Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Wallpaper is back!

Wallpaper is back!

  Η ταπετσαρία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας στις μέρες μας. Μπορεί  να τοποθετηθεί στο σαλόνι, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα, το παιδικό δωμάτιο ή ακόμα κ στο χώρο εργασίας, στο γραφείο μας.
  Προσθέτει στυλ και ύφος στο χώρο και είναι ένας οικονομικός, εύκολος και έξυπνος τρόπος να μεταμορφωθεί ένας ‘μονότονος’ τοίχος σε ‘hip’ διακοσμητικό στοιχείο που η ιδιαίτερη όψη του είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα. Όταν ακούμε τη λέξη ταπετσαρία σήμερα το σίγουρο είναι ότι δε μας έρχεται στο νου ένα σπίτι του οποίου οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ‘ντεμοντέ’ υφάσματα και χαρτιά.
  Η ταπετσαρία πλέον ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, τα υλικά που κυκλοφορούν είναι πολύ ανθεκτικά, ενώ τα σχέδια και τα χρώματα ποικίλα και δελεαστικά να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας αισθητική. Η κάλυψη ενός μόνο τοίχου, είναι πολλές φορές  αρκετή ώστε να προσδώσει στο χώρο το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και να τον απογειώσει αισθητικά.
  Οι νέες μέθοδοι χρήσης της ταπετσαρίας και τα εξελιγμένα υλικά τοποθέτησης, κάνουν το πέρασμά της  υπόθεση μερικών ωρών ενώ το  αποτέλεσμα που εγγυάται η σωστή εφαρμογή της θα σας ικανοποιήσει σίγουρα για μια δεκαετία καθώς είναι πολύ πιο ανθεκτική από την απλή βαφή. Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης είναι το ότι η σκόνη δεν κάθεται πάνω της και σε περίπτωση που χρειαστεί, καθαρίζεται πολύ εύκολα με ένα βρεγμένο καθαρό ύφασμα.
  Η επιλογή της είναι προσωπική υπόθεση αλλά υπάρχουν μερικά μυστικά για τη σωστότερη απόφαση και εφαρμογή.
  Οι πιο ανθεκτικές ταπετσαρίες είναι οι βινυλικές (δερμάτινες), ο καμβάς, ο υαλοβάμβακας και τα πετρώματα ενώ υπάρχουν επίσης χάρτινες, υφασμάτινες, μεταλλικές, βελούδινες  καθώς και αυτές που προέρχονται από φυσικά υλικά όπως το μπαμπού, η ψάθα, ο φελλός. Βγαίνουν σε τρέχοντα μέτρα ή σε ρολά τα οποία εσείς ή ο τεχνίτης τοποθετεί το ένα δίπλα στο άλλο ομοιόμορφα με κατάλληλα υλικά και ειδική κόλλα.
   Η μέτρηση του τοίχου καλό θα ήταν να γίνει από τον ειδικό που θα τοποθετήσει την ταπετσαρία για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα ενώ η επιφάνεια κατά την εφαρμογή της θα πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή και όσο το δυνατόν λεία. Επίσης, τα περισσεύματα της ταπετσαρίας καλό θα ήταν να μην πεταχτούν εφόσον  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τυχόν ζημιές αλλά και για την έξυπνη κάλυψη κάποιας άλλης μικρής επιφάνειας στο σπίτι όπως για παράδειγμα ένα παλιό ντουλάπι ή ένα τραπεζάκι.
Όσον αφορά τα χρώματα και τα σχέδια, καλό θα ήταν να έχετε υπ’όψιν σας ότι οι μεταλλικές αποχρώσεις όπως το χρυσό και το ασημί υπηρετούν θαυμάσια τις επιταγές της μόδας και φωτίζουν τους μικρούς και μεγάλους χώρους.
Τα  κάθετα μοτίβα κάνουν έναν τοίχο να φαίνεται ακόμα πιο ψηλός.  Τα ασπρόμαυρα prints προσδίδουν μινιμαλιστική καθαρότητα σε ένα μοντέρνο περιβάλλον ενώ σε μικρούς χώρους ενδείκνυνται μεγάλα prints με  φωτεινά,  ανοιχτά χρώματα για να δοθεί η αίσθηση του βάθους και της ευρυχωρίας.
  Αν θέλετε ρομαντικό στυλ και αίσθηση ηρεμίας στο χώρο, τα φλοραλ (με λουλούδια) σχέδια είναι η κατάλληλη επιλογή ενώ τα γεωμετρικά ή αφηρημένα σχήματα ταιριάζουν σε χώρους με μοντέρνα επίπλωση και διακόσμηση.
  Ένας τοίχος καλυμμένος με ταπετσαρία σε γκρι ή μαύρες αποχρώσεις αποτελεί μια chic πινελιά σε ένα μεγάλο δωμάτιο κάνοντας τον χώρο ατμοσφαιρικό και μοντέρνο. Οι  ανοιχτές αποχρώσεις  δίνουν φως, οι  σκούρες  ένταση και εντυπωσιακά εφέ.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παιδικές ταπετσαρίες που έχουν τη δυνατότητα να προσδίδουν ξεχωριστό στυλ στα παιδικά και εφηβικά δωμάτια. Έχουν εύκολη τοποθέτηση και μεγάλη αντοχή στο χρόνο και είναι ιδιαίτερα αγαπητές στα παιδιά.
  Ακολουθώντας αυτές τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές και έχοντας πάντα στο νου σας ότι τα χρώματα και τα σχέδια της ταπετσαρίας καλό θα είναι να  ακολουθούν και να ενισχύουν την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση του χώρου σας, είναι σίγουρο ότι θα κάνετε την καλύτερη επιλογή.     
 

Τελευταία Άρθρα