Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Η συμβολή των χαλιών

Η συμβολή των χαλιών

Όταν βρισκόμαστε κοντά στους πρόποδες του χειμώνα, μεγάλη συντροφιά στον προσωπικό μας χώρο κρατούν τα χαλιά και οι μοκέτες, τα οποία με τη θερμότητα που προσδίδουν, ζεσταίνουν ακόμα και στις πιο παγερές μέρες του χειμώνα. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουν πολλοί είναι αν υπάρχει μεγάλη γκάμα και καλοκαιρινών χαλιών τα οποία είναι πολύ προσεγμένα και λεπτοραμμένα με σκοπό να μην βαραίνουν την ατμόσφαιρα του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά αντιθέτως να προσφέρουν απλόχερα την υψηλή αισθητική τους σε συνδυασμό με τη δροσιά.

Τα χαλιά, είτε χειμωνιάτικα, είτε καλοκαιρινά, κυκλοφορούν σε μεγάλη γκάμα, συχνά μονόχρωμα ή πολύχρωμα, με έντονα σχέδια ή πιο μινιμαλιστικά για οποιοδήποτε χώρο και για όλες τις ηλικίες. Η κλασική σειρά με χαλιά είναι πάντα σικάτη και διαχρονική – αναλλοίωτη στο χρόνο – για να συμβάλλει με την αισθητική και την κομψότητα της. Η μοντέρνα σειρά, με καινοτόμα σχέδια για άτομα που αγαπούν τη σύγχρονη πινελιά ή θέλουν να ανακαινίσουν το χώρο τους. Τα χειροποίητα χαλιά με την αίγλη του ανθρώπινου χεριού να τα συνοδεύει είναι η κορωνίδα της ταπητουργίας που παραμένει πρώτο στις καρδιές όλων. Τα χαλιά μηχανής με την τελειότητα τους είναι ικανά να διακοσμήσουν οποιοδήποτε χώρο αφού συνάμα συχνά συνδυάζονται από οικονομικές τιμές. Ακόμα, τα εφηβικά και παιδικά χαλιά – με πολύ έντονα χρώματα – και με παιχνιδιάρικα σχέδια είναι αυτά που τραβούν την προσοχή και το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων. Από την άλλη όμως κυρίως οι έφηβοι είναι από τους πιο αυστηρούς κριτές, οπότε δε διαπραγματεύονται την άνεση και την ευελιξία τους στο περιβάλλον. Συνεπώς, τα εφηβικά χαλιά οφείλουν να προσφέρουν όλα όσα απαιτούν γλυκά τα παιδιά για τον προσωπικό τους χώρο, ώστε να διευκολυνθεί η ζωή τους μέσα σ’ αυτόν.

Τα χαλιά, συμβάλλουν την τελειοποίηση του χώρου και προσφέρουν τη δική τους μοναδικότητα. Η αισθητική τους και κυρίως η χρήση τους έχει αντέξει στην πάροδο των χρόνων και όσο περνάει ο καιρός τα χαλιά κερδίζουν έδαφος στη διακόσμηση αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων.
Είναι σύνηθες αυτό που κάνει ένα χαλί να ξεχωρίσει να είναι η τεχνοτροπία και ο σχεδιασμός του. Για παράδειγμα, μπορεί ένα χαλί να είναι τόσο καλοδουλεμένο και καλοραμμένο – άρτια σχεδιασμένο – ώστε φαινομενικά να δείχνει σαν να είναι ολομέταξο αλλά ουσιαστικά να μην είναι και να μπορούμε να το αποκτήσουμε σε πολύ καλύτερη τιμή από ένα ολομέταξο χαλί. Η τεχνοτροπία είναι αυτή που θα φέρει πιο κοντά στους πελάτες, χαλιά τα οποία να είναι εξαιρετικά ποιοτικά αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο οικονομικά.

Είτε vintage, είτε πιο μοντέρνα τα χαλιά αλλά και οι μοκέτες μπορούν να γίνουν η προσιτή πολυτέλεια που μπορεί με ευκολία να στολίσει ένα χώρο. Με την αισθητική ισορροπία που προσθέτει, τις μοντέρνες πινελιές, τη φινέτσα, άλλοτε την απλότητα, την εντυπωσιακή τεχνική, και την εξαιρετική ποιότητα, τα χαλιά κλειδώνουν το αποτέλεσμα που θέλουμε να αποδώσουμε στο χώρο μας. Η μοκέτα και το χαλί είναι ο πιο άριστος συνδυασμός για να ντύσουμε με κομψότητα και άνεση το δάπεδο της οικίας μας ή του επαγγελματικού μας χώρου.

Τελευταία Άρθρα