Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο country style!

Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο country style!

To country design είναι εκείνο που παραπέμπει στην αισθητική ενός επαρχιακού, αγροτικού σπιτιού. Είναι ιδιαιτέρως αγαπητό γιατί ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια και από τις επισκέψεις στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό. Το country style αποπνέει μία γλυκιά μελαγχολία αλλά συνάμα κάνει το χώρο και πιο φιλόξενο και οικείο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το υιοθετήσετε και στο χώρο σας!

Ξεκινήστε από το Σαλόνι

Ένα country σαλόνι πρέπει να υποδηλώνει την απλή ζωή και την αγάπη για τα οργανικά, φυσικά υλικά. Γι αυτό πρέπει να επιλέξετε έπιπλα και διακοσμητικά από φυσικά υλικά σε ανοιχτές αποχρώσεις. Προτιμήστε καναπέδες και ριχτάρια σε γήινες αποχρώσεις και συνδυάστε τα με ρετρό διακοσμητικά μαξιλάρια για να δώσετε ένταση. Το τραπεζάκι, καθώς και τα υπόλοιπα έπιπλα, πρέπει να είναι ξύλινα με ρουστίκ design και αντικέ φινίρισμα. Στους τοίχους να κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις και όπου είναι δυνατόν μπορείτε να επενδύσετε με ξύλινες ή πέτρινες λεπτομέρειες, π.χ στο τζάκι ή περιμετρικά της κεντρικής πόρτας. Όσον αφορά τα διακοσμητικά σας προτείνουμε να επιλέξετε ξύλινες κατασκευές, π.χ. ένα ξύλινο ρολόι, ένα vintage κάδρο ή χαριτωμένες μινιατούρες.

Μία country τραπεζαρία θα προσελκύσει όλους τους αγαπημένους σας! 

Για να εξασφαλίσετε στην τραπεζαρία σας country style χρειάζεστε ξύλινα έπιπλα με αντικέ design και ένα μεγάλο χαλί σε γήινες αποχρώσεις με παραδοσιακό σχέδιο. Διακοσμήστε το τραπέζι σας με ένα μπεζ ή λευκό runner και τοποθετήστε μία όμορφη σύνθεση από κεραμικά βάζα και κηροπήγια στο κέντρο. Απογειώστε το αισθητικό αποτέλεσμα προσθέτοντας μερικά άγρια άνθη στα βάζα ή αποξηραμένα φυτά (π.χ λεβάντα, θυμάρι, χαμομήλι, σιτάρι κ.α.). 

Μετατρέψτε το υπνοδωμάτιο σε επίγειο παράδεισο γαλήνης με το country style!

Για το υπνοδωμάτιο προτείνουμε έναν γλυκό συνδυασμό χρωμάτων απαλού μπεζ, λευκού σε συνδυασμό με ανοιχτό γκρι και πράσινο φασκόμηλο. Καλό είναι τα έπιπλα σας να είναι ξύλινα με vintage design και ανοιχτό χρώμα. Μην παραλείψετε να τοποθετήσετε ένα μπουντουάρ και κομοδίνα με σκαλιστά σχέδια και αντικέ φινίρισμα. Ο ζεστός φωτισμός είναι αυτός που θα κάνει την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου σας πιο φιλόξενη και οικεία, γι αυτό προσθέσετε ένα λαμπατέρ επάνω σε κάθε κομοδίνο ή δύο απλίκες. Ένα χαλί σε γήινες αποχρώσεις και κλινοσκεπάσματα με φλοράλ σχέδιο θα απογειώσουν το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα!

Σε όλους τους χώρους μπορείτε να προσθέσετε ψάθινα ή ξύλινα διακοσμητικά, φωτιστικά ή καλάθια και να τα συνδυάσετε με γούνινες επιφάνειες για ένα άκρως ελκυστικό, cozy αποτέλεσμα!

Τελευταία Άρθρα