Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Τσικνοπέμπτη: Όλα τα απαραίτητα για το ιδανικό τσίκνισμα.

Τσικνοπέμπτη: Όλα τα απαραίτητα για το ιδανικό τσίκνισμα.

H ημέρα που για πολλούς είναι η καλύτερη του χρόνου, έφτασε! Ο λόγος φυσικά για την Τσικνοπέμπτη! Όντας ένας λαός που ξέρουμε να τρώμε καλά θα πρέπει να τιμήσουμε για άλλη μία χρονιά αυτή την ημέρα, όπως ακριβώς της αρμόζει, με πολύ φαγητό και διασκέδαση. Σε αυτό το blog, το designdrops σας παρουσιάζει όλα τα απαραίτητα, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι στο ψήσιμο της Τσικνοπέμπτης να περάσουν μία μοναδική και αξέχαστη ημέρα!

Ψησταριά Τσικνοπέμπτη Ψητά Σχάρα

Η Ψησταριά της Τσικνοπέμπτης

Ξεκινώντας από τα βασικά, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στην ψησταριά. Στη μεγάλη μας συλλογή θα βρείτε τελευταίας τεχνολογίας ψησταριές υγραερίου και ψησταριές κάρβουνου, αλλά και όλα τα αξεσουάρ ψησίματος τους, όπως καλύμματα, βούρτσες καθαρισμού και δοχεία εκκίνησης για κάρβουνα. Εάν από την άλλη διαθέτετε ψησταριά, αλλά χρειάζεστε μία σχάρα ψησίματος, μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική για εσάς ή να χρησιμοποιήσετε μία πλάκα ψησίματος και θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο ζουμερά θα είναι τα ψητά σας. Οι ψησταριές αυτές είναι κατάλληλες ακόμα και για ψάρια ή λαχανικά, ώστε να ικανοποιήσετε και τους vegan καλεσμένους σας.

Ψησταριά Εργαλεία Ψησίματος Τσικνοπέμπτη Λαβίδα Ψητά

Τα Εργαλεία Ψησίματος της Τσικνοπέμπτης

Για ένα σωστό ψήσιμο χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία barbeque, καθώς αυτά θα σας βοηθήσουν να ψήσετε τα κρέατα πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Ξεκινώντας από το τεμάχισμα και το φιλετάρισμα, χρησιμοποιήστε το ιδανικό μαχαίρι για να επεξεργαστείτε με ακρίβεια το κρέας. Σπάτουλες, τσιμπίδες-λαβίδες και πιρούνες είναι κάποια απαραίτητα εργαλεία τόσο για το ψήσιμο όσο και για το σερβίρισμα των κρεάτων. Οι εργονομικές τους λαβές θα σας βοηθήσουν να ψήσετε άνετα και με στιλ, χωρίς να φοβάστε την υπερθέρμανσή τους. Όλα αυτά μπορείτε να τα αποκτήσετε είτε μεμονωμένα, είτε σε ένα από τα πρακτικά σετ εργαλείων μπάρμπεκιου. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε και το νούμερο ένα αξεσουάρ του ψήστη, που δεν είναι άλλο από την ποδιά!

Τσικνοπέμπτη Τραπέζι Ποτήρια Τραπεζομάντηλα Πιάτα Κρέατικά

Το Τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Εάν επιλέξετε να περάσετε την Τσικνοπέμπτη σε υπαίθριο χώρο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε τραπέζι και καρέκλες εξωτερικού χώρου. Έπειτα, στρώστε ένα καλαίσθητο τραπεζομάντηλο και τοποθετήστε επάνω του τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια. Χρησιμοποιήστε το ιδανικό σκεύος για το σερβίρισμα των κρεάτων, όπως ένα πλατώ σερβιρίσματος, έναν δίσκο σερβιρίσματος ή μία πιατέλα σερβιρίσματος. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε στα πιατάκια για ντιπ διάφορες σως, ώστε να υπάρχει ποικιλία και να ικανοποιήσετε κάθε γούστο. Εκτός από τα απαραίτητα στο τραπέζι, που είναι τα ορεκτικά, οι σαλάτες, το ψωμί και το ποτό, δεν πρέπει να παραλείψετε και το επιδόρπιο για το τέλος!

Τσικνοπέμπτη Ψήσιμο Φωτιστικά Μουσική Παρέα

Τα Extras της Τσικνοπέμπτης

Τσικνοπέμπτη χωρίς μουσική δε γίνεται! Μία γιορτή, που είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση, πρέπει να λαμβάνει χώρα μετά μουσικής. Για αυτό βάλτε το ηχείο να παίζει στο τέρμα ξεσηκωτικά παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια και χορέψτε με την ψυχή σας. Επειδή ο χορός και το φαγητό κάνουν την ώρα να περνά γρήγορα είναι πολύ πιθανό να βραδιάσει και να χρειαστείτε το κατάλληλο φωτιστικό, ειδικά εάν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. 

Το designdrops σας εύχεται να περάσετε μία Τσικνοπέμπτη με πολύ φαγητό, χορό και διασκέδαση, για αυτό και σας προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα για να τα καταφέρετε. Και όταν λέμε όλα το εννοούμε! Για την ακρίβεια, το μόνο που δε σας προσφέρουμε είναι τα κρέατα, αυτά θα τα προμηθευτείτε από το κρεοπωλείο της γειτονίας ή την κρεαταγορά… 

 

Συχνές Ερωτήσεις για την Τσικνοπέμπτη: 

Τι είναι η Τσικνοπέμπτη και τι συμβολίζει;

  • Η Τσικνοπέμπτη είναι μια παραδοσιακή γιορτή που γιορτάζεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Πέφτει την τελευταία Πέμπτη της Αποκριάς, λίγες ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Η λέξη "Τσικνοπέμπτη" προέρχεται από τη λέξη τσικνίζω, που σημαίνει ψήνω κρέας και από τη λέξη Πέμπτη. Συμβολίζει την τελευταία ευκαιρία πριν την αρχή της Σαρακοστής (της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής) για να γίνει ένα μεγάλο γλέντι με κρέας, ποτό και μουσική.

Τι γιορτάζουμε την Τσικνοπέμπτη; 

  • Στην Ελλάδα, η Τσικνοπέμπτη είναι γνωστή κυρίως για τον εορτασμό του καρναβαλιού και της κατανάλωσης κρέατος σε μεγάλες ποσότητες. Η Τσικνοπέμπτη είναι μια παραδοσιακή γιορτή που σηματοδοτεί την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου και αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να γιορτάσουν και να απολαύσουν κρέας πριν την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πότε είναι η Τσικνοπέμπτη και πότε ανοίγει το Τριώδιο το 2024; 

  • Η Τσικνοπέμπτη είναι στις 7 Μαρτίου 2024.
  • Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Είναι αργία η Τσικνοπέμπτη;

  • Η Τσικνοπέμπτη στην Ελλάδα δεν αποτελεί επίσημη αργία. Είναι μια παραδοσιακή γιορτή, που γιορτάζεται κυρίως με ψήσιμο και καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά δεν αποτελεί επίσημη δημόσια αργία, όπως οι μεγάλες θρησκευτικές ή εθνικές γιορτές. Ωστόσο, ορισμένοι εργοδότες μπορεί να προσφέρουν ευελιξία στους εργαζόμενους τους για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.

Υπάρχουν τραγούδια Τσικνοπέμπτης;

  • Μπορεί να μην υπάρχουν τραγούδια που αναφέρονται αποκλείστηκα στην Τσικνοπέμπτη, όμως υπάρχουν πολλά τραγούδια που μπορείτε να προσθέσετε στην playlist σας ενόψει της Τσικνοπέμπτης. Παραδοσιακά τραγούδια ή τραγούδια που σχετίζονται με της Απόκριες είναι η νούμερο ένα επιλογή. Αυτά τα τραγούδια είναι διασκεδαστικά και έχουν ρυθμό που οδηγεί στον χορό και στη διασκέδαση. 

Τι περιλαμβάνει το μενού της Τσικνοπέμπτης;

  • Το μενού της Τσικνοπέμπτης συνήθως περιλαμβάνει πλούσια ποικιλία κρεατικών, καθώς και διάφορα ορεκτικά, επιδόρπια και ποτά. Σουβλάκια, λουκάνικα, παϊδάκια, μπιφτέκια, μπριζόλες, διάφορες σούβλες, τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα, πατάτες, πίτες, αναψυκτικά και ποτά είναι κάποια από τα must για το μενού της Τσικνοπέμπτης. 

Ποια είναι τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης;

  • Τα έθιμα που συνδέονται με την Τσικνοπέμπτη περιλαμβάνουν: το ψήσιμο κρέατος, το γλέντι, τον χορό, τη μουσική και τα μασκαρέματα.

Τι επιλογές έχω για μια vegan Τσικνοπέμπτη;

  • Για μια vegan Τσικνοπέμπτη, υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές που μπορείτε να προετοιμάσετε και να απολαύσετε, ώστε να είσαι στο κλίμα της ημέρας. Γύρος μανιταριών, φαλάφελ, πατάτες τηγανητές, ψητά μπιφτέκια λαχανικών και σαλάτες με vegan σάλτσες είναι κάποιες λαχταριστές επιλογές που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. 

Ποιες είναι κάποιες ιδέες για να περάσω την Τσικνοπέμπτη;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να περάσετε την Τσικνοπέμπτη, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις διαθέσιμες δυνατότητες στην περιοχή σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι παραδοσιακό ή κάτι πιο εναλλακτικό. 

  • Ψήσιμο στην ύπαιθρο: Οργανώστε ένα barbeque ή ένα γκριλ πάρτι με φίλους και οικογένεια. Ψήστε κρέας στην ψησταριά σας και απολαύστε διάφορα εδέσματα σε μία ευχάριστη υπαίθρια ατμόσφαιρα. Όλα τα απαραίτητα για το ιδανικό τσίκνισμα θα τα βρείτε στο παραπάνω άρθρο. 
  • Επίσκεψη σε ταβέρνα: Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να οργανώσετε ένα barbeque, μπορείτε να επισκεφθείτε μια ταβέρνα ή ένα μπαρ και να απολαύσετε κρέας και μεζέδες με φίλους.
  • Εναλλακτικές εκδηλώσεις: Μπορείτε να πάρετε μέρος σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την τοπική κοινότητα, όπως παραδοσιακοί χοροί, μουσικά event ή άλλες δραστηριότητες.
Τελευταία Άρθρα