Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Πώς να διακοσμήσετε το εφηβικό δωμάτιο

Πώς να διακοσμήσετε το εφηβικό δωμάτιο

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, μιας περιόδου στη ζωή κάθε ανθρώπου έντονων ψυχολογικών μεταπτώσεων, εσωτερικής αναζήτησης και προβληματισμών, το παιδί, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι, επιθυμεί να έχει τον προσωπικό του χώρο και συνεπώς περνάει πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας στο δωμάτιό του. Γι’ αυτό το λόγο απαραίτητο συστατικό για την καλή του ψυχολογία είναι να έχει ένα όμορφα διακοσμημένο δωμάτιο που θα του προσφέρει την άνεση που επιθυμεί και θα συμβάλλει στην καλή του ψυχολογία. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του εφήβου και των γονιών του, για να συνδυαστεί ο ενθουσιασμός με την εμπειρία και να μπορέσει να επικρατήσει ο χαρακτήρας του εφήβου στη διακόσμηση. Ανεξάρτητα όμως από τις πολλές διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με το ποσό που θέλει να δαπανήσει ο καθένας και τις επιθυμίες του παιδιού, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν για ένα άρτιο και όμορφο αποτέλεσμα.
                Καταρχάς, αφού ο έφηβος περνάει πολύ χρόνο στο δωμάτιό του, πρέπει αυτό να είναι φωτεινό και χαρούμενο. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει πραγματικότητα με χρωματιστές κουρτίνες που αφήνουν το φως του ήλιου να περάσει αλλά και με ένα απαλό χρώμα στους τοίχους ανάλογα με τις προτιμήσεις του παιδιού. Παράλληλα, το χαλί ή η μοκέτα μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα και να ντύσει το χώρο με θαλπωρή. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά εφηβικά χαλιά σε διάφορα χρώματα και σχέδια, από τα πλέον διακριτικά μέχρι τα πιο έντονα και φανταχτερά που σίγουρα ικανοποιούν οποιοδήποτε γούστο. Στο σημείο αυτό βέβαια πρέπει να δοθεί προσοχή στη χρήση που προτίθεται να κάνει ο έφηβος. Οι μοκέτες καθαρίζονται δυσκολότερα, οπότε αν το παιδί συνηθίζει να μπαίνει με τα παπούτσια στο δωμάτιο ή να κάθεται στο πάτωμα, βολικότερη είναι η επιλογή ενός χαλιού που πλένεται ευκολότερα και συχνότερα.

                Σχετικά με τα έπιπλα του δωματίου είναι απαραίτητο φυσικά να υπάρχει κρεβάτι, γραφείο και αποθηκευτικοί χώροι, όμως τη διαφορά μπορούν να κάνουν τα μικροέπιπλα που δίνουν πάντα έναν ξεχωριστό τόνο. Τέτοια μικροέπιπλα μπορεί να είναι ένας μεγάλος καθρέφτης ή ένα ιδιαίτερο κομοδίνο που θα συνδυαστεί με το κρεβάτι σε ένα αρμονικό σύνολο. Οι λάμπες καλό είναι να υπηρετούν διπλό σκοπό: από τη μία να φωτίζουν επαρκώς το χώρο και ιδιαίτερα το γραφείο όπου γίνεται το διάβασμα και από την άλλη να συμβάλλουν στην αίσθηση ζεστασιάς που έχει ανάγκη κάθε έφηβος αποφεύγοντας το σκληρό φωτισμό. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να επιλεγεί ένα πορτατίφ για την πρώτη λειτουργία, ενώ για το δεύτερο στόχο μια επιδαπέδια λάμπα μπορεί να κάνει θαύματα.
                Από κει και πέρα ο έφηβος μπορεί να προσθέσει μόνος του οτιδήποτε άλλο τον αντιπροσωπεύει. Διακοσμητικά πάνω στη βιβλιοθήκη μπορούν να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητά του, ενώ και τα σεντόνια που θα διαλέξει για το κρεβάτι του μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογα με τα θέλω του μια ήρεμη, γήινη, ρομαντική ή φανταχτερή ατμόσφαιρα. Σε κάθε περίπτωση προέχει να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα εμπνέει το παιδί και θα εκπέμπει θετική αύρα.

Τελευταία Άρθρα