ΦΩΤΑ! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! ΠΑΜΕ!

ΦΩΤΑ! ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ! ΠΑΜΕ!

Τους καλοκαιρινούς μήνες περνάμε τις περισσότερες νύχτες στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας, όπου η ατμόσφαιρα είναι πιο δροσερή και όπου σίγουρα θα έχουμε δημιουργήσει μία εντυπωσιακή διακόσμηση με τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από το designdrops. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι τις βραδινές ώρες δεν μπορούμε να απολαύσουμε το εξαίσιο αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργήσαμε γιατί ξεχάσαμε να δώσουμε βάση στον φωτισμό του εξωτερικού μας χώρου. Ήρθε, λοιπόν,  η ώρα να απογειώσετε τον κήπο ή τη βεράντα σας ακολουθώντας μερικές συμβουλές για τον φωτισμό τους.Βασικός φωτισμός:
Είτε πρόκειται για τη βεράντα, είτε για τον κήπο σας σίγουρα θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό οροφής ή απλίκες στο σημείο που θα κάθεστε ή θα τρώτε, καθώς απαιτείται επαρκής φωτισμός για να πραγματοποιείτε τις δραστηριότητές σας. Αποφύγετε το ψυχρό φως καθώς θα σας προκαλεί άγχος και ανησυχία. Επιλέξτε θερμό φως που δημιουργεί όμορφη και «ζεστή» ατμόσφαιρα.Αρχιτεκτονικός φωτισμός:
Σίγουρα έχετε περάσει έξω από ένα σπίτι το βράδυ και σας άφησε άφωνους η αρχιτεκτονική του, όμως το επόμενο πρωί διαπιστώσατε ότι το κτίριο δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, απλώς το αναδείκνυε ο φωτισμός του. Αφήστε και εσείς άφωνους τους περαστικούς τοποθετώντας ταινίες led σε τοίχους με πτυχές ή στο μονοπάτι που οδηγεί στην είσοδο του σπιτιού σας. Μην παραλείψετε να βάλετε σποτάκια στο δάπεδο και να φωτίσετε τον τοίχο ή τις σκάλες για διακοσμητικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.Ζωντάνεμα της βλάστησης:
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε έναν κήπο ή ένα μπαλκόνι μπορεί να αποτελέσει ένα καλοφωτισμένο φυτό. Αν έχετε δέντρα με ψηλό κορμό, φωτίστε τον από την βάση τοποθετώντας φωτιστικά δαπέδου. Επιλέξτε φωτιστικά που διαχέουν το φως σε μεγάλη ακτίνα για να αναδείξετε όλο το κάτω μέρος του φυλλώματος. Αν ο χώρος σας είναι μικρός και έχετε μόνο μερικά άνθη ή γλάστρες, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από κάθε γλάστρα ή μέσα της ένα σποτάκι και να δημιουργήσετε μία αρμονική σύνθεση.

Τελευταία Άρθρα