Κλείσιμο
Ο λογαριασμός μου
Ρυθμίσεις
Γλώσσα
2351 100 200

Πετάξτε το Πλαστικό από τη Ζωή σας Αλλάζοντας Μικρές Καθημερινές Συνήθειες!

Πετάξτε το Πλαστικό από τη Ζωή σας Αλλάζοντας Μικρές Καθημερινές Συνήθειες!

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι βιώνουν τις ακραίες καιρικές μεταβολές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα όλο και πιο συχνά με αποτέλεσμα να αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις συνέπειες του οικολογικού προβλήματος και της κλιματικής αλλαγής. Το designdrops αφουγκράζεται τα σήματα κινδύνου του πλανήτη και την ανάγκη των καταναλωτών για προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον, τα ζώα και την ανθρώπινη υγεία, γι αυτό ανανεώνει συνεχώς τη συλλογή του με οικολογικά προϊόντα.

Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση του οικολογικού προβλήματος προσφέροντάς σας προϊόντα, που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, στην οικολογική τους εκδοχή, έτσι ώστε με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας να γίνει τρόπος ζωής η οικολογία και να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας έναν πιο καθαρό, πράσινο και υγιή πλανήτη.

Το πλαστικό έχει εισβάλει ολοκληρωτικά στη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του περιβάλλοντος! Τα πλαστικά προϊόντα είναι συνήθως μίας χρήσης, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν μικρή χρηστικότητα και μεγάλο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, τόσο κατά την παρασκευή τους όσο και κατά την απόρριψή τους.

Το designdrops εμπλούτισε τη συλλογή του με προϊόντα από ανθεκτικά φυσικά υλικά, τα οποία έχουν μικρές ή και καθόλου περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν στερούνται ούτε στο ελάχιστο την υψηλή αισθητική, την καινοτομία και την ποιότητα και θα μπορέσουν να μειώσουν κατά πολύ τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά σας.

Αν θέλετε να απολαύσετε το αγαπημένο σας γεύμα στο γραφείο ή σε μία εκδρομή, σε ένα πικ νικ στο πάρκο… Σας έχουμε τη λύση! Αποθηκεύστε τις γαστρονομικές σας λιχουδιές σε φαγητοδοχεία από γυαλί ή μπαμπού και επιλέξτε μαχαιροπίρουνα από βιώσιμα υλικά, όπως είναι το μπαμπού. Το μπαμπού είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο φυτό, του οποίου η συγκομιδή γίνεται χωρίς να κοπεί το μητρικό φυτό, διασφαλίζοντάς έτσι την υγιεινή παραγωγή του.

Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πλαστικές σακούλες με υφασμάτινες σακούλες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από βαμβάκι ή από γιούτα. Είναι περισσότερο ανθεκτικές, κομψές και οικολογικές αφού είναι κατασκευασμένες από βιοδιασπώμενες φυτικές ίνες! Το ξέρατε ότι το 80% των 2 τρισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλών που καταναλώνονται παγκοσμίως κάθε χρόνο καταλήγουν στη φύση, βλάπτοντας σοβαρά τα ζώα και το οικοσύστημα; Μπορούμε όλοι να αποτελέσουμε ασπίδα προστασίας τους εύκολα και απλά, αντικαθιστώντας τις πλαστικές σακούλες με υφασμάτινες.

Για εσάς που είστε συνεχώς στο τρέξιμο και θέλετε να έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας ρόφημα, προτείνουμε ένα ισοθερμικό μπουκάλι-θερμός από ανοξείδωτο χάλυβα. Αντικαταστήστε τα πλαστικά ποτήρια με ένα θερμός από ανοξείδωτο ατσάλι και αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες που έχει το πλαστικό στην υγεία και τις τρομερές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχει στον πλανήτη. Για εσάς που φροντίζετε τον εαυτό σας και το περιβάλλον το θερμός είναι η λύση, αφού διατηρεί το αγαπημένο σας ρόφημα στην ιδανική θερμοκρασία, είναι πρακτικό και είναι κατασκευασμένο από ένα 100% ανακυκλώσιμο υλικό, μη τοξικό και πολύ πιο υγιεινό από το πλαστικό.

Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε μικρά είδη προσωπικής υγιεινής που είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή συσκευάζονται με πλαστικό. Οι οδοντόβουρτσες, οι χτένες και τα επιθέματα ντεμακιγιάζ είναι είδη προσωπικής φροντίδας που χρησιμοποιούμε καθημερινά, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με τα αντίστοιχα τους οικολογικά και να συνεισφέρουμε καθημερινά στην προστασία του πλανήτη κάνοντας απλώς την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του εαυτού μας. Αντικαταστήστε, λοιπόν, την πλαστική οδοντόβουρτσα με εκείνη από μπαμπού ή ξύλο και σταματήστε να αγοράζετε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μίας χρήσης (περίπου 9 εκατομμύρια μαντηλάκια πετιούνται κάθε μέρα). Επιλέξτε επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους από οργανικό βαμβάκι, οι οποίοι πλένονται και διατίθενται σε οικολογική συσκευασία. Προτιμήστε τη χρήση φυσικών σφουγγαριών για να το καθημερινό σας ντους!

Τέλος, σας προτείνουμε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πλαστικές μπατονέτες του εμπορίου με μπατονέτες από μπαμπού. Οι πλαστικές μπατονέτες χρησιμοποιούνται για λίγα μόλις λεπτά και χρειάζονται 300 χρόνια για να «απορροφηθούν» από το περιβάλλον, ενώ συχνά καταλήγουν στα κοινά απόβλητα και στη θάλασσα (σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη περίπου 320.000 κιλά πλαστικών μπατονέτων συλλέγονται ετησίως από τις ευρωπαϊκές παραλίες). Επιλέγοντας, λοιπόν, βιοδιασπώμενες μπατονέτες από μπαμπού και οργανικό βαμβάκι φροντίζουμε εύκολα και απλά τον αγαπημένο μας πλανήτη!

Η κατάργηση του πλαστικού από την ζωή μας είναι δύσκολη υπόθεση και δυστυχώς η ανακύκλωση δεν είναι πανάκεια όπως πολλοί πιστεύουν, καθώς δεν υπάρχει παγκόσμια υποδομή ικανή να χειριστεί την τεράστια ποσότητα πλαστικού που παράγεται, αφού οι εταιρείες παραγωγής κατασκευάζουν 5 φορές περισσότερο παρθένο πλαστικό από αυτό που ανακυκλώνεται.

Επομένως, καλό είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και όπου μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πλαστικό με βιώσιμα και οικολογικά υλικά να το κάνουμε με συνέπεια! Όσο μικρή και ασήμαντη κι αν φαίνεται αυτήν η αλλαγή στην καθημερινότητά μας συνολικά έχει μεγάλη ωφέλεια στην αντιμετώπιση του οικολογικού προβλήματος.

Όπως είπε και ο Γκάντι… «Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο!»

Τελευταία Άρθρα