειρά. Χωριστείτε σε δύο ομάδες και θέστε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο (π.χ. 20 λεπτά), κατά τη διάρκεια του οποίου θα παίζετε το καθένα από τα επιτραπέζια. Μόλις λήξει το χρονικό όριο που θέσατε νικήτρια ομάδα είναι αυτή που προηγείται στο συγκεκριμένο παιχνίδι τη δεδομένη χρονική στιγμή, επομένως παίρνει έναν πόντο και συνεχίζετε στο επόμενο παιχνίδι ξεκινώντας πάντα εκείνη η ομάδα που έχει τους λιγότερους πόντους. Ο μεγάλος νικητής είναι η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου και για να υπάρχει μεγαλύτερος «ανταγωνισμός» και σασπένς μπορείτε να ορίσετε κάποιο έπαθλο για τον νικητή, π.χ. γλυκές λιχουδιές.

2. Μικροί Μάγειρες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο για τους γονείς και τα παιδιά από να μαγειρεύουν μαζί! Το ξέρουμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί λίγο μεγαλύτερη ακαταστασία αλλά πιστέψτε μας αξίζει να το τολμήσετε για να δείτε τη λαχτάρα και τη χαρά του παιδιού σας ζωγραφισμένη στο προσωπάκι του. Μπορείτε, λοιπόν, τις βροχερές μέρες που τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι να μαγειρέψετε μαζί! Μία εξαιρετική ιδέα είναι να φτιάξετε πίτσα, έτσι ο μικρός σεφ μπορεί να ζυμώσει με τα μικρά του χεράκια, να ανοίξει το φύλλο με τον πλάστη, σαν να παίζει με πλαστελίνη και να φτιάξει mini πίτσες. Κόψτε τα λαχανικά, τα αλλαντικά και τα υπόλοιπα υλικά και βάλτε τα σε μπωλάκια, ώστε το παιδάκι σας να τα τοποθετήσει μόνο του επάνω στην πίτσα, συνδυάζοντας υλικά διαφορετικών χρωμάτων ή ακόμα και «ζωγραφίζοντας» φατσούλες με αυτά, δίνοντας μία άκρως παιχνιδιάρικη εμφάνιση στο αγαπημένο του σνακ και εκφράζοντας τη δημιουργική του φαντασία με τον πιο όμορφο τρόπο.

3. Παζλ

Τα puzzle είναι μία δραστηριότητα που λατρεύουν τα παιδιά, ειδικά όταν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους ήδη από τη βρεφική ηλικία (1-2 χρονών). Μία βροχερή μέρα μπορεί να είναι η τέλεια αφορμή για να μυήσετε τα παιδιά στον μαγευτικό κόσμο των παζλ, που πέρα από το ότι είναι ένας εξαίσιος τρόπος για να περνάει το παιδί δημιουργικά τον χρόνο του χωρίς να κάνει φασαρία, μπορεί να το βοηθήσει να αναπτύξει σημαντικές δεξιότητες και αρετές, που θα το συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής του. Για παράδειγμα, η ενασχόληση με παζλ στις μικρές ηλικίες βοηθά στον συντονισμό χεριών-ματιών και στην ανάπτυξη της οπτικοκινητικής σύνδεσης. Επιπλέον, τα παζλ βελτιώνουν τη μνήμη και μαθαίνουν στα παιδιά την αρετή της υπομονής, αφού με τη σταδιακή, βήμα-βήμα επίλυση των παζλ, αντιλαμβάνονται ότι με ηρεμία και σωστή τακτική μπορούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να λύνουν τα προβλήματα. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε και παζλ με εκπαιδευτικές θεματολογίες, τα οποία όταν ολοκληρωθούν μπορεί να απεικονίζουν έναν χάρτη με τα ονόματα των χωρών ή με ζωάκια, ώστε να μαθαίνει σε ποια περιοχή ζει το καθένα κ.α.

4. Home Ρattiserie

Οι ζύμες μπορούν να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά για ώρες, αφού τους δίνουν τη δυνατότητα να παίξουν, να δώσουν σχήματα αλλά και να γνωρίσουν τη μαγεία της χημείας, μιας και ο συνδυασμός των κατάλληλων υλικών και η ανάμειξη τους με συγκεκριμένο τρόπο κάθε φορά μπορεί να δώσει άλλες υφές και γεύσεις. Γι αυτό σας προτείνουμε να βγάλετε το μίξερ, τις ζυγαριές κουζίνας, τις σπάτουλες, τις φόρμες, τα τσέρκι και τα υπόλοιπα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που έχετε και να φτιάξετε με τον μικρό ζαχαροπλάστη του σπιτιού σας τα αγαπημένα του μπισκότα, κέικ, τούρτες, τάρτες κ.α.

5. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Αν το παιδάκι σας έχει καλλιτεχνικές τάσεις, τότε σίγουρα θα λατρέψει αυτήν τη δραστηριότητα! Είτε παίζει κάποιο μουσικό όργανο, είτε του αρέσουν τα σκετσάκια, είτε το stand up comedy, είτε η μόδα, μπορείτε να οργανώσετε στο σαλόνι σας μικρές εκδηλώσεις που θα του επιτρέψουν να εκφράσει τις καλλιτεχνικές του ιδέες και να δείξει το ταλέντο του. Για παράδειγμα, αν το παιδί ασχολείται με τη μουσική μπορείτε να στήσετε μαζί ένα σκηνικό με ατμοσφαιρικό φωτισμό, να συνδέσετε το καραόκε ή το μουσικό του όργανο με τα ηχεία και να του δώσετε τη δυνατότητα να σας τραγουδήσει ή να σας παίξει το αγαπημένο του τραγούδι. Για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η μουσική εκδήλωση μπορούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να συμμετάσχουν και στη συνέχεια το «κοινό» να βαθμολογήσει τους συμμετέχοντες για να προκύψει ο μεγάλος νικητής! Επιπλέον, μία εξαίσια ιδέα είναι να αφήσετε στο μικρό μοντέλο του σπιτιού σας να σας κάνει πασαρέλα, είτε αφήνοντάς του να δημιουργήσει τους δικούς του συνδυασμούς με τα ρούχα του είτε επιτρέποντάς του ακόμα και να φορέσει τα ρούχα σας για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη χαρά το παιδάκι σας!

6. Pyjama party!

Κάποιες μέρες είναι πιο χουχουλιάρικες και δε θέλετε καν να αποχωριστείτε τις πιτζάμες σας ούτε εσείς ούτε το παιδί σας. Αυτό είναι η τέλεια ευκαιρία για ένα πιτζάμα πάρτι στο σπίτι σας. Η οργάνωσή του είναι πολύ απλή. Απλώς βγάλτε τις πιο χουχουλιάρικες κουβέρτες καναπέ, τα γούνινα διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια και μεταμορφώστε τον καναπέ σας σε έναν cozy επίγειο παράδεισο. Στη συνέχεια, φτιάξτε ζεστή σοκολάτα για όλους και τοποθετήστε διάφορα σνακ σε μία ορντερβιέρα, ώστε να παίρνει ο καθένας αυτά που θέλει στο πιατάκι του και να μη χρειάζεται να μαζεύετε ψίχουλα μετά. Ανάψτε μερικά αρωματικά κεριά, αφήστε αναμμένα μόνο τα φωτιστικά βοηθητικού φωτισμού (π.χ. επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά) και βάλτε την αγαπημένη σας οικογενειακή ταινία, για να τη δείτε όλοι μαζί χουχουλιάζοντας στον καναπέ.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε μέρα, κάθε εποχή και σε κάθε ηλικία τα παιδιά χρειάζονται δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά τους! Γι αυτό αυτοσχεδιάστε με ό,τι έχετε στο νου σας και στο σπίτι σας ή περιηγηθείτε στην πλούσια συλλογή παιχνιδιών του designdrops και ανακαλύψτε μοναδικά παιχνίδια που θα χαρίσουν άπειρες στιγμές χαράς στο παιδί και θα ενώσουν ακόμα πιο πολύ όλη την οικογένεια!

Τελευταία Άρθρα