Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Διακοσμήστε όπως οι επαγγελματίες: τα καλύτερα tips για να το πετύχετε

Διακοσμήστε όπως οι επαγγελματίες: τα καλύτερα tips για να το πετύχετε
Αναρωτιέστε πώς οι επαγγελματίες διακοσμητές καταφέρνουν να δημιουργούν τόσο όμορφους χώρους, ενώ εσείς δυσκολεύεστε να δώσετε τη δικιά σας πινελιά και να φτιάξετε το σπίτι σας όπως το ονειρεύεστε; Με αυτά τα εύκολα tips θα το πετύχετε και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας με το αποτέλεσμα. Άλλωστε, στο σπίτι μας περνάμε τις περισσότερες και καλύτερες στιγμές μας και αυτό πρέπει να είναι ακριβώς όπως ταιριάζει με την προσωπικότητα και τα θέλω μας.
 
Καταρχάς, όσον αφορά στο σαλόνι, το σημαντικότερο είναι να διαλέξετε το σωστό καναπέ. Όσα ριχτάρια και αν ρίξετε παντού, όσο χρώμα και αν του βάλετε έτσι, αν δεν έχετε κάνει τη σωστή επιλογή δε θα μπορέσετε να αναδείξετε το χώρο σας. Σκεφτείτε πριν τον αγοράσετε για τι ακριβώς τον θέλετε, αν σας ενδιαφέρει να είναι αναπαυτικός για να κοιμάστε ή απλά λειτουργικός κατά τη διάρκεια της μέρας, πόσα άτομα θα πρέπει να χωράνε σε αυτόν, πόσος χώρος είναι στη διάθεσή του και κυρίως ποια χρώματα και υφάσματα ταιριάζουν καλύτερα στο σαλόνι σας.

Αν το σπίτι σας είναι μικρό και κάθε δωμάτιο χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα το σαλόνι που μπορεί να λειτουργεί και ως τραπεζαρία, γραφείο ή υπνοδωμάτιο, θυμηθείτε πως το δωμάτιο θα δείχνει ομορφότερο, αν καταφέρετε να διαχωρίσετε αυτούς τους χώρους και να τους προσδώσετε έτσι δομή. Ένα χαλί, μια βιβλιοθήκη ή απλώς διαφορετικά χρώματα σε κάθε τομέα θα σας δώσουν την αρμονία που θέλετε.
 
Επιπλέον, καλό είναι να τολμήσετε να εμπιστευθείτε τις αντιθέσεις. Σε ανοιχτόχρωμους καναπέδες, μπορείτε να τοποθετήσετε σκουρόχρωμα ριχτάρια ή κουβέρτες και στο κρεβάτι μπορείτε να διαλέξετε ουδέτερα σεντόνια και μαξιλαροθήκες, όμως η παπλωματοθήκη να αποτελείται από φωτεινά χρώματα και έντονα μοτίβα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να επενδύσετε σε όμορφα και ποιοτικά υφάσματα, τα οποία θα αναδείξουν τα έπιπλά σας. Βάλτε χαρούμενα ριχτάρια και μαξιλάρια στον καναπέ σας, στρώστε στο τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας λινές ή βαμβακερές πετσέτες που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας και κοιμηθείτε πάνω σε σατέν σεντόνια που θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

 
 
 
 
Τη διαφορά στο σαλόνι σας θα κάνει επίσης το να κρύψετε τα καλώδια της τηλεόρασης και όλων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Συνήθως αυτά μπορούν να κρυφτούν στο έπιπλο της τηλεόρασης, αν όμως αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αγοράσετε κάποια κομψή θηκούλα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτό τον σκοπό. Επιμεληθείτε με την ίδια φροντίδα και τα διακοσμητικά σας, τα οποία θα αναδειχθούν πολύ καλύτερα, αν τα παρουσιάζετε σε ομάδες. Πολλά κεριά ή μικρά βαζάκια μαζί προσδίδουν στο σαλόνι σας μια συμμετρία που είναι απαραίτητη για να μοιάζει όμορφος ο χώρος. Τέλος, τολμήστε να κρεμάσετε τους πίνακες χαμηλότερα. Συνήθως, κρεμάμε τους πίνακες στους τοίχους στο ύψος των ματιών μας όταν είμαστε όρθιοι και ύστερα όταν καθόμαστε, είναι πολύ ψηλά. Πρέπει οι πίνακες να βρίσκονται στο ύψος των ματιών μας, όταν καθόμαστε, καθώς έτσι θα τους βλέπουμε και θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το αισθητικό τους αποτέλεσμα.
Τελευταία Άρθρα