Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Γραφείο μέσα στην κρεβατοκάμαρα: πως θα πετύχετε σωστά αυτόν τον συνδυασμό

Γραφείο μέσα στην κρεβατοκάμαρα: πως θα πετύχετε σωστά αυτόν τον συνδυασμό

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, λίγοι από εμάς έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν ένα μεγάλο σπίτι με πολλά δωμάτια και άνετους χώρους. Οι περισσότερες οικογένειες στριμώχνονται σε δυάρια και τριάρια, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα μέλη τους να αισθάνονται ότι δεν έχουν προσωπικό χώρο και πως δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν σημαντικές εργασίες. Ένα μόνιμο πρόβλημα είναι ο χώρος του γραφείου, τόσο γι’ αυτούς που δουλεύουν αποκλειστικά από το σπίτι όσο και γι’ αυτούς που μετά τη δουλειά θέλουν να αφιερώνουν μερικές ώρες σε μελέτη και εργασία. Μία λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι, αφού δεν υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο για το γραφείο, αυτό να μπει στο υπνοδωμάτιο, εφόσον είναι μεγάλο, καθώς η εναλλακτική του σαλονιού δεν είναι πολύ πρόσφορη, μιας και είναι ένας χώρος, όπου συγκεντρώνονται όλοι και δεν υπάρχει ησυχία. Πώς, όμως, μπορεί να γίνει σωστά ο συνδυασμός κρεβατοκάμαρας και γραφείου χωρίς να προκύψουν παράταιρα αισθητικά αποτελέσματα;


 
Αποφασίστε ποια ακριβώς χρήση θέλετε για το γραφείο
Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να αποφασίσετε ποια ακριβώς θα είναι η χρήση του γραφείου. Αν θέλετε απλά να κάθεστε μερικές ώρες το απόγευμα και να δουλεύετε, δε χρειάζεται ιδιαίτερος προβληματισμός, αν όμως θέλετε να φέρνετε και συνεργάτες, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού θα πρέπει να δώσετε στο χώρο έναν πιο επαγγελματικό τόνο. Σε αυτή την περίπτωση, η παρέμβαση της διακόσμησης θα πρέπει να επικεντρώνεται στο πώς το κρεβάτι θα φύγει από το επίκεντρο. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει φυσικά να αποφύγετε χρωματιστά και χαρούμενα σεντόνια και παπλωματοθήκες. Αν το κρεβάτι ακουμπάει στον τοίχο, σεντόνια σε ουδέτερα χρώματα, ένα ριχτάρι ή μία κουβέρτα από πάνω και μερικά μαξιλάρια στην πλευρά του τοίχου θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το κρεβάτι μοιάζει περισσότερο με καναπέ.



Οριοθετήστε το χώρο
Έχετε ένα δωμάτιο που στο εξής θα επιτελεί δύο εντελώς διαφορετικές λειτουργίες. Από τη μία θα είναι το πιο προσωπικό και χαλαρωτικό δωμάτιο, το υπνοδωμάτιο, και από την άλλη θα λειτουργεί ως γραφείο, ένας αυστηρός χώρος όπου οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Είστε τυχεροί που προφανώς διαθέτετε μεγάλη κρεβατοκάμαρα και μπορείτε να κάνετε αυτόν τον συνδυασμό, όμως ταυτόχρονα και άτυχοι που δεν υπάρχει κάποιος τοίχος για να διαχωρίζει τα δύο δωμάτια και να είναι όλα εύκολα. Για να πετύχετε εσείς αυτό τον διαχωρισμό, οριοθετήστε τους χώρους. Μία μεγάλη βιβλιοθήκη μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά αν δεν έχετε τόση άνεση, μπορείτε απλά να το πετύχετε οπτικά. Ένα χαλί σε παρόμοιες αποχρώσεις με τα σεντόνια ανάμεσα στο γραφείο και το κρεβάτι θα αποτελεί το όριο, ενώ μια μεγάλη καρέκλα γραφείου θα δηλώνει ότι από εκεί ξεκινάει ο χώρος του γραφείου.
 
Η τάξη είναι το παν
Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη δημιουργηθεί χάος με αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό. Συμμαζέψτε τα χαρτιά σας κάθε φορά που τελειώνετε τη δουλειά, αλλά και κάθε φορά που σηκώνεστε από το κρεβάτι, πρέπει να το στρώνετε και να μην αφήνετε τα σεντόνια και τις κουβέρτες να δίνουν την αίσθηση της ακαταστασίας που σαφώς δεν ταιριάζει σε ένα γραφείο.

Τελευταία Άρθρα