Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Πετσέτες Μπάνιου: Οδηγός για την καλύτερη επιλογή πετσετών & συμβουλές φροντίδας

Πετσέτες Μπάνιου: Οδηγός για την καλύτερη επιλογή πετσετών & συμβουλές φροντίδας

Η πετσέτα είναι ένα αντικείμενο που το χρησιμοποιούμε πολλές φορές καθημερινά. Γι αυτό πρέπει να επιλέξουμε τις πετσέτες μας με βάση κάποιες βασικές προϋποθέσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!

1. Υλικό κατασκευής

  • Βαμβάκι

Καλό είναι να επιλέγετε πετσέτες μπάνιου που είναι κατασκευασμένες από βαμβάκι. Το βαμβάκι, χάρη στην υδρόφιλη φύση του, είναι εξαιρετικά απορροφητικό. Πρόκειται για ένα φυτικό υλικό, που διακρίνεται για την απαλότητα και τη φιλικότητά του. Οι βαμβακερές πετσέτες απορροφούν τρυφερά το νερό από την επιδερμίδα σας, σεβόμενες το ph της και τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να έχει (π.χ. ηλιοκαμένη επιδερμίδα, σπυράκια κ.α.). Όλες οι ποικιλίες βαμβακιού αποτελούν εξαίσια επιλογή, ωστόσο οι δύο παρακάτω ξεχωρίζουν για την αξεπέραστη ποιότητα!

 

  • Αιγυπτιακό βαμβάκι

Το αιγυπτιακό βαμβάκι θεωρείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες βαμβακιού, καθώς οι ίνες του είναι μακρύτερες από τα υπόλοιπα είδη, εξαιρετικά λεπτές και μαλακές. Επιλέγοντας, λοιπόν, πετσέτες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από αιγυπτιακό βαμβάκι θα προσθέσετε ένα άγγιγμα πολυτέλειας στο μπάνιο σας! Οι πετσέτες από αιγυπτιακό βαμβάκι θα σας γοητεύσουν με την απίστευτα απαλή υφή και την μεγάλη απορροφητικότητα.

 

  • Χτενισμένο Βαμβάκι

Άλλη μία επιλογή που θα σας ενθουσιάσει! Οι πετσέτες που είναι κατασκευασμένες από combed cotton είναι πολύ απαλές, απορροφητικές και εξαιρετικά αφράτες και ανθεκτικές. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι οι ίνες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους έχουν χτενιστεί προηγουμένως, με αποτέλεσμα να παραμείνουν και να χρησιμοποιηθούν μόνο οι ανθεκτικές, μακριές και χοντρές ίνες. Επίσης, η διαδικασία του χτενίσματος κάνει τα βαμβακερά νήματα πιο αφράτα, πιο μαλακά και πιο ευχάριστα στην υφή, καθώς έχουν απομακρυνθεί ακόμα και οι πιο μικρές τραχιές ίνες.

  • Microfiber

Τα τελευταία χρόνια κατασκευάζονται πετσέτες μπάνιου από microfiber. Είναι εξίσου απαλές, ανθεκτικές και απορροφητικές με τις βαμβακερές πετσέτες, ωστόσο δεν παύουν να είναι κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά, γεγονός που τις καθιστά λιγότερο φιλικές για την επιδερμίδα και την υγεία σας.

 

2. Βάρος/CSM

Συχνά θα έχετε παρατηρήσει να αναφέρεται στις πετσέτες μπάνιου ένας αριθμός που συνοδεύεται από τα αρχικά GSM. Το gsm σημαίνει γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και αποτελεί ένα καλό κριτήριο για να καταλάβετε αν μία πετσέτα είναι καλής ποιότητας. Συνήθως όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των γραμμαρίων τόσο πιο ποιοτική είναι η πετσέτα. Αναλυτικότερα…

  • Μεγάλο Βάρος: 700+ g/m²

Οι πετσέτες με βάρος μεγαλύτερο από 700 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο είναι απίστευτα απαλές, αφράτες και ενθουσιάζουν με την πλούσια και πολυτελή υφή τους! Είναι ιδιαιτέρως απορροφητικές, όμως στεγνώνουν πιο αργά από τις ελαφρύτερες. •

  • Μεσαίο βάρος: 400-600gsm

Οι πετσέτες αυτής της κατηγορίας είναι οι πιο πρακτικές, καθώς είναι ελαφρύτερες από τις προηγούμενες, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν γρηγορότερα αποτελώντας ιδανική λύση για καθημερινή χρήση. Μπορεί να είναι πιο ελαφριές, όμως είναι εξίσου απορροφητικές και απαλές, γι αυτό τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

  • Μικρό Βάρος: 100-300gsm

Συνήθως αυτές οι πετσέτες είναι υφασμένες από παχύτερο βαμβάκι για να μπορούν να απορροφούν αρκετή ποσότητα νερού, παρόλο που δεν είναι τόσο αφράτες όσο οι προηγούμενες. Συχνά επιλέγονται για καθημερινή χρήση, αφού είναι εύκολες στο στέγνωμα και πιο οικονομικές από τις υπόλοιπες.

 

3. Σύνθεση

  • Zero Twist

Για να γίνουν πιο ανθεκτικά τα νήματα των πετσετών, περιστρέφονται πολλές φορές. Τα απλά βαμβακερά νήματα συνήθως περιστρέφονται πολλές φορές για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αντοχή. Ωστόσο, τα ανώτερα υλικά, όπως το αιγυπτιακό βαμβάκι, είναι εκ φύσεως ισχυρότερα επομένως απαιτούνται λιγότερα twists. Το Zero Twist υποδηλώνει ότι η πετσέτα είναι υψηλής ποιότητας. Οι πετσέτες αυτής της τεχνοτροπίας στεγνώνουν γρήγορα καθώς είναι ελαφρύτερες, όμως η υφή που σας προσφέρουν είναι αφράτη, πλούσια και απολαυστική.

  • Ζακάρ

Το ζακάρ είναι τεχνική πλέξης. Ουσιαστικά υποδηλώνει ότι επάνω στην πετσέτα υπάρχουν μοτίβα που είναι σχεδιασμένα με το ίδιο υλικό σε διαφορετικές αποχρώσεις. Οι περισσότερες πετσέτες με σχέδια είναι Jacquard. Κεντήματα/Δαντέλες Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε πετσέτες μπάνιου οι οποίες είναι διακοσμημένες με κεντήματα ή δαντέλες. Αυτές οι πετσέτες είναι συνήθως λίγο πιο ακριβές, καθώς τα κεντήματα και η τοποθέτηση της δαντέλας απαιτούν ειδικές τεχνικές και πιο ενδελεχή επεξεργασία, επομένως και περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση της κατασκευής της πετσέτας. Ωστόσο, η σχέση κόστους και αισθητικού αποτελέσματος είναι απολύτως ικανοποιητική, αφού θα εξοπλίσετε το μπάνιο σας με ένα ιδιαίτερο και προσεγμένο αξεσουάρ που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μεγέθη

Σχεδιασμένες για τις συχνές πλύσεις. Είναι μικρές ώστε να είναι πιο εύχρηστες αλλά και για να βρέχονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα να «αναγκάζεστε» να τις αλλάζετε συχνά. Αυτό αποτρέπει την μεταμόρφωση της πετσέτας σε εστία μικροβίων.

Το μεγάλο μέγεθος στην πετσέτα θαλάσσης προτιμάται για λόγους υγιεινής, αφού πρέπει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ξαπλώστρας ή να σας προσφέρει μία ικανοποιητική επιφάνεια για να ξαπλώσετε στην άμμο, αποφεύγοντας την επαφή της επιδερμίδας με εστίες μικροβίων.

Φροντίδα

Για να διασφαλίσετε ότι η πετσέτα σας θα παραμείνει απαλή και αφράτη καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της, συνιστάται να τηρείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα από τον κατασκευαστή της. Γενικότερα όμως είναι καλό να... 

  • Πλένετε πάντοτε την πετσέτα πριν από την πρώτη χρήση, για να της επιτρέψετε να επιτύχει τη μέγιστη απορροφητικότητα και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ινών από το αφράτο πέλος της. Καλό είναι η πρώτη πλύση να γίνει με κρύο και χωρίς απορρυπαντικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθούν τα χρώματα της πετσέτας ζωηρά για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Πλένετε πάντα τις λευκές πετσέτες με τα λευκά ρούχα.
  • Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού, καθώς μειώνει την απορροφητικότητα των ινών.
  • Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ποτέ.
  • Μην το παρακάνετε με την ποσότητα του απορρυπαντικού, καθώς δεν θα απομακρυνθεί ανάμεσα από τις βαμβακερές ίνες, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού και η πετσέτα να είναι πιο σκληρή αλλά και πιθανή αιτία για την εμφάνιση αλλεργιών και επιδερμικών ερεθισμών.
  • Τινάζετε την πετσέτα καλά πριν την απλώσετε και φροντίστε ώστε να είναι καλά τεντωμένη και να μην επικαλύπτεται από άλλα ρούχα στο σύρμα. Αυτό θα την διατηρήσει αφράτη και θα αποφευχθεί το τσαλάκωμα. 
  • Σιδερώνετε τις πετσέτες μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Το σίδερο διαβρώνει τις βαμβακερές ίνες και τις κάνει λιγότερο απορροφητικές. Οπότε απλώστε τες καλά για φυσικό σιδέρωμα. 

 

Επιλέξτε πετσέτες παντός τύπου, μεγέθους και στυλ, με δαντέλα, με φάσα, με κρόσσια ή με ανάγλυφα μοτίβα, μεμονωμένες ή σε σετ κάνοντας μερικά κλικ στο designdrops... εκεί που η ποιότητα είναι συνυφασμένη με το στυλ!

Τελευταία Άρθρα