Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Ταπετσαρίες τοίχου – Το trend που ήρθε για να μείνει!

Ταπετσαρίες τοίχου – Το trend που ήρθε για να μείνει!

Οι βαμμένοι τοίχοι πλέον δεν είναι αρκετοί για έναν μοντέρνο χώρο – αφού ο μινιμαλισμός που επικρατούσε τη δεκαετία του ‘90 έχει πλέον παρέλθει. Με όλους τους interior designers να συμφωνούν ότι ο βασιλιάς της διακόσμησης των τοίχων είναι οι ταπετσαρίες, που είναι μια από τις παλαιότερες μορφές διακόσμησης με ιστορία 300 ετών οι οποίες ξεκίνησαν σαν προνόμιο των πλουσίων. Ο βασιλιάς, λοιπόν, έχει επιστρέψει για τα καλά αφού με την τεχνολογία στην τυπογραφία να εξελίσσεται, αποτελούν την προσιτή πολυτέλεια που ήρθε στα σπίτια όλων. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό τους και το συγκριτικό τους πλεονέκτημα όσον αφορά τη διακόσμηση, είναι το γεγονός ότι τα σχέδια τους δίνουν περισσότερη προσωπικότητα και δημιουργούν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε χώρο.  Οι ταπετσαρίες είναι μια ιδιαίτερη και μοντέρνα επιλογή για τους τοίχους και το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό.
Οι ταπετσαρίες πρακτικά είναι φύλλα από ειδικό υλικό τα οποία απεικονίζουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα και χρώματα. Συνήθως πωλούνται σε ρόλο ή σε ήδη κομμένα φύλλα και για την τοποθέτηση τους χρειάζεται ειδική κόλλα. Σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό τοίχο για να τοποθετήσετε την ταπετσαρία και φυσικά μια ταπετσαρία που να ταιριάζει τόσο σε θέμα ύφους, υφής, στυλ και χρώματος με τον υπόλοιπο χώρο. Στο designdrops θα βρείτε κυριολεκτικά εκατοντάδες σχέδια από ταπετσαρίες για να επιλέξετε, τα οποία μάλιστα αλλάζουν και εμπλουτίζονται συνεχώς. Η αφαίρεση της ταπετσαρίας είναι σχετικά εύκολη υπόθεση και γίνεται μόνο με λίγο ζεστό νερό και μία σπάτουλα, ωστόσο αν για παράδειγμα έχει χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένη κόλλα – μπορεί να χρειαστεί κάποιο ειδικό υγρό αφαίρεσης.
Μια πιο συντηρητική και γρήγορη επιλογή είναι τα αυτοκόλλητα τοίχου για έναν χώρο, χωρίς να γίνουν ριζικές ή ιδιαίτερα εμφανείς αλλαγές. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια - αρκεί να είναι λεία.



Η μεγάλη ποικιλία σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων σας επιτρέπει να βάλετε διαφορετικές ταπετσαρίες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, μια  μπαρόκ ή κλασική ριγέ ταπετσαρία προτείνεται για το σαλόνι, ενώ μία ταπετσαρία με θεματολογία που έχει ως κεντρικό στοιχείο το φαγητό ή τη μαγειρική θα δώσει άλλη πνοή στην κουζίνα σας. Σε περίπτωση που αγαπάτε τα έντονα χρώματα, ντύστε μια ολόκληρη επιφάνεια τοίχου του καθιστικού σας με μια σκηνή κόμικ με στοιχεία εμπνευσμένα από το ρεύμα της pop art, αλλά προτιμήστε λιγότερα και μονόχρωμα διακοσμητικά στο χώρο. Η συγκεκριμένη επιλογή δε, σας δεσμεύει διακοσμητικά καθότι βασίζεται στην υπερβολή. Μπροστά από μια τέτοια ταπετσαρία καλό θα είναι να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα και σχέδια.



Μια ταπετσαρία με ήρωες κινουμένων σχεδίων, σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά και θα τα κάνει να αγαπήσουν πραγματικά το χώρο τους. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι και τον χαρακτήρα που χαρίζουν οι ταπετσαρίες έχουν και χρηστική αξία αφού είναι εύκολες στο καθάρισμα και προστατεύουν τους τοίχους από ζημιές.



Ακολουθήσετε χωρίς φόβο την τελευταία τάση της διακόσμησης!

Τελευταία Άρθρα