Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Φροντίζοντας το χαλί σας

Φροντίζοντας το χαλί σας

 
            Τα χαλιά (μοντέρνα χαλιά, κλασικά χαλιά, εφηβικά χαλιά) και οι μοκέτες (παιδικές μοκέτες, κλασικές μοκέτες) αποτελούν κλειδιά στυλ, προσωπικότητας και χαρακτήρα για τον κάθε χώρο. Και είτε πρόκειται για ένα ακριβό κλασικό χειροποίητο περσικό χαλί που προσφέρει κομψότητα και αριστοκρατικότητα στο σαλόνι σας είτε για μια πολύχρωμη μοντέρνα ζωηρή μοκέτα με παιχνιδιάρηδες ήρωες συνδυασμένη στα χρώματα του δωματίου του παιδιού σας, είναι επένδυση. Τα αγοράσατε με αγάπη και τα περιποιείστε με πολλή προσοχή.
            Ο καθαρισμός των χαλιών και των μοκετών σας -για λόγους εμφάνισης και υγιεινής- αποτελεί μια διαδικασία απαραίτητη τουλάχιστον κάθε 12-18 μήνες. Στις οικογένειες μάλιστα που υπάρχουν παιδιά ή/και κατοικίδια, είναι απαραίτητος ένας πιο συχνός καθαρισμός, περίπου 2 με 3 φορές το χρόνο. Για τον σκοπό αυτό, να διατηρήσετε δηλαδή τα χαλιά σας «ζωντανά», υγιή και καθαρά, μπορείτε να εμπιστευθείτε ένα αξιόπιστο ταπητοκαθαριστήριο ή να κάνετε μόνοι σας τις απαραίτητες ενέργειες. 
            Κατά τον καθαρισμό των χαλιών σας, είναι ανάγκη να λάβετε κάποιες λεπτομέρειες σοβαρά υπ’ όψιν σας, για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε για μια ζωή αλλά και για να μη σκέφτεστε ότι τα παιδιά σας είναι εκτεθειμένα σε ακάρεα και βρωμιές και δεν είναι προστατευμένα όταν κυλιούνται παίζοντας πάνω τους.
          Τα χρώματα, η ζωντάνια τους και ο αποχρωματισμός τους: το χρώμα του χαλιού σας ή της μοκέτας σας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά του. Για την ακρίβεια είναι ένας από τους λόγους που το προτιμήσατε συγκριτικά με κάποιο άλλο. Για το λόγο αυτό, πρέπει κατά τον καθαρισμό του να φροντίσετε να παραμείνει ζωντανό και φωτεινό «σαν καινούργιο». Την πρώτη φορά, λοιπόν, που θα καθαρίσετε το χαλί σας, προτιμήστε να το κάνετε σε ένα σημείο που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από κάποιο έπιπλο ή σε μια γωνία που δεν είναι ορατή. Αυτό θα σας εξασφαλίζει ότι στην περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο με το χρώμα, η ζημιά θα είναι τοπική και δε θα καταστρέψει τη συνολική εμφάνιση. Μπορείτε πειραματικά να νοτίσετε ένα πανί με το καθαριστικό σαπούνι που θα χρησιμοποιήσετε και να το τοποθετήσετε πάνω στο σημείο του χαλιού. Αν οι ίνες του χαλιού σας δεν αλλοιωθούν χρωματικά, μπορείτε να καθαρίσετε με τον ίδιο τρόπο και το υπόλοιπο.
          Ένα πολύ βασικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε  όταν καθαρίζετε στο σπίτι τα χαλιά σας, είναι να προστατεύετε τα έπιπλα και το πάτωμα. Θα ήταν προτιμότερο, μάλιστα, να απομακρύνετε από το δωμάτιο τα έπιπλα -αν έχετε αυτή τη δυνατότητα ή να καθαρίσετε το χαλί στο μπαλκόνι.
          Αν προτιμήσετε να πλύνετε με σαπούνι και νερό τα χαλιά σας, επιβάλλεται να στεγνώσουν επαρκώς για να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα που θα καταστρέψει τις ίνες και τους κόμπους.
          Αν έχετε αγοράσει ανοιχτόχρωμα χαλιά και μοκέτες τα οποία λερώνονται -όπως είναι αυτονόητο- πολύ πιο εύκολα, μια σωστή επιλογή θα ήταν να επενδύσετε στην αγορά μιας επαγγελματικής σκούπας καθαρισμού εξειδικευμένης για οικιακή χρήση. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη, καθώς οι ανάγκες σας είναι αυξημένες
          Βασικό tip για τον καθαρισμό των χαλιών και των μοκετών είναι ο άμεσος καθαρισμός τους. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην επεκταθεί η βρωμιά και ο λεκές. Τα περισσότερα χαλιά σήμερα έχουν μια επένδυση αδιαβροχοποίησης που καθυστερεί την «εισβολή» της βρωμιάς στους κόμπους. Ως αποτέλεσμα, αν δράσετε άμεσα, ο λεκές δε θα ποτίσει καταστρέφοντας την εμφάνισή τους. 

Τελευταία Άρθρα