Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Εξοπλισμός κουζίνας για την παρασκευή του αγαπημένου σας καφέ!

Εξοπλισμός κουζίνας για την παρασκευή του αγαπημένου σας καφέ!

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των Ελλήνων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατες έρευνες που έδειξαν ότι το 84% των Ελλήνων καταναλώνει καφέ σε καθημερινή βάση και μάλιστα το 88% από αυτούς τον παρασκευάζει στο σπίτι του. Το designdrops είναι εδώ για να σας βοηθήσει να εξοπλίσετε την κουζίνα σας με όλα τα απαραίτητα για την παρασκευή αυτού του λατρεμένου ροφήματος. Πάμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη γωνιά coffe maker!

1. Καφετιέρα:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιλέξετε είναι η καφετιέρα και η επιλογή αυτήν είναι τελείως υποκειμενική και εξαρτάται από το είδος του αγαπημένου σας καφέ. Αν είστε λάτρεις του espesso, τότε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μηχανές για κάψουλες, που διακρίνονται για την εύκολη χρήση, ή σε μηχανές εσπρέσο για αλεσμένο καφέ που με λίγη εξάσκηση παραπάνω μπορούν να σας οδηγήσουν στη δημιουργία του τέλειου για τα δικά σας γούστα καφέ. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε espresso και καπουτσίνο με τις καφετιέρες espesso τύπου μπρίκι, οι οποίες είναι ιδανικές για όσους θέλουν έναν καφέ με πιο παραδοσιακή και μεστή γεύση αλλά και για όσους θέλουν κάτι πιο οικονομικό.

Αν από την άλλη προτιμάτε έναν πιο ελαφρύ καφέ, όπως είναι ο γαλλικός, τότε χρειάζεστε μία καφετιέρα φίλτρου και φίλτρα μίας χρήσης. Για τους λάτρεις της παράδοσης που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ, τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού ένα μπρίκι είναι αρκετό για την παρασκευή του. Επίσης  Τέλος, δε θα μπορούσε να υπάρξει σπίτι που να μην έχει ένα χτυπητήρι καφέ, μιας και οι Έλληνες ήταν, είναι και θα είναι ο λαός του φραπέ - άντε και το χειμώνα του νες καφέ…

2. Αποθήκευση:

Η αποθήκευση του καφέ είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε καλά, αφού η σωστή αποθήκευση μπορεί να διατηρήσει τη γεύση και τα αρώματα του καφέ φρέσκα και αναλλοίωτα για μεγάλο διάστημα. Γι αυτό, αν πρόκειται για αλεσμένο καφέ ή καφέ σε κόκκους, σας προτείνουμε να επιλέξετε δοχεία αποθήκευσης καφέ με αεροστεγές καπάκι, που διατηρούν τη φρεσκάδα του περιεχομένου αναλλοίωτη στο χρόνο. Στο designdrops θα βρείτε γυάλινα, πορσελάνινα ή κεραμικά δοχεία αποθήκευσης αλλά και σετ δοχείων στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε εκτός από τον καφέ και τη ζάχαρη, το τσάι, το κακάο κ.α. Αν έχετε μηχανή με κάψουλες, τότε μπορείτε να επιλέξετε είτε θήκες για κάψουλες που τοποθετούνται εντός συρταριών ή ντουλαπιών είτε πιο μοντέρνες μεταλλικές θήκες που οργανώνουν τέλεια τις κάψουλες και δίνουν μία πιο μοντέρνα εμφάνιση στον πάγκο σας.

3. Δίσκος εργαλείων καφέ:

Επιλέξτε έναν μεγάλο δίσκο και χρησιμοποιήστε τον ως βάση για να βάλετε θήκες, στις οποίες θα οργανώσετε τα απαραίτητα εργαλεία για την παρασκευή καφέ. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν ξύλινο δίσκο για πιο ρουστίκ εμφάνιση και πάνω του να βάλετε βάζα και δοχεία αποθήκευσης γυάλινα, κεραμικά ή ακόμα και μεταλλικά, στα οποία θα οργανώσετε και θα έχετε άμεσα προσβάσιμα τα κουταλάκια του καφέ, τα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων, τα βουρτσάκια καθαρισμού τους, αναδευτήρες κ.α. Επίσης, σε αυτόν τον δίσκο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας σιρόπια, το βαζάκι με την κανέλα και τη σοκολάτα ή άλλα υλικά που προσθέτετε και απογειώνετε τη γεύση του αγαπημένου σας καφέ!

4. Σερβίρισμα καφέ:

Last but not least είναι το σερβίρισμα του αγαπημένου σας ροφήματος! Για τους ζεστούς καφέδες χρειάζεστε κούπες ή φλιτζάνια, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να καταναλώσετε ενώ για τους κρύους καφέδες να προτιμήσετε γυάλινα ποτήρια με διαφανές χρώμα, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα και την τέλεια εμφάνιση του αγαπημένου σας ροφήματος. Επίσης, μην ξεχάσετε να εξοπλίσετε την κουζίνα σας και με βοηθητικά είδη σερβιρίσματος, ώστε να σερβίρετε τον καφέ στο καθημερινό πρωινό ή όταν καλείτε τους φίλους σας για brunch και να έχετε στο τραπέζι έναν δίσκο με ένα ολοκληρωμένο σετ με πορσελάνινα φλιτζάνια και πιατάκια, γαλατιέρα, ζαχαριέρα και βέβαια μία ορντερβιέρα με διάφορα σνακ, γλυκά κ.α.

Tip 1: Με τα θερμός υψηλής ποιότητας που θα βρείτε στην εκλεκτή συλλογή μας μπορείτε να παίρνετε μαζί σας τον αγαπημένο σας καφέ και να τον διατηρείτε στην τέλεια θερμοκρασία για ώρες!

Tip 2: Αν θέλετε να απολαμβάνετε φρέσκο καφέ ανά πάσα στιγμή όπου και αν βρίσκεστε, τότε θα λατρέψετε τις φορητές μηχανές καφέ που σας προσφέρει το designdrops σε ασυναγώνιστες τιμές!

Τελευταία Άρθρα