Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

ΦΩΤΑ! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! ΠΑΜΕ!

ΦΩΤΑ! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! ΠΑΜΕ!

Τους καλοκαιρινούς μήνες περνάμε τις περισσότερες νύχτες στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, εκεί όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο δροσερή και ευχάριστη. Για να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή τη συνθήκη και να δημιουργήσουμε έναν πραγματικά καλαίσθητο εξωτερικό χώρο θα πρέπει, εκτός από το να αποκτήσουμε τα κατάλληλα έπιπλα εξωτερικού χώρου, να δώσουμε βάση και στον φωτισμό. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να απογειώσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας ακολουθώντας τις συμβουλές φωτισμού που σας προσφέρει το designdrops!



Βασικός φωτισμός:
Είτε πρόκειται για τη βεράντα, είτε για τον κήπο σας σίγουρα θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό οροφής ή και απλίκες στο σημείο που θα κάθεστε, καθώς απαιτείται επαρκής φωτισμός για να πραγματοποιείτε τις δραστηριότητές σας. Αποφύγετε το ψυχρό φως, καθώς συχνά προκαλεί άγχος και ανησυχία. Επιλέξτε θερμό φως που δημιουργεί όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα. 



Αρχιτεκτονικός φωτισμός:
Σίγουρα έχετε περάσει έξω από ένα σπίτι το βράδυ και σας άφησε άφωνους η αρχιτεκτονική του. Αυτό, όμως, δε συνέβη μόνο λόγω της κατασκευής του κτηρίου, αλλά και λόγω του αρχιτεκτονικού φωτισμού του. Αφήστε και εσείς άφωνους τους περαστικούς, τοποθετώντας ταινίες led σε τοίχους με πτυχές ή στο μονοπάτι που οδηγεί στην είσοδο του σπιτιού σας. Μην παραλείψετε να βάλετε φωτιστικά σποτ στο δάπεδο και να φωτίσετε τον τοίχο ή τις σκάλες για διακοσμητικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.



Ζωντάνεμα της βλάστησης:
Ένα καλοφωτισμένο φυτό μπορεί να αποτελέσει το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε έναν κήπο ή σε ένα μπαλκόνι. Αν έχετε δέντρα με ψηλό κορμό, φωτίστε τα από τη βάση τοποθετώντας φωτιστικά δαπέδου ή σποτάκια. Επιλέξτε φωτιστικά που διαχέουν το φως σε μεγάλη ακτίνα για να αναδείξετε όλο το κάτω μέρος του φυλλώματος. Αν ο χώρος σας είναι μικρός και έχετε μόνο μερικά άνθη ή γλάστρες, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από κάθε γλάστρα ή μέσα της ένα σποτάκι και να δημιουργήσετε μία αρμονική σύνθεση.

Φωταγωγήστε τα μονοπάτια

Μία επιπλέον ιδέα είναι να φωταγωγήσετε τα διάφορα μονοπάτια στον κήπο ή στην αυλή σας. Πλακόστρωτα δρομάκια, σκαλιά και άλλα τέτοιου είδους μονοπάτια πρέπει να είναι καλοφωτισμένα, καθώς δείχνουν τον δρόμο στους επισκέπτες και καθιστούν πιο ασφαλές το βάδισμα. Ο φωτισμός των σημείων αυτών μπορεί να γίνει είτε με χαμηλά φαναράκια, είτε με ψηλά φωτιστικά δαπέδου

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και να είστε σίγουροι πως ο εξωτερικός σας χώρος θα αποκτήσει το design που ονειρεύεστε. Φυσικά, το designdrops είναι δίπλα σας για να σας προσφέρει όλα όσα θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε αυτό το καλαίσθητο και καλοφωτισμένο περιβάλλον. Φωτιστικά οροφής, δαπέδου, απλίκες σποτ, led προβολείς και πολλές ακόμα επιλογές αδιάβροχων και ανθεκτικών φωτιστικών θα τις βρείτε στη μεγάλη μας συλλογή

FAQ:

  • Τι είναι ο εξωτερικός φωτισμός;

Ο εξωτερικός φωτισμός είναι όλα αυτά τα φωτιστικά που συμβάλλουν στο να είναι καλοφωτισμένος ο κήπος, η αυλή, η βεράντα και η εξωτερική πλευρά ενός κτηρίου. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτιστικά με τον ιδανικό δείκτη στεγανότητας που είναι κατάλληλα για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. 

  • Ποια είναι τα οφέλη του εξωτερικού φωτισμού;

Ο εξωτερικός φωτισμός θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό και συγχρόνως πιο ασφαλή χώρο. Ένας χώρος χωρίς εξωτερικό φωτισμό, εντυπωσιάζει μόνο κατά της ώρες που υπάρχει ο ήλιο, ενώ ένας χώρος με εξωτερικό φωτισμό μαγνητίζει τα βλέμματα καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Επιπλέον, καθιστά την έλευση των επισκεπτών πιο ασφαλή, ενώ στους φωτισμένους χώρους δε συχνάζουν επιτήδειοι...

  •  Πώς να εγκαταστήσετε τον εξωτερικό φωτισμό με ασφάλεια και σωστά;

Η εγκατάσταση των φωτιστικών εξωτερικού χώρου είναι μία διαδικασία που ποικίλει ανάλογα με το είδος του φωτισμού που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, υπάρχουν φωτιστικά που μπορείτε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας και άλλα που χρειάζονται τη συμβολή ηλεκτρολόγου. 

  • Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα με τον εξωτερικό φωτισμό;

Μπορείτε να φωταγωγήσετε τον εξωτερικό σας χώρο, χωρίς να χρειαστεί να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αρχικά, επιλέξτε ένα οικονομικό φωτιστικό από τη συλλογή μας. Έπειτα φροντίστε αυτό το φωτιστικό να διαθέτει πάνελ, το οποίο θα φορτίζει με την ηλιακή ακτινοβολία και θα σας προσφέρει φως χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ηλεκτρικό ρεύμα.

  • Πώς να δημιουργήσετε διαφορετικά εφέ και διάθεση με τον εξωτερικό φωτισμό;

Διάφορα εφέ μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας φωτιστικά, που θα ενισχύσουν τον αρχιτεκτονικό φωτισμό του κτηρίου σας. Υπάρχουν σποτάκια που διαχέουν το φως προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε. Όσον αφορά τη διάθεση μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτιστικό με dimmer, ώστε να ελέγχετε εσείς τη θερμότητα και το χρώμα του φωτισμού του, μέσω διακόπτη, τηλεχειριστηρίου ή εφαρμογής. 

  • Ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες και μοντέλα φωτισμού εξωτερικού χώρου;

Υπάρχουν αρκετά επώνυμες εταιρίες που κατασκευάζουν φωτιστικά εξωτερικού χώρου. Στο designdrops θα βρείτε τις κορυφαίες από αυτές, όπως είναι η Aca, η Eglo, η Faro Barcelona, η Homelighting, η Ideal Lux, η Nordlux, η Nowodvorski, η RL Lighting, η Trio Lighting, η Slamp, η VK Leading Light, η Umage ή Viokef κ.α.

 

Τελευταία Άρθρα