Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Black Friday Stories: Πότε και πώς ξεκίνησε το φαινόμενο της Μαύρης Παρασκευής

Black Friday Stories: Πότε και πώς ξεκίνησε το φαινόμενο της Μαύρης Παρασκευής

Η πιο πολυαναμενόμενη ημέρα του χρόνου για πολλούς καταναλωτές έφτασε! Η Black Friday το 2023 «πέφτει» στις 24 Νοεμβρίου! Πλήθος ανθρώπων περιμένουν με ανυπομονησία αυτήν τη μέρα για να αγοράσουν πολυπόθητα προϊόντα στις πιο συμφέρουσες προσφορές του έτους!

Πίσω από κάθε μεγάλη γιορτή -γιατί και η Βlack Friday είναι γιορτή για τους καταναλωτές αλλά και τους εμπόρους- κρύβεται πάντα μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Πώς προήλθε το όνομα της «Μαύρης Παρασκευής»; Γιατί το μαύρο, ένα χρώμα με αρνητική αύρα να συμβολίζει μία τόσο ευχάριστη μέρα για πολλούς; Πάμε να δούμε μερικές από τις εκδοχές προέλευσης αυτού του ξεχωριστού ονόματος.

 

black friday deals σαλόνι επιπλα διακοσμητικά designdrops

 

1. Πώς ξεκίνησε η Black Friday: Η πιθανότερη εκδοχή

Στις αρχές της δεκαετίας του 60’ τα λογιστικά φύλλα ήταν χειρόγραφα και οι επιχειρήσεις κατέγραφαν τα στοιχεία με δύο χρώματα μελανιού: το κόκκινο μελάνι χρησιμοποιούνταν για τις ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων, ενώ το μαύρο μελάνι για τις μέρες με μεγάλα κέρδη. Έτσι, επειδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοέμβρη, δηλαδή η Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου και δεδομένου ότι η προηγούμενη ημέρα είναι αργία για τους Αμερικάνους, ο τζίρος των πωλήσεων αυτήν την Παρασκευή ήταν πάντοτε θετικός, άρα και καταγεγραμμένος με μαύρο μελάνι! Είναι βέβαιο πως αν και σήμερα καταγράφονταν χειρόγραφα οι ισολογισμοί, τη Μαύρη Παρασκευή το μελάνι θα ήταν… κατάμαυρο!

 

black friday sales κουζίνα έπιπλα κουζινικα designdrops

 

2. Πώς ξεκίνησε η Black Friday: Η εκδοχή κομφούζιο

Τη δεκαετία του 50’ ο όρος «Black Friday» χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία της Φιλαδέλφειας για να περιγράψει τον πανζουρλισμό που επικράτησε στους δρόμους την ημέρα μετά την επίσημη αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών. Για τους τροχονόμους της Φιλαδέλφειας αυτήν ήταν πράγματι μία «μαύρη» μέρα, αφού πλήθος τουριστών, ορδές αγοραστών που ήθελαν να επωφεληθούν από την έναρξη πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου και μεγάλος αριθμός φιλάθλων που ήρθαν να δουν έναν αγώνα, δημιούργησαν έναν πραγματικό χάος στους δρόμους που τους έκανε να μην μπορούν να το διαχειριστούν!

 

black friday deals υπνοδωμάτιο κρεβατοκάμαρα έπιπλα κρεβάτι διακοσμητικά designdrops

 

3. Πώς ξεκίνησε η Black Friday: Η εκδοχή με το σκάνδαλο!

Ο όρος Black Friday καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1969, για να αποτυπώσει τη χρηματοπιστωτική κρίση και τη συντριβή της αμερικανικής αγοράς στις 24 Σεπτεμβρίου του 1969. Δύο φημισμένοι χρηματιστές αγόρασαν μεγάλες ποσότητες χρυσού, ελπίζοντας να αυξηθεί η τιμή του και να τον πουλήσουν για να πλουτίσουν, όμως η συνωμοσία τους αποκαλύφθηκε και οδήγησε στη χρεοκοπία των κορυφαίων χρηματιστών της Wall Street.

 

black friday sales μπάνιο πετσέτες καθρέπτης designdrops

 

4. Πώς ξεκίνησε η Black Friday: Η πονηρή εκδοχή

Με αφορμή την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών αλλά και την έναρξη της χριστουγεννιάτικης αγοραστικής περιόδου, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ήθελαν να απολαύσουν ένα αναζωογονητικό τετραήμερο, γι αυτό και προφασίζονταν ότι αρρώστησαν ή ότι τους έτυχε κάτι σοβαρό (π.χ. «γέννησε η γυναίκα που δεν έχω» ή «αρρώστησε το παιδί που θα κάνω σε μερικά χρόνια») για να κάνουν… κοπάνα από τη δουλειά!

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι δεν είναι βέβαιο από πού προήλθε ο όρος Black Friday, όμως υπάρχει και κάθε χρόνο οι εκπτώσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες! Ένα καταναλωτικό έθιμο που ξεκίνησε από την Αμερική και από το 2015 έκανε δυναμική είσοδο και στην ελληνική αγορά!

 
Στο designdrops η Black Friday θα είναι μία πραγματική απόλαυση, αφού θα μπορέσετε να κάνετε δικά σας τα φωτιστικά, τα χαλιά, τα κλινοσκεπάσματα, τα βρεφικά, τα παιδικά, τα αντικείμενα που αφορούν το lifestyle, τα έπιπλα και πληθώρα λευκών ειδών και διακοσμητικών για το σαλόνι, την κουζίνα και το μπάνιο, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα! Θα βρείτε ακριβώς αυτά που αναζητάτε με εκπτώσεις έως και 70%! Έχετε υπόψη σας πως μπορείτε να συνδυάσετε τις Black Friday αγορές σας με την απόκτηση χριστουγεννιάτικων ειδών μίας και οι αγαπημένη περίοδος του χρόνου, τα Χριστούγεννα, είναι κοντά!

Και το καλύτερο από όλα; Δε χρειάζεται να σας ποδοπατήσουν για να σας «κλέψουν» το αγαπημένο σας προϊόν, ούτε θα αναγκαστείτε να περιμένετε ώρες στην ουρά και στο ταμείο! Στο designdrops θα κάνετε τις αγορές σας εύκολα, άνετα και ξεκούραστα, με μερικά μόνο κλικ και να επωφεληθείτε από τις μοναδικές Black Friday προσφορές μας! Για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή του προϊόντος, ακολουθήστε τους οδηγούς αγοράς μας.

Α! Και μην ξεχνάτε! Οι μεγάλες εκπτώσεις συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Νοέμβριου, που είναι η Cyber Monday 2023! 

 

black friday sales τραπεζαρία φωτιστικά προσφορές τραπέζι designdrops

Συχνές Ερωτήσεις Για την Black Friday:

● Τι είναι η Black Friday;

Η Black Friday είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις αγορές και στις προσφορές. Προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πλέον έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Συνήθως, η Black Friday πέφτει την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, μετά την αμερικανική εορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Κατά τη διάρκεια της Black Friday, πολλά καταστήματα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές σε κάθε είδους προϊόντα και υπηρεσίες. Οι καταναλωτές συχνά αξιοποιούν αυτές τις προσφορές για να κάνουν τα ψώνια τους εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, αγοράζοντας χριστουγεννιάτικα είδη και δώρα για τους ίδιους ή για αγαπημένα πρόσωπα.

● Πότε πέφτει η Black Friday 2023;

Η Black Friday έχει καθιερωθεί για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, έτσι η Black Friday του 2023 πέφτει στις 24 Νοεμβρίου. Για αυτό προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε να κάνετε τις πιο συμφέρουσες αγορές!

● Πότε τελειώνει/ Για πόσο κρατάει η Black Friday;

Η Black Friday διαρκεί μόνο μία ημέρα! Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι εκπτώσεις και οι προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες συνεχίζονται και την επόμενη ημέρα, το Σάββατο (γνωστό ως Small Business Saturday), καθώς και τη Δευτέρα που ακολουθεί, γνωστή ως Cyber Monday, όπου πολλές από τις προσφορές είναι διαθέσιμες online, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο designdrops. Οι εκπτώσεις αυτές μπορεί να συνεχιστούν και για μερικές ημέρες ακόμα σε ορισμένα καταστήματα, αλλά η επίσημη ημέρα της Black Friday διαρκεί μόνο μία ημέρα.

● Πώς ξεκίνησε η Black Friday;

Η Black Friday ξεκίνησε ως μια παράδοση αγορών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ακριβείς αρχές της προέλευσης του ονόματος δεν είναι εντελώς σαφείς, αλλά υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε αυτή η παράδοση. Οι θεωρίες αυτές έχουν να κάνουν είτε με το αυξημένο εμπόριο μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, είτε με χρήση του όρου από την αστυνομία λόγο της έντονης κίνησης, είτε με ένα σκάνδαλο στο χρηματιστήριο, είτε με τα ψέματα που σκαρφίζονταν οι εργαζόμενοι για να μην πάνε στη δουλεία τους τη συγκεκριμένη ημέρα. Αναλυτικά θα διαβάσετε για την κάθε εκδοχή στο παραπάνω άρθρο. 

● Τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνω για τις Black Friday αγορές μου; 

Για να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν τη μεγάλη εκδήλωση της αγοράς, ακολουθήστε αυτά τα παρακάτω βήματα:

1. Καθορίστε τον Προϋπολογισμό σας: Καθορίστε πόσα χρήματα είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε και προσπαθήστε να κρατήσετε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αγοράζετε με φειδώ και να μην υπερβείτε τα όρια σας.

2. Κάντε Λίστα Αγορών: Καταγράψτε τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε ή που σίγουρα θα χρειαστείτε στο μέλλον. Κάντε μια λίστα με τα προϊόντα που σκοπεύετε να αγοράσετε, ώστε να αποφύγετε ακατάσχετες αγορές.

3. Έρευνα Προϊόντων: Ερευνήστε τα είδη των προϊόντων που σκοπεύετε να αγοράσετε πριν από την Black Friday. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να αξιολογήσετε καλύτερα τον περιορισμένο χρόνο των εκπτώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στο κατάλληλο προϊόν ακολουθήστε τους οδηγούς αγοράς μας.

4. Εγγραφή σε Ενημερωτικά Δελτία: Εγγραφείτε σε newsletters των αγαπημένων σας καταστημάτων ή ιστοσελίδων για να μαθαίνεται τις ξεχωριστές προσφορές και να λαμβάνετε εγκαίρως ειδοποιήσεις για τις εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

5. Αποφασίστε από που θα Αγοράσετε: Σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια προϊόντα βρίσκονται σε προσφορές μόνο σε συγκριμένα online καταστήματα. 

6. Πάρτε από Νωρίς Θέση: Σε μεγάλες εκπτώσεις, τα αποθέματα εξαντλούνται γρήγορα. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι δημοφιλές, προσπαθήστε να είστε online σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα από την αρχή των προσφορών και να ολοκληρώσετε έγκαιρα τις αγορές σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις τριβές, την αναμονή και τις εντάσεις που θα συναντήσετε σε κάποιο φυσικό κατάστημα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να φύγετε και με άδεια χέρια.

● Τι Black Friday προσφορές θα βρω στο designdrops; 

Η Black Friday έρχεται στο designdrops και σας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσετε ασύλληπτες εκπτώσεις και μοναδικές προσφορές σε διάφορα είδη προϊόντων! Θα βρείτε προσφορές σε διακοσμητικά, είδη υπνοδωματίου, είδη μπάνιου, είδη σαλονιού, ηλεκτρονικές συσκευές, κουζινικά, έπιπλα, χαλιά, βρεφικά, παιδικά και πολλά ακόμα προϊόντα που αφορούν το lifestyle. Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι στο designdrops θα βρείτε από τον Black Friday βραστήρα μέχρι το Black Friday φωτιστικό δαπέδου σας!

● Γιατί να επιλέξω το designdrops στη φετινό Black Friday; 

Το desindrops ξεχωρίζει για τις ασύγκριτες προσφορές και την υψηλή ποιότητα προϊόντων που προσφέρει. Οι λόγοι για να επιλέξετε το designdrops για τις Black Friday αγορές σας είναι οι πολύ μεγάλες εκπτώσεις, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, η γρήγορη εξυπηρέτηση, η ευκολία στις αγορές και η τεράστια ποικιλία στις επιλογές. 

● Πως θα μάθω πρώτος για τις προσφορές Black Friday στο designdrops? 

Για να μη χάσετε τις μοναδικές προσφορές της Black Friday και να ενημερώνεστε πάντα έγκαιρα φροντίστε να κάνετε εγγραφή στο site μας και να λαμβάνετε τα newsletters. Επίσης, θα ενημερώνεστε μέσω των pop-up και των push notification.

Τελευταία Άρθρα