Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Greek blue (sea)…Η παγκόσμια τάση στο χρώμα ανοίγει πανιά από την Ελλάδα!

Greek blue (sea)…Η παγκόσμια τάση στο χρώμα ανοίγει πανιά από την Ελλάδα!

Οι διακοπές τελείωσαν και όλοι μας επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες και ενέργεια. Όλοι όσοι ταξιδέψαμε στην Ελλάδα διατρέξαμε, αγναντέψαμε και κρατήσαμε μέσα μας –ή/και στον φακό μας- το βαθύ μπλε της θάλασσας. Και μας λείπει ήδη. Ευτυχώς, φέτος μπορούμε να απολαμβάνουμε την εικόνα αυτή για περισσότερο και μάλιστα στο ίδιο μας το σπίτι. Η νέα διεθνής τάση στο design ξεκινάει από την Ελλάδα και εμπνέεται από το βαθύ μπλε της ελληνικής θάλασσας! Διαβάστε παρακάτω ορισμένες προτάσεις για το πώς μπορείτε και εσείς να υιοθετήσετε τη νέα αυτή στιλιστική πρόταση εύκολα και οικονομικά.
 
Το βαθύ μπλε αποτελεί μια υπέροχη βάση για μεγάλες επιφάνειες ενώ το ίδιο επιτυχημένα αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια και στις μικρές. Ταιριάζει σε όλα τα υλικά: ύφασμα, γυαλί, κεραμικό ακόμη και σε ξύλο. Εκτός από τους κλασσικούς συνδυασμούς με λευκό, μπεζ ή παστέλ χρώματα, το βαθύ μπλε συνδυάζεται άριστα με σχεδόν όλους τους τόνους του πράσινου (σμαραγδί, πράσινο της μέντας), του κίτρινου (λεμονί, κεχριμπάρι), με Μπορντό ή Καφέ του κονιάκ αλλά και με πάμπολλες αποχρώσεις του γκρι, με κατάλληλους χειρισμούς και τις 50…
 
Βαθύ χρώμα στον χώρο
 
Υπνοδωμάτιο
Δώστε βάθος στον χώρο βάφοντας με βαθύ μπλε τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Ένας μεγάλος ρουστίκ καθρέπτης ή μικροσκοπικά πολύχρωμα καδράκια μπορούν να μετατρέψουν το δωμάτιό σας άμεσα, οικονομικά, δημιουργικά και, ανάλογα με τις επιλογές σας, τελείως διαφορετικά.
Για ατμόσφαιρα από μιαν άλλη εποχή, χρησιμοποιήστε ρουστίκ ή vintage λεπτομέρειες με «βάρος» (vintage φωτιστικά, κηροπήγια, διακοσμητικά, καθρέπτες κ.ά.). Εάν πάλι θέλετε να ταξιδέψετε μακριά…, διακοσμήστε με λευκά πανιά το ταβάνι. Τα λευκά τραπεζομάντηλα μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπέροχα αιωρούμενα πανιά.
Αγαπάτε την Τέχνη; Μετατρέψτε το δωμάτιό σας σε έναν παιχνιδιάρικο χώρο χαλάρωσης και Τέχνης (lounge art gallery): επιλέξτε μικρά πολύχρωμα καδράκια και «στρώστε» τα όλα στη σειρά και σε απόλυτη στοίχιση. Πού αλλού; Στον βαθύ μπλε καμβά σας!
Τολμήστε και στα έπιπλα! Εάν το κρεβάτι σας είναι μεταλλικό, ανανεώστε το με μόλις δύο κινήσεις: Βάψτε λεπτομέρειες του κρεβατιού με ειδικό βερνίκι σε απόχρωση της επιλογής σας και στολίστε το με ριχτάρια και μαξιλάρια στο βαθύ μπλε! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγευτικό.


 
Καθιστικό και Σαλόνι/Έπιπλο-Ύφασμα -Τοίχος
Ανοιχτόχρωμος καναπές που πια σας φαίνεται μονότονος;  Το βαθύ μπλε αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Τονίστε τον με τολμηρούς ή πιο κλασσικούς χρωματικούς συνδυασμούς σε μαξιλάρια.
Αναζητάτε κάτι πιο εκκεντρικό; χρωματίστε λεπτομέρειες του τοίχου (π.χ. κολώνες ή εσοχές) με βαθύ μπλε και επιλέξτε μαξιλάρια στο χρώμα της ελιάς ή κίτρινα του λεμονιού ή αναμείξτε μια παλέτα συγγενών χρωμάτων, όπως κίτρινο του λεμονιού και κίτρινο της ώχρας, ή δοκιμάστε patchwork επιλογές σε μαξιλάρια, διακοσμητικά και χαλιά! Οι συνδυασμοί είναι ανεξάντλητοι.
 
Μπάνιο
Για νησιωτικό αποτέλεσμα στο φωτεινό μπάνιο σας (πλακάκια σε αποχρώσεις παστέλ, γκρι, λευκό κ.λπ.), στολίστε με μπλε πετσέτες και αξεσουάρ μπάνιου από γυαλί. Ένα σκούρο Μπορντό ή Μοβ στην οροφή σε συνδυασμό με ψάθινα ή κεραμικά αξεσουάρ και λεπτομέρειες σε βαθύ μπλε… θα σας μεταφέρει στις εξωτικές Αποικίες.


 
«Βουτήξτε» στα έπιπλά σας!
Βαρεθήκατε την μπεζ ταπετσαρία της πολυθρόνας; Φανταστείτε την τώρα στο βαθύ μπλε της θάλασσας και προσθέστε μαξιλάρια σε οποιαδήποτε απόχρωση και σε συνδυασμό και με το υπόλοιπο ύφος τους σπιτιού.
Η αλλαγή ταπετσαρίας σας φαίνεται δαπανηρή και κουραστική; Αφήστε τη στην άκρη για αργότερα και αλλάξτε την οπτική διαλέγοντας από την ανεξάντλητη ποικιλία σε ριχτάρια.
 
 


Σχεδιασμός… με μέλλον
Μην ξεχνάτε! Σχεδιάστε τον χώρο έτσι ώστε να τον προετοιμάσετε για τα χαλιά (ναι, μοιάζει νωρίς αλλά θα «το στρώσουμε» πριν το καταλάβουμε)!
Εάν έχετε σκοπό να εκμεταλλευτείτε την τάση της μόδας για έντονα σχέδια στα χαλιά, χαμηλώστε τους τόνους σε όλα τα υπόλοιπα. Το βαθύ μπλε αποτελεί υπέροχο καμβά για ένα σπίτι με κύρος και vintage ατμόσφαιρα.

Εδώ τελειώνει η σύντομη περιήγηση στο βαθύ της θάλασσας… νησιωτικό, vintage, μπαρόκ, ρουστίκ ή contemporary, ό,τι στυλ διακόσμησης και να επιλέξετε, θυμηθείτε το. Σας πηγαίνει!

Τελευταία Άρθρα