Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Μικρές σταγόνες στυλ

Μικρές σταγόνες στυλ
Μικρές σταγόνες στυλ
 
            Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλά θαυματουργές πινελιές και στοιχεία στο στυλ ενός χώρου που μπορούν να τον μετατρέψουν ως διά μαγείας. Ένα σπίτι άλλωστε δεν είναι τοίχοι και ντουβάρια, αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό, οι μυρωδιές του, τα χρώματά του, τα διακοσμητικά του, οι στιγμές χαράς και τα γέλια που κάνουν ηχώ όταν υπάρχει ησυχία. Φτιάχνοντας ένα σπίτι και επιλέγοντας τα έπιπλα, τα χαλιά, τις μοκέτες και τα διακοσμητικά, στην ουσία κάνετε επιλογές που αντικατοπτρίζουν το ποιος είστε,  το στυλ, το χαρακτήρα και το modus vivendi σας. Οι αγορές σας, λοιπόν, θα πρέπει να κινούνται πάντα με γνώμονα τα θέλω σας -έτσι μόνο θα μπορέσετε να οικοδομήσετε ένα χώρο που αφενός θα σας εκφράζει απόλυτα και αφετέρου θα σας αναζωογονεί και θα σας χαλαρώνει.
            Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους μικρούς (αλλά σωτήριους) κανόνες στο επίπεδο της διακόσμησης, για να δημιουργήσετε ένα άρτιο και όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν αυτό που λένε «μπούσουλα», αλλά μόνο κάποιες κατευθυντήριες αρχές, κυρίως για να αποφευχθεί κάποια παραφωνία.
             
  • Διαλέξτε ένα βασικό χρώμα, κάνοντάς το τη βάση σας στην παλέτα των χρωματικών αποχρώσεων του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να «μεταφέρετε» το χρώμα αυτό από δωμάτιο σε δωμάτιο, παίζοντας και παίζοντας με μικρές παραλλαγές και αποχρώσεις αυτού. Ένα άλλο μυστικό είναι να εμπνευστείτε και με τα συμπληρωματικά του χρώματα. Βάλτε, λοιπόν, αυτό το χρώμα στα χαλιά σας, στα έπιπλα, στις κουρτίνες αλλά και στους τοίχους σας -επιλέγοντας κομψές ταπετσαρίες. Η ζωή δεν είναι μουντή άλλωστε. Προσέξτε, όμως, να μη «φορτώσετε» το χώρο με υπερβολικά σκούρα χρώματα παντού -οι εναλλαγές και η ισορροπία είναι το παν.
  • Επιλέξτε statement κομμάτια για τη διακόσμηση του χώρου σας. Και όταν λέμε statement εννοούμε μικροέπιπλα, διακοσμητικά ή/και κάποιες λεπτομέρειες που θα φανερώνουν τη φαντασία, το ανήσυχο αντισυμβατικό σας πνεύμα και τη δημιουργικότητά σας. Οι προτάσεις είναι πολλές. Μπορείτε να βάψετε τα παντζούρια σας ένα πρωτότυπο χρώμα, να τοποθετήσετε μια ιδιαίτερη ταπετσαρία, να αγοράσετε ένα μοντέρνο χαλί με καινοτόμο σχέδιο, να επιλέξετε ως κεντρικό στοιχείο διακόσμησης ένα ιδιαίτερο έπιπλο όπως για παράδειγμα ένα «γραφείο εποχής» ή ένα ανάκλιντρο. Στη διακόσμηση του σπιτιού, οι ξεχωριστές πινελιές και σταγόνες στυλ είναι που κάνουν τη διαφορά.
  • Η επιλογή χρωμάτων και αποχρώσεων είναι πολύ βασική για ένα άρτιο αισθητικά οπτικό αποτέλεσμα. Στόχος είναι να παίξετε με τα χρώματα χωρίς να σκουρύνει υπερβολικά ο χώρος σας και «κλείσει»/δείξει πιο μικρός στο μάτι. Μπορείτε να επιλέξετε μια μοκέτα σε έντονο χρώμα ή ένα εφηβικό χαλί (προφανώς όχι για τους πολύ καλούς χώρους του σπιτιού). Θα δώσουν πινελιές φωτός χωρίς να κουράζουν στο μάτι.
  • Mix and match το αγαπημένο. Με το βασικό αυτό κανόνα, θα δημιουργήσετε ονειρικούς χώρουςΆγκυρα, βγαλμένους από σελίδες περιοδικών, οι οποίοι θα καθρεφτίζουν το στυλ και το χαρακτήρα σας. Επιλέξτε παραδείγματος χάριν, μίνιμαλ μοντέρνες τραπεζαρίες συνδυάζοντάς τους με κλασικούς μπουφέδες. Ή το αντίστροφο, προτιμήστε μίνιμαλ σικάτα έπιπλα και διακοσμητικά συνδυάζοντάς τα με κλασικά χαλιά και αντίστοιχες κουρτίνες. Το μυστικό είναι να διατηρήσετε μια «τάξη» και ένα αποτέλεσμα που θα σας εκφράζει.
 
Τελευταία Άρθρα