Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Απλοί Τρόποι Για Να Απογειώσετε Τον Φωτισμό Του Σπιτιού Σας Τον Χειμώνα!

Απλοί Τρόποι Για Να Απογειώσετε Τον Φωτισμό Του Σπιτιού Σας Τον Χειμώνα!

Ο φωτισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, αφού δεν έχει μόνο λειτουργικό ρόλο σε έναν χώρο αλλά μπορεί να δημιουργήσει και την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Γι αυτό πρέπει να φωτίσουμε τον χώρο μας σκεπτόμενοι όχι μόνο τις λειτουργίες που πραγματοποιούμε σε αυτόν τον χώρο αλλά και την εποχή του χρόνου, καθώς τον χειμώνα ο εξωτερικός φυσικός φωτισμός είναι πιο περιορισμένος, αφού οι μέρες είναι μουντές και μικρότερες.

Ο χειμώνας, η πιο σκοτεινή εποχή του χρόνου, δημιουργεί σκιές και νέες προκλήσεις φωτισμού σε πολλούς χώρους με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε με άνεση πολλές δραστηριότητες. Γι αυτό πρέπει να ανανεώσουμε τον φωτισμό κάθε χώρου με την έντεχνη τοποθέτηση φωτιστικών σε σημεία-κλειδιά και με την επιλογή των κατάλληλων λαμπτήρων. Αυτό θα γίνει με γνώμονα τις παρακάτω παραμέτρους:

Κατανόηση του φυσικού φωτός:

Ο τρόπος φωτισμού ενός χώρου επηρεάζεται σημαντικά από το διαθέσιμο φυσικό φως, καθώς μία χειμωνιάτικη σκοτεινή μέρα αυξάνονται οι ανάγκες τεχνητού φωτισμού σε έναν χώρο. Οι περισσότεροι, λοιπόν, επιλέγουν ένα πολύφωτο οροφής με λαμπτήρες που εκπέμπουν λευκό ψυχρό φως. Αυτήν είναι μία λανθασμένη επιλογή που σας περιορίζει και συχνά σας κουράζει, αφού είτε θα έχετε πολύ φως είτε θα είστε αναγκασμένοι να ζήσετε με το αμυδρό φυσικό φως του ήλιου που μπαίνει στον χώρο από τα παράθυρα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό οροφής με dimmer, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός αλλά και με τεχνολογία CCT, που σας επιτρέπει να επιλέξετε τη θερμοκρασία χρώματος του φωτός από θερμό σε ουδέτερο ή ψυχρό καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες σας.

Επιπλέον, αυτό που θα απογειώσει τον φωτισμό του χώρου σας και θα εξυπηρετήσει την ανάγκη για χαλάρωση και χουχούλιασμα είναι οι βοηθητικές πηγές φωτισμού. Εξοπλίστε τον χώρο σας με επιτραπέζια φωτιστικά και φωτιστικά δαπέδου, τα οποία θα εκπέμπουν θερμό φως σε διαφορετικά ύψη και σημεία, δημιουργώντας μία μαγευτική και άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να μη βασίζεστε σε μία μόνο πηγή φωτισμού αλλά να κάνετε ανάμειξη διάφορων πηγών, που θα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε πιο εύκολα την ένταση του φωτός στις ανάγκες σας αλλά και στο εξωτερικό φυσικό φως.

Ειδικές λύσεις φωτισμού για σκοτεινά σημεία:

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία σε κάποιους χώρους τα οποία χρειάζονται ειδικό φωτισμό. Για παράδειγμα, ο καθρέπτης του μπάνιου είναι ένα σημείο που πρέπει να φωτίζεται πολύ καλά, αφού εκεί φροντίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά και δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές. Γι αυτό σας προτείνουμε να πλαισιώσετε είτε από πάνω είτε από τα πλαϊνά τον καθρέπτη σας με επιτοίχια φωτιστικά μπάνιου, τα οποία θα διαθέτουν LED λευκό φυσικό ή ψυχρό φως.

Ένα ακόμα σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα στον φωτισμό είναι η κουζίνα, καθώς το φωτιστικό οροφής δεν είναι αρκετό για να φωτίσει επαρκώς τον πάγκο της κουζίνας σας, εκεί όπου κόβετε, μαγειρεύετε, πλένετε πιάτα και καθαρίζετε τα τρόφιμα και χρειάζεστε πλούσιο φως, χωρίς σκιές. Η λύση είναι η τοποθέτηση γραμμικών φωτιστικών ή LED ταινιών κάτω από τα ντουλάπια που βρίσκονται τοποθετημένα επάνω από τον πάγκο. Πραγματικά θα εκπλαγείτε με το πόσο θα απογειωθεί ο τρόπος που εργάζεστε στον πάγκο της κουζίνας σας.

Τέλος απαραίτητη προσθήκη θεωρείται ένα αμπαζούρ στο κομοδίνο του υπνοδωματίου σας! Το κομοδίνο είναι βασικό έπιπλο για ένα υπνοδωμάτιο, αφού βρίσκεται δίπλα από το κρεβάτι και τοποθετείτε ή αποθηκεύετε όλα τα απαραίτητα προσωπικά σας αντικείμενα. Επιπλέον, χάρη σε αυτό το αμπαζούρ θα έχετε ένα γλυκό και ευχάριστο φως, που θα σας βοηθάει να χαλαρώσετε όταν ξαπλώνετε και να διαβάζετε με άνεση το αγαπημένο σας βιβλίο, ενώ θα μπορείτε να το κλείσετε ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αν θέλετε μία πιο μοντέρνα λύση φωτισμού που μπορεί να αντικαταστήσει το αμπαζούρ στο κομοδίνο, τότε σας προτείνουμε επιτοίχια φωτιστικά με σκανδιναβικό design και εργονομικό σχεδιασμό, που σας παρέχουν τη δυνατότητα να φωτίσετε τον χώρο και να ακουμπήσετε και να φορτίσετε το κινητό σας χάρη στο ενσωματωμένο ραφάκι με τη θύρα USΒ. 

Τελευταία Άρθρα