Οδηγίες πλύσης για να διατηρήσετε την πετσέτα θαλάσσης σαν καινούργια!

Οδηγίες πλύσης για να διατηρήσετε την πετσέτα θαλάσσης σαν καινούργια!

Το πιο αγαπημένο αξεσουάρ του καλοκαιριού, η πετσέτα θαλάσσης, είναι ένα αντικείμενο που σας συντροφεύει όλο το καλοκαίρι, γι αυτό πρέπει να του δείξετε την απαραίτητη προσοχή για να το διατηρήσετε αναλλοίωτο. Το designdrops σας προσφέρει μία πλούσια συλλογή πετσετών θαλάσσης, οι οποίες είναι επιλεγμένες με γνώμονα την άριστη ποιότητα! Για να διατηρήσετε την απαλότητα, τα πλούσια χρώματα και τις ίνες τους αφράτες πρέπει να τις περιποιείστε με τον κατάλληλο τρόπο μετά από κάθε χρήση.

1. Στεγνώστε την πετσέτα στον ήλιο

 

Αφού σκουπιστείτε με την αγαπημένη σας πετσέτα θαλάσσης, απλώστε την στον ήλιο για να στεγνώσει. Με την ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφεται περίπου το 90% των μικροβίων.

2. Απομακρύνετε την άμμο!

Το σημαντικότερο βήμα για να έχετε μία απαλή πετσέτα θαλάσσης για πολλά χρόνια, είναι να απομακρύνετε από πάνω της, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ, τους κόκκους άμμου, το αλάτι και άλλες βρωμιές. Τινάξτε την πετσέτα σας δυνατά, αφού έχει στεγνώσει, ώστε να απομακρυνθούν όλες οι ανεπιθύμητες «παρουσίες» που βρίσκονταν ανάμεσα στις ίνες. Αν πλύνετε την πετσέτα χωρίς να την τινάξετε, η άμμος θα κολλήσει επάνω στις ίνες για πάντα, γεγονός που θα κάνει την πετσέτα σας πιο σκληρή και τραχιά. Για να είστε σίγουροι ότι έχει απομακρυνθεί όλη η άμμος, καλό είναι, πριν πλύνετε την πετσέτα, να την ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

3. Πλύσιμο

Αν η πετσέτα σας είναι απαλή, τότε μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα, ή στο χέρι με κρύο νερό και λίγο απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι. Αν η πετσέτα σας είναι σκληρή τότε πριν την πλύνετε στο πλυντήριο μουλιάστε την σε μία γεμάτη λεκάνη με νερό, το οποίο θα έχετε εμπλουτίσει με 1-2 φλιτζάνια λευκό ξίδι. Προσοχή! Σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί η χρήση μαλακτικού, αφού θα κάνει την πετσέτα σας λιγότερο απορροφητική.

4. Σιδέρωμα

Αυτό είναι ένα στάδιο που καλό είναι να παραλείψετε, αφού οι ίνες της πετσέτας καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Για να μην είναι τσαλακωμένη πρέπει να την τινάξετε καλά μετά το πλύσιμο και να την απλώσετε προσεκτικά, όσο γίνεται πιο τεντωμένη.

5. Συχνότητα πλύσεων

Οι πετσέτες θαλάσσης δεν χρειάζονται πλύσιμο κάθε φορά. Καλό είναι να τις πλένετε μετά από κάθε δεύτερη χρήση.

 

Φυσικά, είναι δεδομένο ότι για λόγους υγιεινής δεν σκουπιζόμαστε με την πετσέτα που έχουμε στρώσει στην ξαπλώστρα μας! Αν δεν έχετε δεύτερη πετσέτα, μην ανησυχείτε καθόλου! Κάντε κλικ εδώ, διαλέξτε την αγαπημένη σας πετσέτα και θα είναι σύντομα έξω από την πόρτα σας για να σας συντροφέψει σε όλες τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις!

Τελευταία Άρθρα