Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Διατηρήστε το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα με 10 εύκολα και οικονομικά tips!

   Διατηρήστε το σπίτι σας ζεστό το χειμώνα με 10 εύκολα και οικονομικά tips!
Η τιμή του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί στα ύψη, οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. είναι ακόμα πιο τσουχτεροί το χειμώνα και τα ξύλα είναι μεν πιο οικονομικά, αλλά θέλουν κουβάλημα και λερώνουν… Οπότε, για να μην «πονέσει» η τσέπη σας φέτος το χειμώνα, διατηρήστε το σπίτι σας ζεστό με μερικά απλά και οικονομικά tips, που θα κρατήσουν τη ζέστη μέσα στο σπίτι και θα εμποδίσουν το κρύο να εισβάλλει.

1. Ξεκινήστε από τις «διαρροές»! Τσεκάρετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, καθώς συνήθως αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να εισέλθει ο κρύος αέρας στο χώρο. Περάστε το χέρι σας γύρω από τα κουφώματα και ανακαλύψτε τις διαρροές, έπειτα τοποθετήστε σιλικόνη στο σημείο ή αν πρόκειται για μεγαλύτερη επιφάνεια, μπορείτε να κολλήσετε θερμομονωτική ταινία, η οποία είναι πολύ οικονομική και κάνει καλή δουλειά.




2. Προστατεύστε τη ζεστούλα του σπιτιού σας, καλύπτοντας τα τζάμια του παράθυρου και της μπαλκονόπορτας. Περίπου το 20% της θερμότητας χάνεται από τα τζάμια, γι αυτό καλό είναι να κολλήσετε αεροπλάστ στα τζάμια και έπειτα να τα καλύψετε με μία βαριά κουρτίνα, από μαλλί ή σενίλ, η οποία θα καλύψει το αεροπλάστ, θα εξασφαλίσει επιπλέον ζεστασιά και θα αναβαθμίσει το στυλ του χώρου σας.

3. Κλείστε τις χαραμάδες στις πόρτες με αεροστόπ! Ειδικά στο μπάνιο, που αφήνουμε συχνά ανοιχτό το παράθυρο, αλλά και στους χώρους που δεν έχουν θέρμανση είναι απολύτως απαραίτητο ένα αεροστόπ.

4. Περίπου το 10% της θερμότητας χάνεται από το δάπεδο, γι αυτό το designdrops σας προσφέρει για ακόμα μία φορά τη λύση και σας παρέχει τα πιο ποιοτικά χειμερινά χαλιάσε ασυναγώνιστες τιμές. Καλύψτε ολόκληρο το δάπεδό σας με ένα μεγάλο χαλί ή με μία μοκέτα και τοποθετήστε στα σημεία που πατάτε περισσότερο ένα μικρότερο γούνινο χαλάκι ή μία φλοκάτη. Με αυτόν τον τρόπο θα μεταμορφώσετε το χώρο σας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης με cozy διακόσμηση, προσεγμένο στυλ και… υψηλές θερμοκρασίες!



5. Επενδύστε τους καναπέδες σας με σκουρόχρωμα ριχτάρια από σενίλ, μαλλί ή συνθετικές ίνες, που είναι πιο ζεστά και λόγω του χρώματός του θα φαίνονται ακόμα πιο ελκυστικά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αρκετά διακοσμητικά μαξιλάρια με γούνα ή με χαριτωμένες shaggy λεπτομέρειες και θα δείτε ότι αυτόματα ο καναπές σας θα φαίνεται πιο ζεστός, πιο χουχουλιάρικος και πιο φιλόξενος.

6. Στρώστε φανελένια σεντόνια στο κρεβάτι σας και ξεχάστε το κρύο αίσθημα που νιώθετε τα πρώτα λεπτά που ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας. Προτιμήστε τα πιο βαριά σκεπάσματα, όπως είναι οι βελουτέ κουβέρτες, τα παπλώματα και τα κουβερτοπαπλώματα. Ειδικά, αν τοποθετήσετε και μία ηλεκτρική κουβέρτα, τότε το κρεβάτι θα είναι μία πραγματική όαση!



7. Μία μοντέρνα και άκρως ανατρεπτική επιλογή είναι η τοποθέτηση χαλιών και κουρτινών στον τοίχο. Τοποθετήστε πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού σας μία χοντρή κουρτίνα και θα δείτε το υπνοδωμάτιό σας να αλλάζει ολοκληρωτικά και η θερμοκρασία του να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τους εξωτερικούς τοίχους, που είναι πιο κρύοι επειδή από την άλλη πλευρά δεν έχουν άλλο δωμάτιο, με ένα μεγάλο χαλί από την εκλεκτή συλλογή μας. Πρόκειται για μία τακτική που λάτρευαν οι πρόγονοί μας και που έχει επανέλθει δυναμικά στη μόδα.

8. Δημιουργήστε τη δική σας χουχουλιάρικη γωνιά μπροστά στο τζάκι! Τοποθετήστε μία πολυθρόνα, συνδυάστε τη με ένα βοηθητικό τραπεζάκι και ένα φωτιστικό δαπέδου και διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο ή απολαύστε το ρόφημά σας κοιτάζοντας τα παιχνιδίσματα της φλόγας. Για ένα ακόμα πιο cozy αποτέλεσμα στρώστε στην πολυθρόνα μία κουβέρτα καναπέ, η οποία θα την κάνει πιο ζεστή και πιο μοντέρνα.



9. Εκμεταλλευτείτε τις πήγες θερμότητας του σπιτιού σας! Μόλις ψήσετε το φαγητό σας, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και αφήστε τη ζέστη να διαρρεύσει στο χώρο. (Μην το κάνετε εάν στο χώρο υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια). Κάθε φορά που κάνετε ντους αφήστε ανοιχτή την πόρτα για να ζεσταθεί ο χώρος σας με τον ζεστό ατμό του νερού. Το σιδέρωμα μπορεί επίσης να ζεστάνει το χώρο σας, γι αυτό ρίξτε μία ματιά στην ντουλάπα σας... όλο και κάποια ρούχα θα έχουν τσαλακωθεί!

10. Τέλος, μπορείτε να ανάψετε κεράκια, τα οποία και μόνο που τα βλέπει κάποιος αμέσως νιώθει ζεστασιά και θαλπωρή.



Και να θυμάστε… «οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, όταν είναι ευτυχισμένοι». (A. Τσέχωφ)
Τελευταία Άρθρα