Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Συμβουλές ανανέωσης ’επί τάπητος’

Συμβουλές ανανέωσης  ’επί τάπητος’

  Όλοι και όλες μας κάποια στιγμή αντιμετωπίζουμε τον προβληματισμό πώς μπορούμε να ανανεώσουμε έξυπνα και χωρίς πολλά έξοδα το χώρο μας. Μας αξίζει απόλυτα εφόσον περνάμε άπειρες στιγμές μέσα σ’αυτόν είτε ζούμε μόνοι μας, είτε με την οικογένειά μας.
  Ένας έξυπνος τρόπος ανανέωσης, είναι να αλλάξουμε τα χαλιά του σπιτιού μας, κίνηση που τη σημερινή εποχή δε θεωρείται πολυέξοδη μιας και οι τάσεις της μόδας στις μέρες μας ευνοούν τους οικονομικούς τύπους χαλιών. Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι και ζευγάρια  προβαίνουν στην αγορά πιο οικονομικών, μοντέρνων χαλιών έτσι ώστε να μπορούν και να τα  αλλάζουν πιο συχνά  συμβαδίζοντας έτσι  με τις νέες τάσεις της μόδας, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους ανανέωσης.
  Σκεφτείτε την  εικόνα του σπιτιού σας στρωμένου με νέα, όμορφα, ποιοτικά και ταυτόχρονα οικονομικά χαλιά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες... είναι αυτή που θα δημιουργήσει  ένα αίσθημα θαλπωρής  μέσα στο σπίτι και θα ζεστάνει τη διάθεσή σας.
  Θα μπορούσατε και εσείς λοιπόν να το τολμήσετε, να κάνετε μια ανάπαυλα, να σηκώσετε τα κλασικά χαλιά  που χρόνια κάθε φθινόπωρο στρώνετε και να δώσετε στο περιβάλλον σας μια μοντέρνα όψη,  ένα νέο ύφος και στυλ στο σπίτι σας  που σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους γύρω σας. 
  Αν η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι λιτή και σε γήινους τόνους,  θα μπορούσατε να στρώσετε ένα χαλί με έντονο χρωματισμό και μοτίβα, το οποίο συνδυασμένο με  κάποια επιλεγμένα  διακοσμητικά αντικείμενα της ίδιας χρωματικής κλίμακας  θα αφήσει σίγουρα  τη ‘σφραγίδα’ του μέσα στο χώρο και θα μαγνητίσει τα βλέμματα.
Αν πάλι επιθυμείτε σε έναν minimal χώρο να διατηρήσετε το ήδη υπάρχον χαμηλό προφίλ, ένα μονόχρωμο χαλί θα μπορούσε να δείξει πολύ εντυπωσιακό σε γκρι, λευκές ή γήινες αποχρώσεις αρκεί να είναι κοντά στο χρώμα που έχετε επιλέξει να αγκαλιάζει το χώρο σας. 
   Αν η διακόσμηση και οι κουρτίνες έχουν ήδη  έντονο χρωματισμό και ζωηρό  χαρακτήρα ένα χαλί σε ήπιους τόνους και   παλ αποχρώσεις   θα ήταν το κατάλληλο για να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα και να συντελέσει σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον.  
  Γενικότερα έχετε υπ’όψιν σας ότι τα ανοιχτόχρωμα χαλιά φωτίζουν το χώρο, κάνοντάς  τον να δείχνει  μεγαλύτερος αλλά θέλουν  περισσότερη προσοχή στο να μη λερωθούν. Ίσως, να μην είναι τόσο κατάλληλα για πολυσύχναστους χώρους όπως το χωλ ή η κουζίνα.   Από την άλλη τα πιο σκούρα ‘μικραίνουν’ το χώρο μεν αλλά προσδίδουν ζεστασιά και δεν έχουν τόση ανάγκη για συνεχή προσοχή μήπως λερωθούν και καθαριότητα. 
    Όσον αφορά την υφή, υπάρχουν τα χαλιά μηχανής  με ίσιο πέλος (πυκνό ή αρύ),  αυτά που μοιάζουν με φλοκάτες (τα λεγόμενα Shaggy), τα δερμάτινα και οι ψάθες.
   Τέλος, όσον αφορά τη διάσταση του χαλιού,  συνήθως σε ένα σαλόνι στρώνουμε το 1,60 επί 2,30 ή το 2,00 επί 2,50 ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος μας. Το χαλί καλό είναι να απέχει 20-25 εκατοστά από τον καναπέ και τις πολυθρόνες για να αναπνέει ο χώρος. Στην τραπεζαρία η συνήθης διάσταση είναι η 2,00 επί 3,00 ή η 2,50 επί 3,00 πάλι ανάλογα με το μέγεθος του χώρου απλά εδώ ο γενικός κανόνας είναι ότι το χαλί πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από την καρέκλα της τραπεζαρίας έτσι ώστε όταν αυτή συρθεί προς τα έξω, να πατάει πάνω του.   
  Οι προτάσεις στο στυλ, το χρώμα και την υφή του χαλιού που θα επιλέξετε  είναι αμέτρητες, εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε τον  κόσμο του χαλιού να σας μαγέψει και την καρδιά σας να διαλέξει το ιδανικό για το δικό σας γούστο και αισθητική.

Τελευταία Άρθρα